ايسنا/ از چند سال قبل و به دنبال برنامهريزي براي رساندن گاز به تمام مناطق کشور بحث رساندن گاز به روستاهاي جاده چالوس نيز به عنوان يکي از اهداف وزارت نفت در نظر گرفته شده که امکان اجراي آن هنوز فراهم نشده است.
تعدادي از روستاهايي که در نقاط با ارتفاع بالاي جاده چالوس قرار گرفتهاند، با وجود برنامهريزيها عملا به گاز دسترسي ندارند؛ هرچند گمانهزنيهايي مبني بر اعلام آمادگي وزارت نفت وجود داشته، اما اين موضوع نياز به مجوز وزارت راه و شهرسازي دارد.
شرايط خاص جاده چالوس از نظر جغرافيايي و پهناي مسير باعث شده اين وزارتخانه درباره اجرايي شدن اين طرح با ريسکپذيري بسيار پاييني اقدام کند؛ تا جايي که به نظر ميرسد اجراي طرح گازرساني به اين روستاها تنها با مجوز وزارت راه و شهرسازي ممکن خواهد بود.
منصور کيايي – معاون فني و نظارت اداره کل راهداري استان البرز – در اين رابطه به ايسنا گفت: قطعا هدف مجموعه دولت چه در وزارت نفت و چه در وزارت راه و شهرسازي خدمترساني حداکثري به مردم است و از اينرو در صورت امکانپذير بودن گازرساني به اين روستاها قطعا اين طرح در دستور کار قرار خواهد گرفت.
به گفته وي، آنچه تاکنون باعث شده طرح گازرساني به اين روستاها وارد فاز اجرايي نشود، شرايط خاص جاده چالوس و ريسک بسيار بالاي اجراي اين برنامه است.
معاون فني و نظارت اداره کل راهداري استان البرز درباره شرايط روستاهاي همسايه اين جاده توضيح داد: طبق برنامهريزيهاي انجام شده، بخشي از اين روستاها از طريق خطوط لولهاي که از سمت طالقان وارد ميشود امکان گازرساني پيدا ميکند، اما برخي ديگر بايد از طريق جاده گاز دريافت کنند که اين مساله از نظر فني و ايمني پيچيده است.
کيايي با اشاره به شانه خاکي بسيار محدود جاده چالوس در برخي از نقاط مسير، تاکيد کرد: شانه خاکي در اين جاده در بعضي نقاط به کمتر از دو متر ميرسد و قطعا نميتوان انتظار داشت که خطوط لوله گاز از اين محدوده عبور کند؛ از اين رو تنها راه چاره، انتقال خطوط لوله گاز از زير آسفالت جاده است که اين مساله هم ابهامها و نگرانيهاي زيادي دارد.
وي ادامه داد: جاده چالوس با توجه به موقعيت خاص خود در بسياري از نقاط هيچ مسير جايگزيني ندارد و حتي مسيرهاي خاکي و مالرو نيز نميتوان براي آن تعريف کرد و به همين دليل جادهاي که تردد چند ميليوني خودرو در آن به ثبت ميرسد نميتواند به دليل يک طرح مسدود شده يا با خطراتي مانند انفجار مواجه شود.
به گفته معاون فني و نظارت اداره کل راهداري استان البرز، هرقدر مسائل ايمني رعايت شود باز انتقال خطوط لوله گاز به عنوان يکي از اشتعالپذيرترين انرژيها از زير يک تونل خطرات بالايي دارد؛ از اينرو جز مجوز وزارت راه و شهرسازي و شخص وزير براي اجراي اين طرح شايد امکان پيگيري آن وجود نداشته باشد، زيرا اين تصميم قطعا خطراتي به همراه خواهد داشت.
کيايي دربارهي گزينههاي جايگزين به جاي عبور گاز از زير آسفالت نيز گفت: قطعا نميتوان اعلام کرد که اين موضوع به بنبست اجرايي رسيده است، اما تعيين مسيرهاي جايگزين و در صورت نياز ساخت و تجهيز آنها پديدهاي زمانبر است که بايد براي آن مطالعاتي دقيق داشت. دليل تاخير در گازرساني به اين روستاها خطر بالاي اجراي چنين برنامهاي است و بايد ديد در آينده مسئولان کلان وزارت راه و شهرسازي چه تصميمي در اين رابطه خواهند گرفت.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار