نماد آخرین خبر

ماجرای ورود آب آلوده به مزارع گچساران و تهدید سلامت مردم

منبع
ايرنا
بروزرسانی

ایرنا/ کشاورزان پایین‌‌دست بیمارستان شهید رجایی گچساران با تهدید جدی ناشی از ورود مستقیم فاضلاب بیمارستان به زمین‌های خود روبه‌رو هستند و مرکز بهداشت و کارشناسان هم در تازه‌ترین اظهاراتش آلوده بودن آب ورودی به مزارع کشاورزی محدوده کمبل را تایید و مشهود دانسته و خواستار ساماندهی این وضعیت در کمترین زمان ممکن شده است.

آب مورد استفاده کشاورزان پایین‌دست منطقه کمبل از کانالی تأمین می‌شود که خروجی فاضلاب بیمارستان شهید رجایی را دریافت می‌کند و این مشکل سال‌هاست ادامه دارد و با توجه به نبود سیستم تصفیه استاندارد، پساب آلوده مستقیم وارد کانال شده و به مزارع پایین‌دست منتقل می‌شود و کارشناسان بهداشت محیط و شبکه بهداشت بارها هشدار داده‌اند که استفاده از این آب، سلامت کشاورزان و مصرف‌کنندگان محصولات منطقه را تهدید می‌کند.

خطر آلودگی محصولات کشاورزی
محمدتقی محمدپور، معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان گچساران بیان کرد: پساب خروجی بیمارستان بدون هیچ تصفیه‌ای وارد رودخانه و کانال منطقه کمبل می‌شود و کشاورزان پایین‌دست برای آبیاری مزارع برنج و سبزیجات خود از این آب استفاده می‌کنند.
محمدپور ابراز کرد: آزمایش‌های شیمیایی و میکروبی نشان می‌دهد این آب استانداردهای بهداشتی را ندارد و می‌تواند ناقل بیماری باشد.
جواد فرجی، کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گچساران اظهار کرد: این فاضلاب علاوه بر آلودگی آب و خاک، موجب رشد نی‌زارها و افزایش جمعیت حیوانات موذی مانند عقرب و مار شده است.
فرجی ابراز کرد: این آلودگی‌ها برای کشت محصولات گیاهی غده‌ای مانند پیاز، هویج، و سبزیجات برگی مناسب نیستند.
وی تصریح کرد: به کشاورزان پیشنهاد دادیم به جای کشت صیفی‌جات محصولات دانه‌ای مانند جو، گندم و کنجد بکارند چرا که آلودگی روی این محصولات کمتر بوده ولی کشت این محصولات برای کشاورزان مقرون به صرفه نبود.
وی معتقد است که رفع کامل آلودگی رودخانه کمبل غیرممکن است، زیرا آب‌های شهری و فاضلاب‌ها عفونی و میکروبی به صورت مستقیم از طریق کانال‌ها وارد رودخانه می‌شوند و کنترل آن‌ها دشوار است.
وی با بیان اینکه تهدید سلامت مردم و کشاورزان منطقه جدی است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت، افزود: مصرف محصولات آبیاری شده با این آب آلوده می‌تواند منجر به بیماری‌های عفونی و میکروبی شود و علاوه بر کشاورزان، تمامی مصرف‌کنندگان محصولات منطقه در معرض خطر هستند.

مطالبه فوری، احداث تصفیه‌خانه بیمارستان
امین رضایی، رئیس شبکه بهداشت و درمان گچساران، با اشاره به پیگیری‌های انجام شده گفت: از زمان آغاز فعالیت مدیریت فعلی شبکه، موضوع تصفیه فاضلاب به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی مطرح بوده و در تمامی جلسات شورای سلامت و کمیته پسماند شهرستان پیگیری شده است.
رضایی تصریح کرد: مکاتبات لازم با شهرداری و شورای شهر انجام شده و طرح توجیهی کامل همراه با پیش‌فاکتورهای اجرایی ارائه شده است.
وی افزود: شهرداری گچساران وعده داده که اعتبار لازم برای احداث تصفیه‌خانه بیمارستان را از محل اعتبارات آلایندگی تأمین کند که با اجرای سریع این طرح، می‌توان سلامت مردم و محصولات کشاورزی پایین‌دست را تضمین کرد.

راهکار کارشناسان
علی نادری، رئیس اداره آب و فاضلاب دوگنبدان، بر لزوم احداث پیش‌تصفیه‌خانه بیمارستانی تأکید کرد و گفت: این طرح موجب کاهش بار آلاینده‌ها و جلوگیری از آسیب به تجهیزات تصفیه‌خانه شهری می‌شود و مانع ورود فاضلاب عفونی به مزارع کشاورزی خواهد شد.
امین یوسفی نیا، رئیس بیمارستان شهید رجایی نیز بیان کرد: برآورد هزینه احداث تصفیه‌خانه حدود ۱۰۰ میلیارد ریال می‌باشد و تمامی نقشه‌ها و مطالعات فنی آماده شده است.
یوسفی نیا افزود: با تامین اعتبار و اجرای پروژه، سلامت کشاورزان و مصرف‌کنندگان محصولات منطقه تضمین خواهد شد.

جمع‌بندی
وضعیت فعلی فاضلاب بیمارستان شهید رجایی، ورود مستقیم آن به کانال کمبل و استفاده کشاورزان پایین‌دست از این آب، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی و کشاورزی منطقه است.
کارشناسان و مسئولان بهداشت و محیط زیست بارها بر ضرورت اقدام فوری تاکید کرده‌اند و انتظار می‌رود با همراهی شهرداری و دستگاه‌های اجرایی، عملیات احداث تصفیه‌خانه در اسرع وقت آغاز شود.

آخرین خبر کهگیلویه و بویراحمد در اینستاگرام :
https://instagram.com/yasuj_today