نماد آخرین خبر

نماینده مجلس: خراسان جنوبی پیشتاز تعاملات علمی ایران و افغانستان است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نماینده مجلس: خراسان جنوبی پیشتاز تعاملات علمی ایران و افغانستان است

ایرنا/ بیرجند - ایرنا - نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پذیرش و آموزش صدها دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های خراسان جنوبی، گفت: این استان با رویکرد علمی، فرهنگی و انسانی در تعامل با افغانستان گام برداشته و می‌تواند الگویی برای گسترش دیپلماسی آموزشی و پیوندهای راهبردی بین دو کشور باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید حسن هاشمی روز شنبه در اجلاس همکاری‌های مشترک ایران و افغانستان با اشاره به اشتراکات فرهنگی، زبانی و تاریخی ایران و افغانستان، افزود: خراسان جنوبی ظرفیت بی‌نظیری برای توسعه تعاملات علمی، اقتصادی و فرهنگی با کشور همسایه دارد و باید از این فرصت راهبردی در مسیر تقویت هم‌گرایی دو ملت استفاده کرد.

وی اظهار کرد: خراسان جنوبی با پیشینه درخشان علمی، فرهنگی و تجاری، می‌تواند نقش محوری در تعمیق روابط دو کشور ایفا کند.

نماینده مردم شهرستان‌های بیرحند، خوسف و درمیان در مجلس اضافه کرد: مردم این استان نجیب، وفادار و اهل تعامل هستند و سال‌هاست با ملت افغانستان روابطی عمیق و برادرانه دارند.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های استراتژیک و اقتصادی افغانستان برای جمهوری اسلامی ایران کم‌نظیر است، افزود: افغانستان نه‌تنها یک همسایه، بلکه دریچه‌ای راهبردی به بازار کشورهای آسیای مرکزی و لایه‌های عمیق‌تر منطقه است.

وی ادامه داد: بر همین اساس، باید تعاملات خود را از تجارت سنتی به همکاری‌های ساختارمند مبتنی بر علم و فناوری ارتقاء دهیم.

هاشمی با اشاره به سابقه علمی خراسان جنوبی در پذیرش دانشجویان افغانستانی تصریح کرد: سال ۱۳۹۷، به عنوان مسئول دانشگاه، نخستین گروه دانشجویان افغانستانی را از مرز دوغارون به بیرجند آوردیم، استقبال شایسته‌ای از آن‌ها شد و مراسم باشکوهی برای فارغ‌التحصیلی‌شان برگزار کردیم.

نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس بیان کرد: امروز، حدود هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های خراسان جنوبی تحصیل می‌کنند که برخی از آن‌ها از دورترین نقاط افغانستان به این استان آمده‌اند.

وی تاکید کرد: دانشجویان افغانستانی در کلاس‌های ما نه‌تنها از نظر علمی چیزی کم نداشتند، بلکه از نظر اخلاق، دقت و توان علمی در مواردی از برخی دانشجویان داخلی نیز برتر بودند.

هاشمی تصریح کرد: با تمام وجود از آن‌ها حمایت کردیم، حتی اگر دانشجویی توان پرداخت شهریه نداشت، از خیرین کمک می‌گرفتیم تا بدون اینکه عزت نفسش خدشه‌دار شود، تحصیلش را ادامه دهد.

نماینده بیرجند، خوسف و درمیان با اشاره به پیوندهای ریشه‌دار تاریخی بین دو ملت، گفت: همان‌طور که در زمان جنگ، خراسان جنوبی میزبان خوبی برای مردم افغانستان بود، امروز نیز در دوره شکوفایی اقتصادی، می‌تواند نقش کلیدی در توسعه پایدار این کشور ایفا کند.

وی یادآور شد: این استان باید در تعامل با افغانستان، به‌ویژه در حوزه علم و فناوری، الگویی برای کل کشور باشد.

هاشمی همچنین با قدردانی از حمایت‌های وزارت امور خارجه و استاندار خراسان جنوبی، اظهار کرد: مردم شهرستان‌های مرزی مانند درمیان، از وفادارترین و فعال‌ترین تجار کشور هستند که همواره در توسعه تجارت با افغانستان پیش‌قدم بوده‌اند.

وی عنوان کرد: ظرفیت مرزهای چهارگانه استان باید به عنوان پنجره‌های توسعه شرق کشور تقویت شود.

وی افزود: از نظر علمی، خراسان جنوبی امروز یکی از استان‌های برتر کشور و حتی منطقه است.

هاشمی گفت: اگر تجارت این استان نیز بر پایه علم، فناوری و ظرفیت دانشگاهی توسعه یابد، می‌توانیم الگویی نوین در دیپلماسی اقتصادی و هم‌گرایی منطقه‌ای ارائه کنیم.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام : https://instagram.com/skhorasan_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر