قلعه تاریخی چال خندق سمنان سنددار شد/ صدور اسناد مالکیت یکهزار و ۳۵۰ خانه طرح مسکن مهر

ایرنا/ سمنان - ایرنا - اسناد مالکیت یکهزار و ۳۵۰ خانه مربوط به طرح مسکن مهر، سند قلعه تاریخی تپه چال خندق و سند اراضی موقوفات حرم حضرت عبدالعظیم (ع) در گرمسار با حضور حسن بابایی معاون قوه قضاییه و رییس ثبت اسناد و املاک اهدا شد.
به گزارش ایرنا، قلعه تاریخی تپه چال خندق سمنان سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود، پس از سالها انتظار صاحب سند مالکیت شد؛ این اثر تاریخی ارزشمند که پیشینه آن به دوران پیش از اسلام و عصر اشکانیان برمیگردد از یادگارهای شاخص معماری و تمدنی منطقه به شمار میرود.
همچنین اسناد مالکیت تکبرگ برای یک هزار و ۳۵۰ واحد مسکونی طرح مسکن مهر سمنان صادر و با حضور رییس سازمان ثبت اسناد و املاک به مالکان تحویل داده شد که این اقدام گامی مهم برای تثبیت مالکیت، ایجاد امنیت حقوقی برای شهروندان و تسهیل نقل و انتقال رسمی املاک محسوب میشود.
در بخش دیگری از سفر رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به استان سمنان ۶۰ فقره سند مالکیت مربوط به موقوفات آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به وسعت ۸۵ هکتار در یکی از روستاهای گرمسار که نزدیک به یک قرن بلاتکلیف مانده بود، با پیگیریهای انجامشده تنظیم و به تولیت این آستان مقدس اهدا شد.
این اقدام علاوه بر ساماندهی حقوقی موقوفات، نقش مهمی در صیانت از موقوفات دینی و توسعه خدمات مذهبی و فرهنگی ایفا خواهد کرد.
معاون قوه قضاییه و رییس ثبت اسناد و املاک در آیین اهدای اسناد موقوفات حرم حضرت عبدالعظیم (ع) در گرمسار گفت: حدنگاری تمامی اراضی و موقوفات گرمسار حدنگاری شد.
سمنان استان موفق کشور در کاهش جمعیت کیفری
رییسکل دادگستری سمنان در جلسه شورای قضایی استان با حضور رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: سمنان استان نخست موفق کشور در کاهش جمعیت کیفری به میزان ۶ درصد است.
حجتالاسلام محمدصادق اکبری افزود: افزایش چشمگیر صلح و سازش از برجستهترین موفقیتهای دستگاه قضایی استان است.
وی ادامه داد: ۹ فقره پرونده قصاص با کمک بخشهای مختلف و همراهی اولیای دم به صلح ختم شد و از فروردین تا مرداد سال۱۴۰۴ پنج فقره پرونده قتل عمدی با رضایت اولیای دم منجر به نجات محکومان از چوبه دار شد.
کاهش نقض آرا و استحکام احکام قضایی سمنان
حجتالاسلام اکبری افزود: دادگستری استان سمنان در سال ۱۴۰۴ تنها با ۱۱ فقره نقض آرا مواجه بود و بالغ بر ۸۹ درصد آرا در مراجع تجدیدنظر و دیوان عالی کشور تأیید شده است.
رییسکل دادگستری سمنان بیان کرد: بیش از ۵۵ درصد دادرسیها در استان به طور الکترونیک و بیش از ۹۰ درصد دادرسیها با زندان و زندانیان نیز غیرحضوری انجام شده است.