نماد آخرین خبر

شگفتی سرانی؛ سرعت و همت در اجرای بزرگترین طرح آبرسانی شمال‌شرق کشور

منبع
ايرنا
بروزرسانی
شگفتی سرانی؛ سرعت و همت در اجرای بزرگترین طرح آبرسانی شمال‌شرق کشور

ایرنا/ بجنورد- ایرنا- تابستان ۱۴۰۵ برای آغاز لوله‌گذاری اولیه طرح آبرسانی سرانی در نظر گرفته شده بود، اما امروز سرعت بالای حفاری و لوله‌گذاری نشان داد که پشت این پروژه، همت مسئولان و دعای مردم جریان دارد و بزرگ‌ترین طرح آبرسانی شمال‌شرق کشور جلوتر از برنامه در حرکت است.

به گزارش ایرنا، صدای پیوسته ماشین‌آلات در دامنه کوهستان، حرکت لوله‌هایی که تا افق بر خاک گسترده شده و رفت‌وآمد مهندسان و کارگران، تنها یک پیام را مخابره می‌کند: آب در راه است.

طرح انتقال آب سرانی، بزرگ‌ترین پروژه آبی شمال‌شرق کشور، دیگر یک وعده روی کاغذ نیست؛ اکنون روی زمین اجرا می‌شود و هر روز پیشرفت آن قابل مشاهده است.

برای مردمی که سال‌ها تابستان را با افت فشار، کمبود ذخیره آب و انتظار برای تانکرهای سیار سپری کرده‌اند، دیدن این عملیات چیزی کمتر از مشاهده یک تحول حیاتی نیست.

دولت چهاردهم این‌بار به‌جای تکرار جمله‌های همیشگی «کمبود اعتبار» و «نیاز به زمان» ، سرعت را جایگزین تعلل کرده است؛ تا جایی که پروژه‌ای که پیش‌بینی می‌شد سال‌ها طول بکشد، اکنون با شتابی کم‌نظیر در حال اجرا است.

آب از دل کوهستان، امید در دل مردم

خراسان شمالی استانی خشک و نیمه‌خشک است. دشت‌هایی که روزگاری حاصلخیز بودند، امروز زیر فشار تنش آبی به مرز بحران رسیده‌اند.

عملیات لوله گزاری این طرح آغاز سفری ۲۳۰ کیلومتری است

بسیاری از روستاها تأمین آب را نه از طریق شبکه، بلکه با تانکرهای سیار تجربه می‌کردند.

اکنون اما در منطقه حفاظت‌شده گلیل و سرانی، جایی که چشمه‌های زلال از دل سنگ‌های سخت می‌جوشد و بزرگ‌ترین عملیات انتقال آب استان در حال اجراست.

این نقطه آغاز سفری ۲۳۰ کیلومتری است؛ سفری که قرار است آب را از دل کوهستان به سفره‌های آب شرب شهروندان برساند.

یکی از کارگران طرح در گفت‌وگو با ایرنا می‌گوید: پروژه‌های زیادی دیده‌ام، اما این یکی فرق دارد. مردم منتظر آب هستند. هر لوله‌ای که روی زمین قرار می‌گیرد، امید تازه‌ای در دل مردم شکل می‌گیرد.

از اتاق تصمیم‌گیری تا میدان اجرا

تا یک سال پیش، نام «سرانی» با عباراتی مانند «اعتبار ندارد» یا «تملک اراضی مانع شده» شناخته می‌شد؛ اما رویکرد دولت چهاردهم مسیر پروژه را تغییر داد و با تاکید استاندار و حمایت دولت مرکزی، کارها شتاب گرفت.

-اعتبارات فراتر از برنامه مصوب جذب شد

هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال قرارداد اجرا شده و تأمین اعتبار بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برنامه‌ریزی شده است

- پیمانکاران توانمند در مدت کوتاه انتخاب شدند

-تملک اراضی بدون توقف عملیات عمرانی انجام گرفت

-لوله‌گذاری هم‌زمان با عملیات خاک‌برداری آغاز شد

استاندار خراسان شمالی در حاشیه آغاز عملیات لوله‌گذاری به خبرنگار ایرنا گفت: سرانی تنها یک پروژه آبرسانی نیست؛ این طرح یک تحول اجتماعی و نقطه پایان انتظار مردم برای آب پایدار است.

پروژه‌ای که زندگی ۶۰۰ هزار نفر را تغییر می‌دهد و طبق اعلام شرکت آب منطقه‌ای:

- آب شرب پایدار برای ۶۰۰ هزار نفر تأمین خواهد شد

- ۴۰ میلیون مترمکعب آب در سال به شبکه منتقل می‌شود

- هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال قرارداد اجرا شده و تأمین اعتبار بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برنامه‌ریزی شده است.

تا پیش از آغاز این پروژه، بسیاری از روستاهای استان دچار تنش آبی بودند و این مسئله موجب مهاجرت، رکود کشاورزی و نارضایتی عمومی شده بود.

یکی از اهالی لوجلی از شهرهای محدوده سرانی به ایرنا می‌گوید: وقتی این لوله‌ها را دیدم، مطمئن شدم که انتظار به پایان رسیده است.

لوله‌ها، رگ‌های حیاتی توسعه

بر گستره خاکی پروژه، لوله‌هایی که در مسیر نصب قرار گرفته‌اند، همچون رگ‌هایی هستند که قرار است خون زندگی را به سراسر استان برسانند.

این طرح صرفا تامین آب شرب نیست؛ سرانی نخستین گام توسعه پایدار استان است

کارگران در گرمای ظهر و سرمای صبحگاهی بدون توقف کار می‌کنند. مهندس طرح می‌گوید: در این پروژه با زمان مسابقه می‌دهیم. مردم به نتیجه این طرح وابسته‌اند و این مسئولیت بزرگی بر دوش ماست.

این طرح صرفا تامین آب شرب نیست؛ سرانی نخستین گام توسعه پایدار استان است.

آب که پایدار شود؛ کشاورزی جان می‌گیرد، صنایع برای سرمایه‌گذاری رغبت پیدا می‌کنند، مهاجرت معکوس شکل می‌گیرد و کیفیت زندگی شهروندان ارتقا می‌یابد.

سال‌ها طرح انتقال آب سرانی در حد یک مطالبه باقی مانده بود، اما امروز پیشرفت عملیات بر خاک شهر و روستا قابل مشاهده است.

لوله‌هایی که روی زمین آرام گرفته‌اند، تنها یک پروژه عمرانی نیستند؛ نشانه بازگشت امید به دشت‌های تشنه خراسان شمالی‌اند.

امروز مردم این استان حق دارند که بگویند؛ آب می‌رسد. زندگی می‌رسد. امید برمی‌گردد.

و تاریخ ثبت خواهد کرد که شتاب دولت چهاردهم، رؤیای انتقال آب سرانی را از کاغذ به واقعیت رساند.





آخرین خبر خراسان شمالی در اینستاگرام : https://instagram.com/bojnord_today