صادرات کیوی از گیلان به جهان آغاز شد

ایرنا/ صادرات محصول استراتژیک کیوی از گذرگاههای مرزی شهرستان آستارا بهصورت رسمی آغاز شد این اقدام که با هماهنگی دستگاههای اجرایی و نظارتی صورت گرفته، فرصتی تازه برای افزایش ارزآوری، رونق کشاورزی و ارتقای جایگاه صادراتی استان گیلان است.
شهرستان آستارا به دلیل موقعیت ویژه مرزی، دسترسی مستقیم به بازار جمهوری آذربایجان و نزدیکی به بنادر دریای خزر، بهعنوان یکی از مهمترین پایانههای صادراتی شمال کشور شناخته میشود.
کارشناسان معتقدند توسعه صادرات کیوی از این شهرستان، علاوه بر افزایش درآمد کشاورزان، میتواند نقش مهمی در تنوعبخشی به سبد صادرات غیرنفتی ایران ایفا کند، با توجه به ظرفیتهای موجود، برنامهریزی برای ایجاد برند منطقهای «کیوی آستارا» و سرمایهگذاری در بخش بستهبندی و فرآوری این محصول، از دیگر اقداماتی است که میتواند جایگاه این محصول را در بازارهای جهانی تثبیت کند.
استان سرسبز گیلان در حاشیه دریای خزر، مرز جمهوری آذربایجان و نزدیک به بازار اوراسیا با داشتن مزیت های بندری، تجاری، کشاورزی و همچنین نیروی کاربلد موقعیت مناسبی برای توسعه صادرات غیرنفتی در جمهوری اسلامی ایران دارد و در همین رابطه محصول پرخاصیت کیوی از محصولات با کیفیت این استان است و فعالیت شبانه روزی گمرکات آستارا در استان گیلان، زمینه صادرات این محصول در کنار سایر محصولات کشاورزی به خارج از کشور را فراهم کرده است.
کیوی، مهمترین محصول صادراتی منطقه است و در شهرستانهای آستارا و تالش بیشتر کشت میشود و با توجه به شرایط آب و هوایی و خاک مناسب گیلان، این استان، قطب تولید و صادرات این محصول در ایران شده است و همین مزیت ممتاز در راستای توسعه بازرگانی خارجی، بهرهمندی بیشتر مرزنشینان و تجار از مزایای مرز و افزایش ارزآوری قابل توجه است.
براساس آمارهایی که به دست خبرنگار ایرنا رسیده است، بیش از ۵۰ درصد محصول کیوی تولید شده در استان گیلان به کشورهای جمهوری آذربایجان، روسیه، گرجستان، هندوستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و سایر کشورهای اوراسیا و همچنین حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
کشت کیوی که از دهه ۷۰ در غرب استان گیلان رواج یافت و برخی شالیکاران با تغییر مزرعه خود به باغ کیوی، به تولید آن روی آوردند و هم اکنون به دلیل کیفیت خوب، بازار بالایی در کشورهای همسایه به ویژه روسیه دارد.