تولید 4 هزار تن میگو در 1200 هکتار مزارع پرورشی استان بوشهر

تسنیم/ معاون آبزیپروری شیلات استان بوشهر با اشاره به فعالیت 12 مجتمع پرورش میگو در استان گفت: برداشت میگو از مزارع پرورشی استان از مهر ماه آغاز و تاکنون از سطح 1200 هکتار 4 هزار تن میگو برداشت شده است.
طیبه دهاز، معاون آبزیپروری شیلات استان بوشهر با اشاره به جایگاه ممتاز استان در تولید میگو پرورشی کشور اظهار کرد: استان بوشهر قطب تولید میگو پرورشی در کشور است و نزدیک به نیمی از محصول میگو پرورشی ایران در این استان تولید میشود.
وی با بیان رشد فعالیت مجتمعها و مزارع پرورش پرورشی استان بوشهر افزود: در سال جاری 12 مجتمع فعال پرورش میگو در سطح استان بوشهر در قالب 351 مزرعه در سطح 4 هزار و 987 هکتار به پرورش میگو اختصاص یافته است.
معاون آبزیپروری شیلات استان بوشهر با اشاره به فعالیت 22 مرکز تکثیر و تولید بچه میگو در استان بوشهر خاطرنشان کرد: از این مراکز بیش از 2.7 میلیارد قطعه لارو میگو تولید شد.
دهاز با بیان اینکه، 2.4 میلیارد قطعه لارو میگو در مزارع پرورشی سواحل استان بوشهر ذخیرهسازی شد خاطرنشان کرد: علاوه بر تأمین بچه میگو مزارع پرورشی استان بوشهر بیش از 300 میلیون قطعه آن برای پرورش به دیگر استانها منتقل شد.
وی از آغاز برداشت میگو تولیدی مزارع پرورشی استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: برداشت میگو از مزارع پرورشی استان بوشهر از مناطق شمالی استان بوشهر از نیمه دوم شهریور آغاز شده و تا آذر ماه تداوم خواهد داشت.
معاون آبزیپروری شیلات استان بوشهر از برداشت میگو پرورشی از سطح 1200 هکتار مزارع استان خبر داد و تصریح کرد: تاکنون، 4 هزار و 300 تن میگو پرورشی از 1200 هکتار مزارع استان بوشهر برداشت شده است.
دهاز کیفیت محصول پرورشی میگو را مطلوب اعلام و خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از 17 هزار تن میگو پرورشی در استان بوشهر تولید شد که پیشبینی میشود این آمار امسال با توجه به روند مناسب تولید، افزایش یابد.
وی میگوی پرورشی استان بوشهر را صادراتی و ارزآوری دانست و تأکید کرد: بخش عمدهای از میگو پرورشی استان بوشهر به کشورهای روسیه و حوزه خلیج فارس صادر میشود؛ سهمی نیز برای بازار داخلی اختصاص یافته است.
معاون آبزیپروری شیلات استان بوشهر یکی از چالشهای پرورش میگو را نکروز حاد هپاتوپانکراس (AHPND) یا بیماری مرگ زودرس میگو اعلام و اضافه کرد: یکی از مشکلات جدی این صنعت، بیماریهای تخصصی و تهدیدکننده نکروز حاد هپاتوپانکراس است که نرخ تولید را در استان و کشور کاهش داده است که با رعایت بهداشت، تولید لارو با کیفیت، مدیریت آب و تغذیه و آمادهسازی مناسب، میتوان بیماریهای میگو را کنترل و ظرفیت تولید را ارتقا داد.