نماد آخرین خبر

استاندار ایلام: نظارت مردمی ارزان‌ترین راهکار ارتقای کیفیت نان است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استاندار ایلام: نظارت مردمی ارزان‌ترین راهکار ارتقای کیفیت نان است

ایرنا/ ایلام- ایرنا- استاندار ایلام گفت: نظارت مردمی در عین حال که کم‌هزینه‌ترین راهکار بلکه ارزان‌ترین، گسترده‌ترین و موثرترین شیوه ارتقای کیفیت نان در استان و کشور است.

به گزارش ایرنا، احمد کرمی عصر چهارشنبه در نشست شورای آرد و نان استان بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق، استفاده از فناوری‌های نوین و نظارت مردمی برای ارتقای کیفیت و مدیریت عرضه نان تأکید کرد.

وی با اشاره به جایگاه ویژه نان به عنوان کالای اساسی در سبد خانوار، برنامه‌ریزی جامع برای بهبود کیفیت و کمیت آن را ضروری دانست.

استاندار ایلام اطلاع‌رسانی به‌ موقع و پیش‌برنامه‌ریزی را از جمله انتظارهای خود از دستگاه‌های اجرایی ذیربط اعلام کرد و گفت که باید از برگزاری نشست‌های غیرضروری و بدون برنامه پرهیز تا نتایج مطلوب‌تری حاصل شود.

کرمی، نظارت مردمی را گسترده‌ترین، ارزان‌ترین و مؤثرترین راهکار نظارتی خواند و افزود: با مشارکت مردم می‌توان شبکه‌ای گسترده برای گزارش تخلفات ایجاد کرد تا مشکلاتی مانند فروش آرد، کاهش کیفیت نان و تخلفات خودسرانه به حداقل برسد.

او بهره‌گیری از فناوری‌های نوین را در ارتقای کیفیت نان و بهبود نظارت مؤثر دانست و اظهار کرد: هر فناوری جدیدی اگرچه در ابتدا چالش‌هایی دارد، اما در نهایت به استانداردسازی و تسهیل فرآیندها کمک می‌کند.

استاندار ایلام آموزش را یکی از محورهای اصلی بهبود کیفیت نان عنوان کرد و با بیان خاطره‌ای از دوران مسئولیت خود در یکی از شهرستان‌ها، گفت: با برگزاری دوره‌های آموزشی برای نانوادارها، تغییرهای محسوسی در کیفیت نان ایجاد شد که نشان‌دهنده تأثیر آموزش است.

کرمی بر لزوم مشارکت دانشگاه‌ها و مراکز علمی در این زمینه تأکید کرد و توضیح داد که دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایلام می‌تواند با مطالعات دقیق، راهکارهای علمی برای بهبود کیفیت نان ارائه دهد.

وی همچنین بر تشکیل کمیته آنالیز قیمت برای تعیین منطقی نرخ نان تأکید کرد و گفت که با ارائه تحلیل‌های دقیق می‌توان تصمیم‌گیری‌های بهتری در ایلام و حتی گستره ملی انجام داد.

نماینده عالی دولت در استاندار ایلام به موضوع توزیع عادلانه آرد در شهرستان‌های استان نیز اشاره کرد و افزود: باید از انحراف در شبکه توزیع جلوگیری کرد تا همه شهروندان به صورت عادلانه از نان باکیفیت بهره‌مند شوند.

کرمی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و تسهیل در تأمین سوخت و برق نانوایی‌ها را مورد تأکید قرار داد و اضافه کرد: با تأمین زیرساخت‌های لازم می‌توان از زیان دیدن نانوایان جلوگیری کرد و کیفیت نان را نیز بهبود بخشید.

وی بر عزم جدی استانداری برای حل مشکلات حوزه نان تأکید و اظهار کرد: با همکاری همه دستگاه‌ها و مشارکت مردم، می‌توان به نتیجه‌های مطلوب در این زمینه دست یافت.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام نیز در این نشست از خرید بیش از ۲۰۹ هزار تن گندم داخلی از کشاورزان استان در سال جاری خبر داد.

اصغر باباخانی با اشاره به تأثیر نامطلوب خشکسالی و تنش‌های محیطی بر تولید گندم در استان، خاطرنشان کرد: متأسفانه امسال ایلام نیز همانند بسیاری از استان‌های کشور از نظر کمی و کیفی با چالش در تولید گندم مواجه بود.

مدیرکل غله ایلام به کیفیت آرد تولیدی در استان اشاره کرد و افزود: بیش از ۹۷ درصد گندم مصرفی پنج کارخانه آرد استان از خریدهای داخلی تأمین می‌شود و کیفیت آرد تولیدی مطابق با استانداردهای اجباری (استاندارد ملی ایران ) و تحت نظارت سازمان غذا و دارو است و هیچ مشکلی در این حوزه وجود ندارد.

وی با اشاره به سرانه مصرف آرد در استان، بر لزوم مدیریت مصرف تأکید کرد و گفت: سرانه مصرف آرد یارانه‌ای در استان ایلام به حدود ۱۱ کیلوگرم در ماه رسیده که رقم بالایی است.

باباخانی بیان کرد: دولت برای هر کیلوگرم آرد یارانه‌ای، هزینه سنگینی متحمل می‌شود و لازم است همگان در راستای مصرف بهینه تلاش کنند.

افزون بر ۷۵۰ نانوانی در شهرستان های مختلف استان ایلام وجود دارد.

بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ سرانه مصرف ماهیانه نان در استان حدود ۱۱ کیلوگرم است.





آخرین خبر ایلام در اینستاگرام :https://www.instagram.com/akharinkhabar_ilam/