تولید سالانه بیش از ۷ هزار تن عسل در کرمانشاه

مهر/ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به جایگاه ویژه این استان در تولید عسل گفت: سالانه بیش از ۷ هزار و ۱۰۰ تن عسل در کرمانشاه تولید میشود.
سعید کریمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، در تشریح آخرین وضعیت تولید عسل در استان اظهار کرد: بر اساس آخرین سرشماری کشوری در سال ۱۴۰۳، میزان تولید عسل در استان کرمانشاه به بیش از ۷ هزار و ۱۰۰ تن رسیده است.
وی افزود: هماکنون در استان کرمانشاه بیش از ۳ هزار و ۵۲۵ زنبورستان فعال وجود دارد که علاوه بر تأمین نیاز بازار، زمینه اشتغال مستقیم 2 هزار نفر را نیز فراهم کردهاند.
کریمی با بیان اینکه کرمانشاه در میان استانهای کشور رتبه پنجم تولید عسل را به خود اختصاص داده است، گفت: علاوه بر تولید عسل، محصولات جانبی متنوعی نیز در استان تولید میشود که از جمله آنها میتوان به ۷۰ کیلوگرم ژل رویال، ۳۴ هزار و ۵۴۷ کیلوگرم گرده گل، ۱۶۴ هزار کیلوگرم موم، ۹ هزار و ۱۲۴ کیلوگرم برهموم و یک کیلوگرم زهر عسل اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: مطابق نظر کارشناسان، کیفیت عسل تولیدی در کرمانشاه به دلیل شرایط ویژه آبوهوایی و تنوع گیاهان دارویی در سطحی بسیار مطلوب قرار دارد و این مزیت مهم، زمینه را برای صادرات این محصول ارزشمند به خارج از کشور نیز فراهم آورده است.
وی با اشاره به مناطق مستعد تولید عسل در استان، خاطرنشان کرد: شهرستانهای صحنه و کنگاور از جمله قطبهای مهم زنبورداری در کرمانشاه به شمار میروند و ظرفیت بالایی برای توسعه زنبورستانها دارند.
کریمی در پایان اضافه کرد: با تشکیل زنجیره تولید عسل و توسعه صنایع تبدیلی وابسته، آیندهای روشن برای رونق بیشتر تولید عسل در استان متصور هستیم و میتوانیم علاوه بر تأمین بازار داخلی، سهم بیشتری از بازارهای صادراتی را نیز به دست آوریم.