نماد آخرین خبر

تولید ۱۲.۵ هزار تن گردو در باغات استان چهارمحال و بختیاری

منبع
تسنيم
بروزرسانی
تولید ۱۲.۵ هزار تن گردو در باغات استان چهارمحال و بختیاری

تسنیم/ مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: برداشت گردو از سطح ۹ هزار و ۳۰۰ هکتار باغات استان از اواسط شهریورماه آغاز شده و بر اساس برآوردها، امسال ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن گردو از باغات استان برداشت می‌شود.

ابراهیم شیرانی، مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: برداشت گردو از سطح 9 هزار و 300 هکتار باغات چهارمحال و بختیاری از اواسط شهریورماه آغاز شده و تا پایان مهرماه ادامه خواهد داشت. بر اساس برآوردها، امسال 12 هزار و 500 تن گردو از باغات استان برداشت می‌شود.

 مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری بیان داشت: برداشت گردو بسته به شرایط آب و هوایی مناطق مختلف، از اواسط شهریورماه شروع و تا پایان مهرماه ادامه دارد.

وی یکی از چالش‌های اصلی تولید گردو در استان را بذری بودن درختان و عدم یکنواختی و تفرق صفات محصول دانست و افزود: برای رفع این مشکل، سازمان جهاد کشاورزی طی سال‌های اخیر طرح سرشاخه‌کاری گردو را در دستور کار قرار داده است. در این طرح، ارقام نامرغوب با ژنوتیپ‌های برتر معرفی‌شده توسط مرکز تحقیقات و نیز ارقام خارجی پیوند زده می‌شوند.

شیرانی با اشاره به اجرای این طرح توضیح داد: در سال گذشته و سال 1402، حدود یک‌هزار هکتار از باغات استان تحت پوشش سرشاخه‌کاری قرار گرفتند و امسال نیز نزدیک به 500 هکتار به این طرح اختصاص یافته است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین بیان کرد: عمده باغات گردو در استان در حاشیه زاینده‌رود و شهرستان‌هایی همچون فارسان، بروجن و کوهرنگ واقع شده‌اند. تابستان‌های خنک این مناطق شرایط مطلوبی برای تولید گردو فراهم می‌کند و موجب سفید شدن مغز گردو و افزایش ارزش بازاری آن می‌شود.

وی در پایان از همکاری با مرکز تحقیقات برای ایجاد باغ پایلوت گردو خبر داد و گفت: در این باغ، ژنوتیپ‌های برتر داخلی و ارقام خارجی پیوند زده شده و در آینده از نظر رویشی، زایشی، کمیت و کیفیت محصول ارزیابی خواهند شد تا بهترین ارقام از نظر تولید، عملکرد و بازارپسندی مشخص شوند.


آخرین خبر چهارمحال و بختیاری در اینستاگرام :
https://instagram.com/Shahrekordtoday