
عوامل موثر بر مرگومیر مادران باردار در منطقه سیستان و بلوچستان

ایسنا/ رئیس اداره مامائی وزارت بهداشت گفت: خونریزی ها، اختلالات فشار خون و عفونتها سه علت اصلی مرگ مادران باردار نیازمند مراقبت های ویژه در استان سیستان و بلوچستان است که با برنامه ریزی و ارتقاء آگاهی مادران، قابل پیشگیری است.
فرح بابایی ۳۰ مهر در سفر به زاهدان و در دوره آموزشی ظرفیت سازی ارائه دهندگان خدمات زایمان افزود: نقطه امید بزرگ ما در کاهش موارد مرگ مادران باردار در سیستان و بلوچستان، علل قابل اجتناب آن است چرا که بسیاری از مرگ ها با آموزش قابل رسیدگی به موقع است.
وی با اشاره به اینکه مرگ مادران باردار در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از لحاظ کمی کاهش قابل ملاحظه ای را داشته است، تصریح کرد: تقویت این روند کاهشی با حساس سازی گروه های ارائه دهنده خدمت و اجرای تمرین های دسته جمعی با حضور اساتید مطرح کشور قابل دستیابی است.
عبدالرزاق نژاد معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این جلسه گفت: تلاش و کار تیمی دو عنصر اصلی در کاهش موارد مرگ مادران در استانی است که تعداد موارد مادران باردار نیازمند مراقبت های ویژه به سبب عدم مراجعات به موقع مادران، بیماری های زمینه ای و مواردی از این دست بالاست.
وی تاکید کرد: مادران باردار بد حال زیادی از سراسر استان به بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان، با آمبولانس ارجاع می شوند و تعداد قابل توجهی از این مادران با حال خوب و به همراه نوزادشان از بیمارستان ترخیص می شوند که این بسیار جای افتخار برای ماست.
وی گفت: سالیانه در هر ۱۰۰ هزار زایمان ۳۸ مادر باردار در استان سیستان و بلوچستان از دست می روند که تمام تیم زنان، زایمان و مامائی یک صدا و همراه برای کاهش این آمار در سه دانشگاه و یک دانشکده علوم پزشکی در استان دست به دست هم دادهاند.
شیخ زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم در این جلسه گفت : ۹۷ و نیم درصد زنان در کشور زایمان خود را در بیمارستان انجام می دهند که این آمار در استان سیستان و بلوچستان ۸۰ درصد است.
وی افزود: متاسفانه هنوز هم بانوانی وجود دارند که زایمان در منزل را به حضور در بیمارستان و بهره گیری از خدمات فوق تخصصی وبهداشتی ترجیح می دهند و باز هم متاسفانه درگیر عوارض زایمان غیر بهداشتی می شوند.
وی گفت: ۱۰ درصد زایمان های استان هم در مراکز تسهیلات زایمانی انجام می شود.
در این دوره دو روزه که با حضور متخصصین زنان و زایمان و ماماهای شهرها زاهدان، میرجاوه و خاش در حال برگزاریست موارد مختلفی از جمله احیاء مادر باردار، مدیریت شوک، تکنیک های جراحی در مدیریت خونریزی ، مدیریت عفونت و موارد این چنینی با حضور اساتید مطرح کشوری آموزش داده می شود.
انتهای پیام