نماد آخرین خبر

استاندار: قزوین نفس به نفس با تاریخ ایران همراه بوده است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استاندار: قزوین نفس به نفس با تاریخ ایران همراه بوده است

ایرنا/ استاندار قزوین با اشاره به اینکه شاه تهماسب، پادشاه صفوی نهم شهریورماه سال ۹۳۸ هجری قمری قزوین را به عنوان پایتخت ایران معرفی کرد، گفت: پیش از آن نیز این شهر ریشه تاریخی داشته و نفس به نفس با تاریخ ایران زمین همراه و همدل بوده است.

محمد نوذری، استاندار قزوین در مراسم بزرگداشت روز قزوین، خاطرنشان کرد: نام قزوین در کتاب "مناسبات اجتماعی ایران" پا به پای تاریخ ایران آمده و امروز بسیاری قزوین را یک شهر صنعتی می دانند در حالی که معتقدیم این شهر میراث فرهنگی دارد و بخشی از ادبیات، اندیشه و فلسفه کشورمان به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: بسیاری از مفاخر بزرگ ایران مربوط به خاک این کهن دیار هستند از جمله حمدالله مستوفی، عبید زاکانی که در کتاب "موش و گربه" که با زبان طنز و به زیبایی هر چه تمام‌تر اوضاع اجتماعی آن روزگار را نقد می‌کند، میرعمادالدین قزوینی که بنیان گذار پایتخت خط این دیار است، علی‌اکبر دهخدا که با لغتنامه خود این حجم از واژگان را جمع آوری کرده یا شهدای بزرگی همچون شهید محمدعلی رجایی که با ۳۰ روز خدمت خود در دل سیاسی ایران ماندگار شد یا شهدای دیگری همچون سردار حاجی زاده، ابوترابی، حسین لشکری و بابایی که مدافعان وطن بودند و همچنین بسیاری از شخصیت‌های برجسته دیگری که از دل این کهن دیار به ایران اسلامی معرفی شدند و در تحولات تاریخی و سیاسی ایران نقش داشتند.

نوذری با بیان اینکه ما نبایستی صرفا به دنبال گرامیداشت روز قزوین باشیم و از آنجایی که این شهر هویت و غرور ملی ما محسوب می‌شود، بایستی در این روز گذشته و اتفاقات تاریخی آن را بازخوانی کرد، ادامه داد: در حالی که امروز بسیاری از ما تاریخ نمی‌خوانیم اما باید پیوندی با اسطوره‌ها و گذشتگان خود برقرار کنیم و دقت داشته باشیم که جشن‌های هفته فرهنگی قزوین نیز از جنس هویت و تاریخ این شهر باشد.

به گفته این مسوول، شناساندن ظرفیت‌های قزوین برعهده هنرمندان، فرهنگ دوستان و رسانه ها است، از آنجایی که دنیای امروز دنیای ارتباطات است، نیازمند این هستیم که قزوین معرفی شود، هیچ جایی در ایران زیباتر از سرای سعدالسلطنه نیست، مساجد، کاروان سراها، مدرسه‌ها و خانه‌های قدیمی این شهر از جمله ظرفیت‌های بی‌نظیری در حوزه گردشگری به شمار می‌روند که بایستی برروی آنها کار کرد.

وی ادامه داد: قزوین در مسیر ارتباطی ۱۳ استان کشور قرار دارد تا جایی که در تعطیلات نوروزی امسال بیش از ۲۶ میلیون دستگاه خودرو در مسیرهای ارتباطی آن تردد داشتند اما تعداد گردشگرانی که از قزوین با بیش از یک هزار اثر تاریخی بازید کردند به هیچ عنوان قابل قبول نبود، برنامه ما برای این بخش افزایش حداقل ۲ برابری گردشگران این استان خواهد بود.

استاندار قزوین خاطرنشان کرد: ثبت جهانی قلعه الموت و مسجد جامع عتیق قزوین در یونسکو جزو اولویت‌های مجموعه استانداری قزوین است که با همکاری اداره کل میراث فرهنگی در دست اجرا قرار دارد و باید تلاش کنیم تا ظرفیت‌های گردشگری این شهر به جهانیان نشان داده شود.

آخرین خبر قزوین در اینستاگرام :
https://instagram.com/qazvin_today