ایجاد بومگردی عشایری کلید رونق گردشگری در یزد است

ایرنا/ یزد _ ایرنا_ رئیس اداره امور عشایر استان یزد با بیان اینکه راه اندازی گردشگری کشاورزی از طریق ایجاد بومگردی های عشایر، یکی از برنامههای مهم این اداره است گفت: بومگردی عشایری بهعنوان راهکاری موثر در توسعه گردشگری استان یزد، فرصتی تازه برای رونق اقتصاد خانوادههای عشایری فراهم می کند.
به گزارش ایرنا، " محمدرضا نیک روش " روز سهشنبه در همایشی که دانشجویان رشته های مختلف حضور داشتند افزود: در گردشگری عشایری با بهرهگیری از ظرفیتهای طبیعی و فرهنگی این قشر علاوه بر حفظ سبک زندگی سنتی، موجب افزایش درآمد و بهبود معیشت این قشر مولد و ارزشمند شده است.
وی با تأکید بر اهمیت جایگاه عشایر گفت: عشایر، جامعهای مولد و توانمند هستند که با وجود مشکلاتی مانند خشکسالی و کمبود نهادهها، نقش بسیار مهمی در تأمین امنیت غذایی کشور ایفا میکنند.
نیک روش افزود: عشایر به عنوان یکی از اقوام دارای ساختار قبیلهای، عمدتاً معیشت خود را از طریق دامداری تأمین میکنند و زندگی کوچنشینی و جابجاییهای فصلی آنان به استفاده بهینه از مراتع طبیعی وابسته است.
وی خواستار حمایت بیشتر دستگاههای دولتی و جلوگیری از انحلال سازمان امور عشایر شد تا این جامعه با حفظ هویت خود بتواند به توسعه پایدار کشور کمک کند.
وی با اشاره راهاندازی ۴۶ مدرسه عشایری تصریح کرد: ارائه آموزشهای فنی و حرفهای، خدمات بهداشتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، تأمین نهادههای دامی، احداث و مرمت راههای عشایری و آبرسانی سیار از جمله اقدامات جاری در حمایت از عشایر استان است.
نیک روش تاکید کرد: توجه به جامعه عشایری نهتنها از منظر معیشتی، بلکه از حیث فرهنگی و امنیتی اهمیت دارد و نقشآفرینی این قشر در تولید، پدافند غیرعامل و حفظ سنتهای بومی، باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
رئیس اداره امور عشایر یزد با بیان اینکه جمعیت عشایری استان شامل بیش از یکهزار و ۳۳۳خانواده در پنج ایل و ۹ طایفه مستقل است، گفت: عشایر در شهرستانهای خاتم، میبد و ابرکوه مستقر هستند و اقتصاد آنها بیشتر مبتنی بر پرورش دام و تولید محصولات لبنی است.
وی تاکید کرد: حمایتهای لازم برای توسعه کشت گیاهان دارویی، صنایع دستی و اصلاح نژاد دامها انجام میشود تا بتوانیم تولید گوشت قرمز را به عنوان یکی از اصلیترین محصولات عشایر افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: این قشربا دارا بودن حدود ۲۵۰ هزار رأس دام سبک، عشایر استان نقش تعیینکنندهای در تولید محصولات دامی و تأمین امنیت غذایی استان دارند؛ به طوری که نزدیک به ۴۰ درصد دام سبک و ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز استان متعلق به آنان است.
استان یک میلیون و ۳۰۰ هزار جمعیت دارد.