تسنيم/مديرکل حفاظت محيطزيست استان کردستان گفت: در حال حاضر فاضلاب روستاهاي «کولان، سيف و محمده» وارد تالاب درياچه زريبار مريوان ميشود.
فريبا رضايي در نشست خبري با اصحاب رسانه استان که بهمناسبت هفته محيط زيست در اين شهر برگزار شد، ضمن ابراز گلهمندي از عدم حضور برخي از خبرنگاران اظهار داشت: عليرغم اينکه دعوتنامه اين جلسه از چند روز پيش ارسال شده اما تنها تعدادي از اهالي رسانه حضور پيدا کردند و انتظار ميرود خبرنگاران بيشتر براي حوزه محيطزيست اهميت قائل شوند.
وي با بيان اينکه در حال حاضر استان کردستان با چالشهاي عمدهاي در مديريت منابع آب و پسماند روبهروست، افزود: رويکرد ما محيط ايست نيست بلکه حمايت از محيطزيست است.
مديرکل حفاظت محيطزيست استان کردستان با بيان اينکه محيطزيست در کنار توليد و اشتغال است، تصريح کرد: توسعه نيازمند جوامع انساني است و ما بايد براي تحقق شعار سال در کنار صنايع و توليد باشيم و اين امر مهم را اولويت کاري قرار دهيم.
وي ادامه داد: براي پاسخ به استعلام راهاندازي و توليد صنعت حداکثر 2 ماه فرصت داريم اما در راستاي حمايت از شعار سال اين زمان کاهش يافته و رأي نهايي خود را حداکثر تا يک ماه صادر ميکنيم.
رضايي با اشاره به طرحها و لوايح سال گذشته مجلس گفت: لايحه حمايت از محيطبانان با محوريت حقوق، بيمه و سلاح محيطبانان در راستاي حفظ محيط زيست در صحن علني مجلس مطرح شده و اميدواريم بهزودي تصويب شود.
وي با اشاره به چالشهاي پيشروي آبها و آلايندههاي استان اظهار کرد: فاضلاب انساني نخستين، مهمترين و پرچالشترين آلاينده در حوزه مديريت پساب بوده و نيازمند تامين اعتبار است.
مديرکل حفاظت محيطزيست استان کردستان اذعان کرد: از مجموع يکهزار و 900 روستاي استان، 187 روستاي آن خالي از سکنه بوده و ماباقي داراي سکنه فاضلاب انساني است و اکثر اين روستاها فاقد سيستم جمعآوري، انتقال و اتصال به شبکه اصلي تصفيهخانه هستند و اين فاضلابها وارد آب خواهد شد.
وي با اشاره به وضعيت تالاب زريبار مريوان که يکي از مهمترين منبع آب شيرين استان است، افزود: در حال حاضر فاضلاب روستاهاي «کولان، سيف و محمده» وارد تالاب زريبار شده که در صورت تحقق اعتبار درخواستي 2 ميليارد و 200 ميليون توماني تا پايان سالجاري مانع ورود اين فاضلابها به داخل درياچه خواهيم شد.
مديرکل حفاظت محيطزيست استان کردستان زبالههاي جامد را از ديگر منابع آلاينده آب استان عنوان کرد و گفت: سوءمديريت زباله در حاشيه رودخانه توسط روستايان و مسافران از ديگر مشکلات مهم بوده و شهرستان بانه به شدت درگير اين موضوع است چراکه به مشابه بمب سرطاني عمل کرده و آسيب بسيار بزرگي براي آينده محسوب ميشود و در حال حاضر نيز بصورت زيرپوستي منابع آبهاي آبياري را آلوده کرده و چنانچه از طريق وزارت کشور اعتبار جهشي ويژه براي مديريت پسماندهاي 31 شهر استان در نظر گرفته نشود با چالشهاي جدي افزايش بيماران مواجه خواهيم شد.
وي واژگوني تانکرهاي حامل سوخت در حريم رودخانه را از ديگر آلايندههاي آبي دانست و ادامه داد: در سال گذشته 29 مورد و سالجاري نيز شاهد 4 مورد واژگوني اين تانکرها بوديم که ناشي از جادههاي نامناسب براي عبور تانکر است.
رضايي در پاسخ به سوال خبرنگار تسنيم مبني بر عملکرد اين سازمان در مقابل ورود ماشينهاي فرسوده و اسقاطي به داخل استان و افزايش آلودگي هوا گفت: اين موضوع در کارگروههاي مربوطه مطرح شده و قطعاً بصورت جديتري اين مهم را بررسي کرده و از ورود ماشين جلوگيري ميکنيم.
وي اظهار کرد: ورود بيرويه ماشينهاي از رده خرج شده به معضل بزرگي تبديل شده که لازم است مراکز معاينه فني اين امر را رعايت کنند.
رضايي با بيان اينکه تعداد محيطبانهاي استان در مقابل مساحت حفاظت شده کافي نيست، افزود: استان کردستان با 250 هزار هکتار منطقه حفاظت شده تنها 92 نفر محيطبان دارد که اين تعداد کافي نيست.
وي با اشاره به آمار شکار مجاز و غيرمجاز در استان اظهار داشت: در سال 97 بعد از محدوديت 5 ساله صدور پروانه شکار با توجه به درخواستهاي مکرر شکارچيهاي مجاز، مجوز دو هزار و 224 فقره پروانه شکار مجاز بصورت کلي صادر شد.
مديرکل حفاظت محيطزيست استان کردستان با اشاره به عملکرد يگان حفاظتي و محيط بانهاي اين سازمان افزود: قبلا پاسگاه هاي محيط زيست تعطيل بودند اما در حال حاضر فعاليت مستمر دارند و تاکنون بيش از 50 سلاح مجاز و غيرمجاز ضبط شده که اين آمار نشاندهنده احساس مسئوليت يگان حفاظتي ماست.
بازار