کاهش ۳۰ درصدی بیماریهای دامی در قم طی یک سال گذشته

ایرنا/ قم- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت: بر اثر اجرای طرحهای واکسیناسیون و اقدامات بهداشتی - قرنطینه ای، میزان بیماریهای دامی در استان طی یک سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته است.
سید مهدی سرکشیک روز شنبه به مناسبت هفته دولت در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: در یک سال گذشته نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار ۴۷ هزار راس دام سبک و ۲۱ هزار و ۵۰۰ راس دام سنگین در ۲ کشتارگاه استان قم صورت گرفت.
وی اضافه کرد: همچنین بیش از ۱۰ میلیون قطعه مرغ در کشتارگاه طیور قم تحت نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی قرار گرفت.
حذف گوشتهای آلوده از چرخه مصرف
وی بیان کرد: در همین مدت، ۲۱۲ تن لاشه و گوشت غیر بهداشتی و بیش از ۲۰۰ تُن آلایش دامی غیرقابل مصرف از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
سرکشیک ادامه داد: علاوه بر این، بیش از ۲۰ هزار و ۵۰۰ مورد نظارت بهداشتی در کشتارگاهها، مراکز بستهبندی، صنایع فرآوردههای گوشتی و مراکز عرضه انجام گرفت.
وی با اشاره به اهمیت اقدامات قرنطینهای، بیان کرد: طی سال گذشته علاوه بر صدور گواهیهای حمل داخلی، بیش از ۱۰ هزار تن محصولات لبنی و دامی ( شیر خشک، کره، روغن و غیره )، حدود ۱۴ هزار تن تخممرغ و ۳۶۵ هزار قطعه پولت تخمگذار پس از تایید سلامت بهداشتی مجوز صادرات به کشورهای مختلف را دریافت کردند.
کاهش بیماریها و خسارتهای اقتصادی
وی با بیان اینکه بیماریهای دام و طیور تاثیر مستقیم بر تولید فرآوردههای خام دامی (گوشت، تخم مرغ، شیر و غیره ) دارد، تصریح کرد: اجرای پایش و مراقبتهای مستمر، طرحهای بهداشتی و واکسیناسیون در یک سال گذشته منجربه کاهش ۳۰ درصدی بیماریهای دام و طیور در استان گردیده و این امر نقش مهمی در کاهش خسارتهای اقتصادی و افزایش بهرهوری تولید ایفا کرده است.
سرکشیک ادامه داد: ۳۵ مرکز درمانی و مایه کوبی، ۲۷ داروخانه دامپزشکی، سه آزمایشگاه و بیش از ۲۰ شرکت تولیدی و توزیعی دارو، واکسن و مکملهای دام و طیور در سطح استان به بهرهبرداران ارائه خدمت مینمایند.
مدیرکل دامپزشکی قم در پایان ضمن قدردانی از همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و استانداری قم، گفت: تامین امنیت غذایی مردم نیازمند استمرار حمایتهای اعتباری است و انتظار میرود با تقویت این پشتیبانیها، خدمات بهداشتی در حوزه دام، طیور و آبزیان بدون وقفه ادامه یابد.
دوم تا هشتم شهریورماه هفته دولت نامگذاری شده است.