نماد آخرین خبر

۱۳۰ متقاضی در کردستان برای احداث نیروگاه خورشیدی ثبت‌نام کردند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
۱۳۰ متقاضی در کردستان برای احداث نیروگاه خورشیدی ثبت‌نام کردند

ایرنا/ سنندج- ایرنا- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: امسال بیش از ۱۳۰ متقاضی حقیقی و حقوقی برای احداث نیروگاه خورشیدی در استان ثبت‌نام کرده‌اند که ظرفیت این پروژه‌ها حدود ۱۵۰ مگاوات است.

به گزارش ایرنا، محمدسعید سلطانی شامگاه چهارشنبه در نشست تخصصی بررسی چالش‌ها و فرصت‌های احداث نیروگاه خورشیدی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در سنندج اظهار کرد: از تعداد ثبت‌نامی‌های ذکر شده برای احداث نیروگاه خورشیدی، حدود ۳۰ مگاوات تا مرحله عقد قرارداد با ساتبا پیش رفته و امیدواریم تا پایان امسال کامل به بهره‌برداری برسد و سایر متقاضیان نیز در مراحل مختلف اخذ مجوز، معرفی زمین و بررسی‌های فنی قرار دارند.

وی افزود: در سال‌های اخیر کشور با چالش ناترازی برق مواجه بوده است و این وضعیت در سال ۱۴۰۴ به اوج خود رسید که با همراهی مردم و مدیریت شبکه، از وقوع خاموشی سراسری جلوگیری شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان ادامه داد: سهم کردستان از ناترازی برق، حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ مگاوات است که باید برای رفع آن اقدام کنیم که یکی از مهم‌ترین راهکارها توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

سلطانی اضافه کرد: برای رفع موانع سرمایه‌گذاران، جلسات متعددی با استانداری و بانک‌های عامل برگزار و اطلاعات فعالان این حوزه دسته‌بندی شده است تا در جریان سفر ریاست‌جمهوری به کردستان، زمینه اخذ مجوز دریافت تسهیلات بانکی نیز فراهم شود.

وی گفت: علاوه بر این، دستگاه‌های حمایتی مانند کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد برکت، بنیاد علوی، بسیج سازندگی و قرارگاه خاتم نیز پای کار آمده‌اند و همچنین حدود ۱۰ مگاوات ظرفیت در دستگاه‌های دولتی استان شناسایی شده است.

سلطانی با بیان اینکه امروز سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر علاوه بر بازده اقتصادی، راهکاری مؤثر برای رفع ناترازی برق کشور است، افزود: با توسعه انرژی خورشیدی، زمینه اشتغالزایی برای مردم منطقه نیز فراهم خواهد شد.

محمود گودرزی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج نیز در این نشست گفت: دانشگاه آزاد با تکیه بر ظرفیت علمی و پژوهشی خود آماده همکاری با دستگاه‌های اجرایی و سرمایه‌گذاران برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی و حل چالش‌های انرژی استان است.

سینا چاره‌جو، مدیر دفتر تولید پراکنده شرکت توزیع نیروی برق کردستان نیز در این جلسه‌، به تشریح مدل‌های مختلف سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی و مزایای آن پرداخت.





آخرین خبر کردستان در اینستاگرام : https://instagram.com/kurdistan.online