دانا/ مسئولين آب منطقهاي کجايند؛ حفاران غيرمجاز در تاريکي شب سفرههاي زيرزميني آب روستاي ينقاق گاليکش را نابود کردند.
سالهاست گاليکش از بحران کمآبي بهخصوص در روستاها (در حال حاضر بيش از ۲۰ روستاي گاليکش مشکل کمآبي و بيآبي دارند) اين شهرستان در رنج است.
بسياري از کارشناسان استفاده از آبهاي زيرزميني براي کشت محصولات پرآب طلب تابستانه را عمدهترين دليل تنش آبي در اين شهرستان ميدانند. موضوعي که بايد مسئولين ذيربط از اتاقهاي خنک خود در اين فصل گرم ورود پيداکرده و براي آن چاره انديشه کنند.
عنوان ميشود در بخش کشاورزي گاليکش بالغبر ۳۵۰ چاه آب مجاز و بالغبر ۵۰ چاه غيرمجاز وجود دارد و بيش از ۱۰ چاه آب بزرگ نيز در اين شهرستان حفرشده تا آب شرب گنبدکاووس را تأمين کند.
موضوعي که به آن توجه نميشود حفر چاههاي غيرمجاز و افزايش غيرمجاز عمق چاههاي داراي مجوز و غيرمجاز در اين ايام در بخش کشاورزي گاليکش است.
به گفته اهالي دهستان ينقاق اين روزها قريب ۲۰ اکيپ حفر چاه در اراضي اين دهستان شبهنگام در حال حفر چاه غيرمجاز يا افزايش عمق چاههاي بخش کشاورزي اين دهستان هستند. اين کار خواب از مردم دهستان ينقاق برده است مسئولين گوش کنند ميشنوند.
حفاران غيرمجاز براي فرار از دست قانون و براي مخفي شدن از چشم کساني که در کمين به گير انداختن آنان هستند معمولاً شبها به دل اراضي ينقاق ميزنند، عمده کار آنها شبها و در دل تاريکي شب انجام ميشود آنها شب تا صبح با متهها و کمپرسورهاي پرقدرت به دل زمين ميکوبند و آن را سوراخ ميکنند، گاه ميتوانند آبي ولو اندک از زمين بجوشانند و گاه مته آنان به سنگ ميخورد.
حراست از سفرههاي آب زيرزميني بر عهده آب منطقهاي است و براي آن زمان اداري و غير اداري نبايد در نظر گرفت؛ موضوعي که حفاران غيرمجاز واقف به آناند و با علم به آنکه تنها کارمندان اداره آب منطقهاي شهرستانهاي گنبد، مينودشت و گاليکش در تايم اداري اگر وقت کنند در پي متخلفين خواهند بود؛ روزها استراحت و شبهنگام در حال حرف چاه در اراضي کشاورزي هستند.
انتظار مردم شهرستان گاليکش از مسئولين آن است با تمام توان در اين موضوع ورود پيداکرده و با متخلفين اين حوزه برخورد کنند.
به گزارش "نيلکوه" نياز آبي کاشت يک هکتار شالي بين 15 الي 20 هزار مترمکعب ارزيابيشده يعني 15 الي 20 ميليون ليتر؛ با فرض اينکه متوسط توليد يک هکتار شالي را 4 هزار کيلو شلتوک در نظر بگيريم مصرف آب براي توليد يک کيلو شلتوک 3750 الي 5000 ليتر است.
با فرض اينکه از هر کيلو شلتوک 60 درصد برنج به دست آوريم براي توليد يک کيلوگرم برنج 6250 تا 8333 ليتر آب مصرف ميشود.
اگر استاندارد آب شرب مصرفي هر نفر در طي شبانهروز را 150 ليتر در نظر بگيريم يک هکتار شالي معادل آب مصرفي و بهداشت 100 هزارتا 120 هزار نفر را مصرف ميکند.
اگر از منظر اقتصادي نگاه کنيم هر بطري آب شرب بستهبندي ما هزار تومان به فروش برسد ارزش اقتصادي آب مصرفي براي يک هکتار شالي برابر با 15 الي 20 ميليارد تومان است.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار