توسعه مهارتآموزی در مناطق مرزی خراسان جنوبی

تسنیم/ مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی با تأکید بر اهمیت توسعه مهارتآموزی در مناطق مرزی استان، از آموزش بیش از ۷ هزار نفر در سال جاری خبر داد.
حسن کامرانیفرد، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی امروز در مراسم جشنواره استانی مهارت اظهار کرد: در سال 1404 با همکاری مسئولان استانی، شرکتهای مرتبط و کنسرسیوم مهارت استان خراسان جنوبی که در اولین کارگروه توسعه مهارت استان با حضور جناب مهندس هاشمی شکل گرفت، مدل مشارکتجویانه آموزشی را با رویکرد تسهیلگری و تنظیمگری اداره کل آموزش فنی و حرفهای طراحی میکنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در ابتدای سال جاری مبنی بر اهمیت باور آزادی انتخاب و سرمایهگذاری در نیروی انسانی گفت: توسعه مهارتآموزی کارگران در استان با حمایت مجموعههای صنعتی و سرمایهگذاران، یکی از اولویتهای اصلی است و سهم توسعه نیروی انسانی در افزایش بهرهوری صنایع غیرقابل انکار است.
کامرانیفرد با اشاره به برنامه هفتم توسعه کشور افزود: 30 درصد از فعالیتهای اقتصادی کشور در راستای افزایش بهرهوری تعریف شده و مهارتآموزی نیروی انسانی نقش کلیدی در تحقق این هدف دارد.
وی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد سال گذشته آموزش فنی و حرفهای استان اظهار داشت: در سال 1403 بیش از 21 هزار نفر در بخش دولتی آموزش دیده و بیش از سه میلیون و 300 هزار ساعت آموزش ارائه شده است.
همچنین در سال جاری تاکنون بیش از 7 هزار و 383 نفر تحت آموزشهای مهارتی قرار گرفتهاند که شامل مناطق محروم و مرزی نیز میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان از واگذاری دو فرصت سرمایهگذاری از چهار فرصت معرفی شده به سرمایهگذاران خبر داد و افزود: بخش خصوصی به عنوان یکی از ارکان مهم توسعه مهارتآموزی در کنار دستگاههای دولتی قرار دارد.
کامرانیفرد با اشاره به پیشرفت بیش از 70 درصدی اولین مرکز آموزش هیئت امنایی خراسان جنوبی گفت: این مرکز نقش مهمی در تربیت نیروی کار ماهر و توسعه مهارتهای تخصصی ایفا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه آموزشهای مهارتی باید از سنین پایین آغاز شود، افزود: در استان خراسان جنوبی، برنامهریزیهای گستردهای در مدارس کاردانش، هنرستانها و دانشگاهها انجام شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان از راهاندازی اولین مرکز تخصصی مهارتهای پیشرفته خبر داد و تصریح کرد: این مرکز در زمینه مهارتهای نوین اقتصادی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، رباتیک پیشرفته و متاورس فعالیت خواهد داشت. خراسان جنوبی در رشته مکاترونیک رتبه نخست کشور را داراست و از ظرفیت مربیان برجسته ملی بهرهمند است.
وی در پایان ضمن تقدیر از حمایت استاندار و سایر دستگاههای متولی، خواستار همکاری جهت تأمین اعتبارات و تسریع در تجهیز این مرکز شد و ابراز امیدواری کرد: استان خراسان جنوبی به عنوان پیشرو در حوزه مهارتآموزی و توسعه نیروی انسانی شناخته شود.