بستری ۳۰ بیمار مبتلا به کووید و آنفلوانزا در سمنان؛ هشدار درباره همزمانی بیماری و آلودگی

صدا و سیما/ ۳۰ بیمار مبتلا یا مشکوک به کووید و آنفلوانزا در بخش های عادی و ویژه بیمارستان های سمنان بستری هستد و در این رابطه دانشگاه علوم پزشکی نسبت به همپوشانی خطرناک آلودگی هوا و افزایش بیماری های تنفسی هشدار داد
با افزایش همزمان موارد ابتلا به بیماری های تنفسی و آلودگی هوا در استان سمنان، نگرانیها درباره فشار مضاعف بر گروه های حساس و زیرساخت های درمانی افزایش یافته است.
آمارهای جدید نشان می دهد که همزمانی این دو عامل، الگوی مراجعه به مراکز درمانی استان را تغییر داده و سهم بیماران با علائم تنفسی نسبت به هفته های قبل بیشتر شده است.
بر اساس داده های رسمی، در حال حاضر ۳۰ بیمار با تشخیص قطعی یا مشکوک به کووید و آنفلوانزا بستری هستند که در کنار شرایط ناسالم هوا میتواند شدت علائم و مدت بستری را افزایش دهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، در توضیح وضعیت بستریها گفت که هشت نفر آنان در ICU تحت مراقبت ویژه قرار دارند و وضعیت عمومی بیماران بخش های عادی پایدار است، اما روند افزایشی مراجعات نشان میدهد که باید حساسیت بیشتری به خرج دهیم.
علی رشیدیپور افزود: که آلودگی هوا نه تنها احتمال ابتلا به بیماری های تنفسی را افزایش میدهد، بلکه روند بهبود بیماران مبتلا به کووید و آنفلوانزا را طولانیتر میکند.
به گفته وی، مصرف آنتی اکسیدان ها، نوشیدن آب کافی، پرهیز از غذاهای سرخ شده و استفاده از اسیدهای چرب مفید از مهم ترین توصیه های تغذیه ای در این شرایط است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان یادآور شد: ما در برابر موج های تنفسی چندلایه قرار داریم؛ از یک طرف ویروس ها فعال شده اند و از طرف دیگر آلودگی هوا سیستم تنفسی شهروندان را تضعیف می کند که رعایت استفاده از ماسک استاندارد، کاهش تردد در روزهای آلوده و استفاده از تصفیه هوا در منازل میتواند میزان آسیب را به طور چشمگیری کاهش دهد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی سمنان نیز به صورت رسمی ۲۰ توصیه کاربردی برای پیشگیری ابتلا به آنفلوانزا از رعایت ماسک در فضاهای بسته، پرهیز از تماس نزدیک با افراد بیمار و تهویه مناسب گرفته تا واکسیناسیون افراد پرخطر، تمیز کردن سطوح پرتردد و پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک منتشر کرده است.
بر اساس این اطلاعیه در روزهایی که هوا آلوده است، مصرف خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان مانند اسفناج، کلم، انار، پرتقال و کیوی، در کنار مواد ضدالتهاب نظیر زردچوبه، زنجبیل و عسل، به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.
همچنین استفاده از اسیدهای چرب مفید موجود در ماهی های چرب، گردو و بادام و همچنین تأمین ویتامین های D و E از طریق خوراکی هایی همچون تخم مرغ، روغن زیتون و سالمون، از دیگر توصیه های مطرح شده در کاهش اثرات آلودگی هوا است.
از دیگر موارد توصیه شده استفاده از ماسک های استاندارد مانند N95، کاهش تردد در روزهای آلوده و بستن در و پنجره ها و توجه ویژه به کودکان، سالمندان و بیماران قلبی و ریوی ،استفاده از دستگاه های تصفیه هوا با فیلتر HEPA در منزل است.

















