نماد آخرین خبر

پیشنهاد «خواهرخواندگی» البرز و توکیو مسیری برای جذب سرمایه

منبع
ايرنا
بروزرسانی
پیشنهاد «خواهرخواندگی» البرز و توکیو مسیری برای جذب سرمایه

ایرنا/ کرج- ایرنا - استاد دانشگاه آزاد اسلامی البرز و پژوهشگر مدیریت شهری از ارائه طرح خواهرخواندگی میان استان البرز و شهر توکیو کشور ژاپن به کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی استان خبر داد و این ابتکار را گامی مهم در راستای تقویت صلح جهانی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی دانست.

"پویا پارسا " روز جمعه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به گسترش تحولات جهانی و اهمیت روزافزون همکاری‌های کشورها در حوزه فرهنگی، اظهار کرد: خواهرخواندگی قراردادی است بین ۲ شهر که برای ایجاد همبستگی و اتحاد بیشتر انسانی و فرهنگی بسته می‌شود. با توجه به ریشه‌های تاریخی موجود در استان البرز از حضور افراد شاخص کشور ژاپن و وجود ریشه‌های مشترک فرهنگی و تاریخی، این تفاهم‌نامه و یا قراردادها می‌تواند فرصت‌های مختلف و جدیدی برای همکاری‌های دوجانبه بین استان و کشور ژاپن فراهم کند.

پیوندهای تاریخی و فرهنگی؛ بستر خواهرخواندگی

این پژوهشگر مدیریت شهری به اهمیت موضوع خواهرخواندگی در مدیریت شهری پرداخت و گفت: تفاهم‌نامه خواهرخواندگی تعهداتی را برای طرفین در بردارد، مانند تعهدات اخلاقی که مثلا در حوادث و بلایای طبیعی که برای یکی از شهرهای خواهرخوانده اتفاق می‌افتد، شهرهایی که هم‌پیمان هستند باید به شهر آسیب‌دیده کمک کنند.

وی با تأکید بر ویژگی‌های برجسته و جذاب استان البرز، افزود: این استان دارای زمینه مشترک تاریخی برای ایجاد خواهرخواندگی است و مفاخر البرزی از جمله دکتر حسین عسکری البرزپژوه به خوبی توانسته‌اند بخشی از این ریشه‌های تاریخی را در البرز مستندسازی نمایند. باید از این فرصت استفاده کرد تا موضوعات فرهنگی مشترک بیشتری را مورد بررسی قرار داد.

البرز؛ مقصدی جدید برای گردشگری با الگوی توکیو

پارسا در ادامه تحقق این خواهرخواندگی را گامی در راستای ایجاد ظرفیت‌های جدید گردشگری استان البرز عنوان کرد و گفت: توکیو به عنوان یکی از شهرهای مهم دنیا و با تجربیات مختلف در زمینه گردشگری، می‌تواند الگوی خوبی برای توسعه این صنعت مهم در البرز باشد.

نقش شهرداری‌ها، شورای استان و استانداری در بهره‌برداری از ظرفیت‌ها

این پژوهشگر در پایان با اشاره به این موضوع که طرح خواهرخوانده شدن به تنهایی برای ما فرصت است اما اگر این ظرفیت ایجاد شود و بستر فراهم شود باید به خوبی از آن استفاده شود، افزود: در زمینه استفاده از ظرفیت‌های خواهرخواندگی، میزبان نهایی و بازیگر اصلی شهرداری‌ها هستند، اما نهادی که می‌تواند هماهنگی‌ها و ارتباطات را بین دستگاه‌ها برقرار کند، شورای استان و استانداری البرز است.

این طرح در زمان حاضر در کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی استان البرز در حال بررسی است و امید می‌رود با اجرایی شدن آن، افق‌های جدیدی برای همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و گردشگری میان استان البرز و کشور ژاپن گشوده شود.





آخرین خبر البرز در اینستاگرام :https://instagram.com/alborztoday