نماد آخرین خبر

کشف کهنسال‌ترین سرخدار هیرکانی با قدمت ۳ هزار ساله در مازندران

منبع
فارس
بروزرسانی

فارس/ محیط‌بانان منطقه دودانگه ساری موفق به شناسایی قطورترین و کهنسال‌ترین درخت سرخدار با قطر ۲۰۰ سانتی‌متر شدند؛ درختی سالم و بدون آسیب که با ارزش دارویی و زیست‌محیطی فراوان، در مسیر ثبت ملی به عنوان یک میراث طبیعی اصیل قرار گرفته است.

قطورترین و کهنسال‌ترین درخت سرخدار جنگل‌های هیرکانی در منطقه حفاظت شده دودانگه ساری با قطر ۲۰۰ سانتی‌متر توسط محیط‌بانان محیط بانی دودانگه محمدآباد فریم شناسایی شد.

مصطفی کلانه، مسوول سرمحیط‌بانی محمدآباد اظهار کرد: طی پایش‌های انجام شده این درخت کشف شد که براساس گزارش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی استان به‌عنوان کهنسال‌ترین و قطورترین درخت سرخدار جنگل‌های هیرکانی درحال ثبت است.

وی بیان کرد: محیط‌بانی محمدآباد ۴۰ هزار هکتار منطقه جنگلی و حدود ۴۰ هزار هکتار دشتی در محدوده ۴۵ روستا را تحت پوشش دارد.مسوول سرمحیط‌بانی محمدآباد گفت: همواره بحث پایش‌ها را در دستور کار داریم.

احسان ساداتی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران در همین خصوص با تایید این خبر، اظهار کرد: فرآیند ثبت این درخت به‌عنوان کهن‌سال‌ترین درخت سرخدار در ناحیه شمال کشور به موسسه تحقیقات کشور ارسال شده و با همکاری وزارت میراث‌فرهنگی پیگیر ثبت ملی این گونه درختی هستیم.

وی افزود: گونه سرخدار یکی از گونه‌های بومی جنگل‌های هیرکانی است که برخلاف گونه‌های جنگلی همانند راش و ممرز و سایر پراکنش وسیعی ندارد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران بیان کرد: رویشگاه این درخت در مناطق سنگلاخی و کوهستانی و با شرایط خاص است.

ساداتی با اعلام اینکه این گیاه بالغ بر ۳ هزار سال قدمت دارد، خاطرنشان کرد: موضوع مهم این درخت بدون آسیب‌دیدگی بود و درگیر هیچ آفتی نشده است که این دستاورد خوبی بوده با چنین قدمتی به‌عنوان ژرم پلاسما می‌تواند با ارزش باشد.

وی به مصارف و خواص دارویی دارد ویژگی خاص این گونه درختی اشاره کرد و گفت: این گیاه همیشه سبز یکی از گونه‌های ممنوع‌القطع است و باید شرایط لازم برای حفاظت از این گونه ارزشمند فراهم شود.

آخرین خبر مازندران در اینستاگرام :
https://instagram.com/mazandaran_today