نماد آخرین خبر

تغییر الگوی ساخت‌وساز و تمرکز بر طرح‌های بزرگ‌ و چند واحدی مسکن در زنجان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تغییر الگوی ساخت‌وساز و تمرکز بر طرح‌های بزرگ‌ و چند واحدی مسکن در زنجان

ایرنا/ زنجان - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: افزایش ۲۷ درصدی تعداد واحدهای مسکونی در استان زنجان طی سال ۱۴۰۳، در حالی که تعداد پروانه‌های ساختمانی صادره کاهش یافت، نشان‌دهنده تغییر الگوی ساخت‌وساز و تمرکز بر طرح‌های بزرگ‌تر و چند واحدی است.

احمد خداوردی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آمارهای استخراج‌شده از سامانه الکترونیکی جمع‌آوری اطلاعات پروانه‌های ساختمانی نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۳، تعداد پروانه‌های احداث ساختمان در استان زنجان با کاهش ۷.۴ درصدی نسبت به سال گذشته به ۲ هزار و ۱۱۱ فقره رسید و این در حالی است که تعداد واحدهای مسکونی ثبت‌شده در این پروانه‌ها با رشد قابل توجه ۲۷ درصدی به ۱۰ هزار و ۷۴۷ واحد افزایش یافت.

وی ادامه داد: بر همین اساس متوسط تعداد واحدهای مسکونی در هر پروانه ساختمانی در زنجان ۱.۵ واحد بوده است که نشان‌دهنده افزایش تراکم ساخت در پروژه‌هاست.

خداوردی اظهار داشت: سهم استان زنجان از تعداد واحدهای مسکونی ثبت‌شده در پروانه‌های ساختمانی کشور از ۱.۸ درصد در سال ۱۴۰۲ به ۲.۱ درصد در سال ۱۴۰۳ افزایش یافت، این در حالی است که سهم جمعیتی استان از کل کشور ۱.۳ درصد و سهم جمعیت شهری آن ۱.۲ درصد است و این نشان‌دهنده فعالیت بالاتر از میانگین در حوزه ساخت‌وساز مسکن در استان است.

وی با تأکید بر اهمیت آمار فعالیت‌های ساختمانی در تدوین برنامه‌های اقتصادی کشور، تصریح کرد: بخش ساختمان سهم قابل توجهی در تشکیل سرمایه ثابت دارد و بدون اطلاعات دقیق از این حوزه، محاسبات ملی با خطا مواجه خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان همچنین یادآور شد: جمع‌آوری اطلاعات پروانه‌های ساختمانی از سال ۱۳۵۴ توسط مرکز آمار ایران آغاز شده است و از سال ۱۳۵۸ به‌صورت منظم و سالانه انجام می‌شود.





آخرین خبر زنجان در اینستاگرام : https://instagram.com/zanjan_today