فارس/حميدرضا براتي، مديرکل نوسازي چهارمحال و بختياري گفت: يک هزار مدرسه چهارمحال و بختياري در قالب 6 هزار کلاس درس بخاري گازي و نفتي و سيستم فرسوده گرمايشي دارند.
طي سالهاي گذشته، در فصل سرد سال خبر آتش سوزي وسايل غيراستاندارد مدارس و فوت چند دانشآموز هر از چند گاهي ملت ايران را عزادار ميکند.
آتشسوزي مدرسه سفيلان حادثهاي بود که در ۲۴ دي ماه ۱۳۸۳ در مدرسهاي در روستاي سفيلان شهرستان لردگان در چهارمحال بختياري رخ داد.
در اين حادثه به دليل آتش گرفتن بخاري نفتي که تنها منبع گرمايشي کلاس بود ۱۳ دانشآموز دختر و پسر کلاس کشته شدند.
حميدرضا براتي با اشاره به اينکه در حال حاضر يک هزار و 600 مدرسه فعال در چهارمحال و بختياري وجود دارد، گفت: از اين تعداد 600 مدرسه در قالب 4 هزار کلاس درس به سيستم استاندارد موتور خانه مرکزي تجهيز شدند.
مديرکل نوسازي چهارمحال و بختياري با بيان اينکه 280 مدرسه استان با 850 کلاس درس بخاري نفتي دارند، افزود: براي تجهيز اين مدارس و جايگزيني سيستمهاي گرمايشي استاندار، 13 ميليارد اعتبار نياز است.
وي اضافه کرد: 120 مدرسه استان با هزار کلاس نيز سيستم استاندارد فرسوده دارند که بايد ترميم و بازسازي شوند.
براتي ادامه داد: مجموعاً يک هزار مدرسه چهارمحال و بختياري در قالب 6 هزار کلاس درس بخاري گازي و نفتي و سيستم فرسوده گرمايشي دارند که براي تعويض و جايگزيني سيستم گرمايشي استاندارد اين مدارس اعتباري بالغ بر 90 ميليارد تومان نياز است.
مديرکل نوسازي چهارمحال و بختياري با اشاره به اينکه مدارس استان با سيستم گرمايشي چوبسوزي، استيجاري هستند، گفت: اين مدارس ابتدا بايد تحت تملک آموزش و پرورش باشند و سپس نسبت به استاندارد شدن سيستم گرمايشي اقدام شود.
وي با بيان اينکه اعتبارات محدود نوسازي مدارس بايد جوابگو کل جمعيت دانشآموزي استان باشد، افزود: استانداردسازي مدارسي با تعداد دانشآموز بيشتر نسبت به مناطقي با جمعيت کمتر در اولويت قرار دارد.
براتي با اشاره به اينکه تعميرات اساسي و نصب تجهيزات گرمايشي برعهده ادارهکل نوسازي است، اضافه کرد: کنترل و بهرهبرداري از اين سيستمها بر عهده عوامل آموزش و پرورش است.
مديرکل نوسازي چهارمحال و بختياري با بيان اينکه تغييرات قيمت اجناس موجود در بازار منجر به افزايش دو برابري قيمت سيستمهاي گرمايشي شده است، ادامه داد: در سال جاري با توجه به ميزان اعتبارات موجود عمليات تعويض و استانداردسازي سيستم گرمايشي 15 مدرسه در سطح استان آغاز شد.
براتي با اشاره به محدود بودن اعتبارات تجهيز مدارس از عوامل آموزش و پرورش استان خواست؛ نسبت به بازبيني، نگهداري و بهرهبرداري از سيستمهاي گرمايشي مدارس اقدام کنند، آسيبهاي کوچک در صورت عدم رسيدگي هزينه زيادي را به مجموعه وارد ميکند.
80 مدرسه کوهرنگ بخاري نفتي و چوبسوز دارد
کورش اکبري با اشاره به اينکه در برخي مناطق صعبالعبور شهرستان با وجود نبود جاده و آب آشاميدني، مدرسه وجود دارد، گفت: در اين شهرستان 183 آموزشگاه ابتدايي و متوسطه اول و دوم با 6 هزار و 800 دانشآموز وجود دارد.
مدير آموزش و پرورش شهرستان کوهرنگ با بيان اينکه ميانگين تراکم دانشآموزان در مدارس اين شهرستان 33 نفر است، افزود: در مدارس حداقل يک و حداکثر 300 دانشآموز وجود دارد.
وي با اشاره به اينکه مدارس بخش مرکزي کوهرنگ تنها از نعمت گاز برخوردار هستند، اضافه کرد: در سال جاري سيستم گرمايشي هشت مدرسه از گاز و نفت به موتورخانه مرکزي تغيير پيدا کرد.
اکبري با بيان اينکه در مناطق صعبالعبور شهرستان کوهرنگ 80 مدرسه از بخاري نفتي و چوبسوز استفاده ميکنند، ادامه داد: در برخي مناطق اين شهرستان مانند موگويي جاده دسترسي وجود ندارد و معلمان براي رسيدن به مدارس بايد تا چهار ساعت پيادهروي کنند به همين دليل امکان سوخت رساني وجود ندارد و بخاري چوبسوز استفاده ميشود.
مدير آموزش و پرورش شهرستان کوهرنگ گفت: به منظور پيشگيري از حادثه آتشسوزي بخاريهاي کلاس درس توسط بازرسان بررسي و انبار مواد سوختي به دور از فضاي آموزشي و مواد اشتعالزا نگهداري ميشود.
وي از تجهيز مدارس اين شهرستان به کپسول آتشنشاني خبر داد و افزود: در بر خي مناطق که برق موجود است بخاري برقي تحويل مدارس داده شده است اما به دليل سردسير بودن منطقه امکان استفاده در فصل زمستان نيست.
اکبري از ممنوعيت استفاده چراغهاي نفتي در مدارس شهرستان کوهرنگ خبر داد و اضافه کرد: با وجود هزينه بالاي نصب موتورخانه مرکزي، تغيير سيستم گرمايشي و استانداردسازي تجهيزات از اولويتهاي آموزش و پرورش است.
وجود مناطق سردسير، محروم و صعبالعبور چهارمحال و بختياري و استاندارد نبودن يک هزار مدرسه در اين استان احتمال وقوع حادثه در مدارس را افزايش ميدهد، حوادث تلخي که قربانيان آن دانشآموزان و اميدهاي اين ملت هستند، بهتر است علاج حادثه را پيش از رخ دادن با تخصيص اعتباراتي براي استاندارد سازي وسايل گرمايشي خصوصاً در مناطق محروم فراهم کرد.
بازار