نماد آخرین خبر

ساکنان عرب رودبار در انتظار تصمیم مسئولان برای تغییر شغل و زندگی

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ساکنان عرب رودبار در انتظار تصمیم مسئولان برای تغییر شغل و زندگی

ایسنا/ ساکنان روستاهای عرب رودبار شهرستان سیروان همچنان منتظر تصمیم مسئولان برای فرهم‌شدن شغل‌های جایگزین کشاورزی در منطقه هستند.

بنا بود دستگاه‌های اجرایی، جهاد کشاورزی و مسئولان سد سیمره در خصوص آینده روستاهای عرب رودبار به طرحی برسند که این طرح معیشت، کار و زندگی ساکنان منطقه را از وابستگی به کشاورزی در کنار رودخان سیمر تغییر دهد.

از آنجا که زمین های اطراف رودخانه سیمره در حوزه آبریز سد سیمره توسط وزارت نیرو تملک شده، مردم و ساکنان روستاهای این منطقه در آینده امکان کشاورزی در این زمین‌ها را نخواهند داشت چرا که این زمین‌ها سالانه در اواخر اسفند زیر آب می‌روند و این وضعیت کشاورزی را ناممکن می‌کند.

حمید عزیزی یکی از اهالی روستای چم‌روته به خبرنگار ایسنا گفت: ما نمی‌خواهیم از روستاهای‌مان جدا شویم، اینجا خانه و زندگی ماست اگر زمین‌های پایین دست گرفته شده، باید اجازه دهند در ارتفاعات کشت کنیم.

حمدی از ساکنان روستای داربلوط نیز در این خصوص به ایسنا اظهار کرد: به ما گفتند کشاورزی ممنوع است اما نگفتند چه کاری جای آن را بکنیم. این یعنی زندگی ما نیمه‌کاره رها شده.

وی افزود: اگر شغل جایگزین نباشد، مجبوریم به شهر مهاجرت کنیم، اما ما نمی‌خواهیم خانه و روستایمان را ترک کنیم.

با سفر استاندار ایلام در تابستان امسال به منطقه عرب رودبار، وی از جهاد کشاورزی استان و دیگر دستگاه‌های مرتبط استان خواست برای زندگی وابسته به کشاورزی ساکنان منطقه که زمین‌هایشان در حوزه آبریز سد است و تملک شده، جایگزین پیدا کنند چون کشاورزی در زمین‌های تملک شده طبق قانون تخلف محسوب می‌شود.

جبار حسینی رئیس شورای روستای چم‌روته عرب رودبار و عضو شورای شهرستان سیروان در  گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تاکنون اقدامی از سوی دستگاه‌های اجرایی استان برای تغییر رویه زندگی مردم عرب رودبار و اعراض از کشاورزی وابسته به رودخانه سیمره انجام نشده است.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس سخنان استاندار ایلام دستگاه‌های اجرایی باید شریط را برای ایجاد اشتغال در حوزه‌هایی نظیر آبزی پروری و دامداری نیمه صنعتی و صنعتی و .. فراهم کنند که شاهد اقدام عملی در این خصوص نبوده‌ایم.

ساکنان عرب رودبار در انتظار تصمیم مسئولان برای تغییر شغل و زندگی

 حسینی توضیح داد: روند تملک مزارع هم به خوبی انجام نشده است و ساکنان در این خصوص نارضایتی هایی دارند.

رئیس شورای روستای «چم‌روته» عرب‌ رودبار و عضو شورای شهرستان سیروان در این خصوص به ایسنا گفت: درست است که مزارع و باغات بخشی از مزارع و باغات تملک شده اند اما کل منطقه متعلق به مردم منطقه است و دولت باید اجازه بدهد ما در روستاهایمان که در تراز بالاتری قرار دارد زندگی کنیم و در ارتفاعات به کشت دی بپردازیم.

انتهای پیام





آخرین خبر ایلام در اینستاگرام :https://www.instagram.com/akharinkhabar_ilam/