نماد آخرین خبر

جاده‌های دسترسی به معادن بهسازی می‌شود/ تسریع در بهره‌برداری از پروژه‌های صنعتی بیجار

منبع
ايسنا
بروزرسانی
جاده‌های دسترسی به معادن بهسازی می‌شود/ تسریع در بهره‌برداری از پروژه‌های صنعتی بیجار

ایسنا/ فرماندار شهرستان بیجار با اشاره به نارسایی جاده‌های دسترسی به معادن این شهرستان، از تصویب مصوباتی برای بهسازی مسیرها و رفع مشکلات زیرساختی خبر داد و تأکید کرد: بهبود شبکه حمل‌ونقل و اجرای پروژه‌های معدنی و گندله‌سازی از اولویت‌های اصلی توسعه بیجار به شمار می‌رود.

کاظم کاظمی‌ شامگاه گذشته شنبه ۳ آبان، در حاشیه بازدید مشترک مسئولان شهرستان بیجار از پروژه‌های معدنی و صنعتی منطقه، اظهار کرد: در جریان بازدید از فعالیت‌های جاری در معدن صبانور، وضعیت جاده‌های دسترسی به معادن نیز بررسی شد. متأسفانه شرایط فعلی این جاده‌ها پاسخگوی کامل نیاز تردد کامیون‌ها و سایر وسایل نقلیه نیست، بر همین اساس، مصوباتی برای بهسازی مسیرها و انجام لکه‌گیری‌های موقت به تصویب رسید.

وی افزود: در نشست‌های جداگانه‌ای که درباره حقوقات دولتی معادن و مسئولیت‌های اجتماعی آن‌ها برگزار شد، تأکید شد که شرکت‌های معدنی باید مسیرهای دسترسی خود را مطابق استانداردهای تعیین‌شده بهسازی کنند و اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.

فرماندار بیجار در ادامه به پروژه گندله‌سازی صبا امید اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش‌های ارائه‌شده، میزان پیشرفت فیزیکی پروژه ۶۷ درصد اعلام شده که اگرچه این رقم امیدوارکننده است، اما از روند اجرایی پروژه رضایت کامل نداریم. مقرر شد ظرف دو هفته آینده بازرسی مجددی از روند کار انجام شود تا نقاط ضعف موجود برطرف گردد.

وی تأکید کرد: با بهره‌برداری از این پروژه، ضمن ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه، زنجیره تولید فولاد در شهرستان بیجار تکمیل خواهد شد و از خام‌فروشی مواد معدنی جلوگیری می‌شود. توسعه صنعتی بیجار از اولویت‌های اصلی ماست و ارزیابی مستمر پیشرفت پروژه‌ها در دستور کار قرار دارد.

زنجیره فولاد در بیجار در حال شکل‌گیری است

علیرضا زندیان، نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی، در حاشیه این بازدید بر ضرورت رفع موانع تولید و تکمیل زنجیره فولاد در شرق کردستان تأکید کرد و گفت: زنجیره فولاد در شهرستان بیجار به‌صورت جدی در حال شکل‌گیری است. پروژه آهن اسفنجی با ظرفیت یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار تن، کارخانه گندله‌سازی کرانی و پروژه صبا امید با ظرفیت یک‌میلیون تن از طرح‌های مهم این زنجیره هستند که اکنون حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و پیش‌بینی می‌شود تا سال آینده به بهره‌برداری برسند.

وی افزود: با توجه به نقش شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در اجرای این طرح‌ها، لازم است هم‌زمان با توسعه زنجیره فولاد، زیرساخت‌ها و تأمین خوراک مورد نیاز نیز مورد توجه قرار گیرد تا در آینده با کمبود مواد اولیه مواجه نشویم.

زندیان‌ همچنین از آغاز پروژه جدید کارخانه کنسانتره صبانور با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن خبر داد و گفت: این پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان و پیش‌بینی اشتغال‌زایی برای حدود ۴۰۰ نفر، به‌زودی کلنگ‌زنی خواهد شد و نقش مهمی در توسعه صنعتی و اشتغال پایدار شهرستان خواهد داشت.

 چالش‌های فروش و انباشت کنسانتره صبانور باید برطرف شود

مهندس ضیایی، مدیرعامل یک شرکت توسعه معدنی، در گفت‌وگو با ایسنا به بیان مشکلات موجود در مسیر تولید و فروش این مجموعه پرداخت و گفت: مجتمع معدنی و صنعتی صبانور با سه معدن فعال، سالانه حدود یک‌میلیون تن کنسانتره تولید می‌کند و در هفت ماه نخست امسال توانسته‌ایم ۱۰ درصد بیش از سال گذشته تولید داشته باشیم. با این حال، انباشت حدود ۲۰۰ هزار تن کنسانتره معادل دو م��ه تولید، باعث بروز مشکلاتی نظیر خواب سرمایه و کمبود نقدینگی شده است.

وی ادامه داد: این مسئله بر روند اجرای پروژه‌های توسعه‌ای، از جمله پروژه صبا امید، تأثیر گذاشته و تأمین مالی آن را با دشواری‌هایی مواجه کرده است. همچنین طرح توسعه کارخانه جدید کنسانتره بیجار به ظرفیت ۲.۵ میلیون تن، به دلیل اشباع بازار و افت صرفه اقتصادی، فعلاً با چالش روبه‌رو است.

ضیایی در پایان اظهار امیدواری کرد: با همراهی مسئولان شهرستان و استان و همکاری نهادهای مختلف، موانع فروش برطرف شود تا مسیر توسعه این مجموعه بزرگ صنعتی هموار گردد.

مختاری: پیشرفت ۷۰ درصدی ساخت بزرگ‌ترین کارخانه گندله‌سازی غرب کشور

در ادامه‌ دکتر مختاری، مدیرعامل یک شرکت دیگر، از پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه احداث بزرگ‌ترین کارخانه گندله‌سازی غرب کشور خبر داد و گفت: این کارخانه با ظرفیت نهایی سه و نیم میلیون تن در سال در دو فاز اجرا می‌شود که فاز نخست با ظرفیت یک میلیون تن تا مردادماه ۱۴۰۵ به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به مشخصات پروژه افزود: این طرح در زمینی به مساحت ۲۸ هکتار و با حجم سرمایه‌گذاری حدود ۷۰ میلیون دلار در حال احداث است. زیرساخت‌های اصلی شامل برق، آب و گاز به مراحل پایانی رسیده و تمام تجهیزات خارجی خریداری، ترخیص و وارد کشور شده است.

مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه عملیات نصب در چندین جبهه کاری به‌طور هم‌زمان در حال انجام است، گفت: نصب کمپرسورها، پمپ‌ها، بالین‌دیس‌ها، سامانه ESP و بخش‌های معماری در حال انجام است و پروژه طبق برنامه پیش می‌رود. تنها حدود سه درصد تأخیر در برنامه به دلیل حمل تجهیزات وجود داشت که با ورود محموله‌های جدید، برطرف شده است.

وی در خصوص تأمین زیرساخت‌ها عنوان کرد: پست برق داخلی کارخانه به‌طور کامل احداث شده و تنها بخش مربوط به پست بالادستی باقی مانده است که با همکاری شرکت برق منطقه‌ای در حال تکمیل است. همچنین برای تأمین آب کارخانه، ۱۵ لیتر بر ثانیه از پساب شهر حسن‌آباد یاسوکند خریداری شده و مناقصه احداث تصفیه‌خانه و خط انتقال آن برگزار شده است. برای تأمین گاز نیز ظرفیت ۵۰۰۰ مترمکعب بر ساعت پیش‌بینی و مجوزهای لازم اخذ شده است.

مختاری در پایان با قدردانی از حمایت‌های شرکت صبانور در تأمین نقدینگی پروژه گفت: پیشرفت فعلی حاصل همدلی و پیگیری مستمر تمامی بخش‌هاست. امیدواریم با تداوم این روند، فاز نخست پروژه در مرداد ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد و فاز دوم نیز از محل درآمدهای فاز اول آغاز شود.

انتهای پیام





آخرین خبر کردستان در اینستاگرام : https://instagram.com/kurdistan.online