ايرنا/«مدرسه بهاري صنايع دستي» روز دوشنبه همزمان با روز جهاني صنايع دستي در موزه هنرهاي معاصر اصفهان گشايش يافت.
مدير امور نمايشگاههاي موزه هنرهاي معاصر اصفهان هدف از برگزاري اين مدرسه را رونق هنرهاي دستي و آموزش به علاقه مندان برشمرد و گفت: اين مدرسه تا ۳۰ خرداد از ساعت ۹ تا ۱۲ در گالري شماره ۴ موزه برگزار ميشود.
مهشيد شيخي افزود: در اين مدرسه براي آموزش رشتههاي ميناکاري، کاشي هفت رنگ، قلمزني و سوخت چرم برنامهريزي شده است و کلاسهاي هر رشته همه روزه برگزار خواهد شد و گنجايش هر يک از کلاسهاي آموزشي رشتههاي يادشده نزديک ۴۰ نفر است.
وي گفت: شوراي جهاني صنايع دستي شهريور ۱۳۹۴، اصفهان را از بين ۶ شهر جهان که نامزد ثبت جهاني صنايع دستي شده بودند به عنوان شهر جهاني صنايع دستي برگزيد و اين مدرسه در جهت تحقق اهداف اين انتخاب برپا شده است.
صنايع دستي، پس از جنگ جهاني دوم، با محتواي هنري و فرهنگي، مورد توجه کشورهاي پيشرفته قرار گرفت، در دهم ژوئن (بيستم خرداد) سال ۱۹۶۴ ميلادي نخستين همايش جهاني با شرکت مسؤولان اجرايي، استادان دانشگاه، هنرمندان و صنعتگران بيش از ۴۰ کشور جهان، در نيويورک برگزار شد، در قطعنامه پاياني آن همايش، تأسيس «شوراي جهاني صنايع دستي»، به عنوان نهاد وابسته به يونسکو تصويب و سالروز برگزاري اين همايش، به عنوان «روز جهاني صنايع دستي» نامگذاري شد.
استان اصفهان يکي از بزرگترين مراکز توليد صنايع دستي ايران محسوب ميشود و تزئينات آجري، کاشي کاري، گچ بري و انواع خط در آثار تاريخي اصفهان، از حدود قرنها پيش تا دوره معاصر، بر اطراف و جوانب منارهها و داخل و خارج مساجد، قصرها و هنرهاي زري دوزي و قلم کاري، ترمه و نقره کاري و تذهيب و تحرير انواع کتاب، قرآن و قطعات نگارگري و نقاشي جملگي به مرکزيت هنري اصفهان گواهي ميدهند.
صنايع دستي اين استان همچون خاتم کاري، ميناکاري، منبت، قلم زني روي انواع فلزات شهرت جهاني دارند که هر گردشگري را مسحور خود ميکند و به همين خاطر مسافران اين ديار ساعتها وقتشان را در بازار نقش صرف ميکنند.
از ۶۰۲ رشته صنايع دستي شناسايي شده در دنيا ۲۹۹ مورد مربوط به ايران و از اين تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان تاريخي و هنرپرور اصفهان است که تاکنون ۴۰۰ هزار نفر شاغل در اين بخش ساماندهي شدند با احتساب خانوادههاي اين افراد معيشت حدود چهار ميليون نفر به صنايع دستي گره خورده است.
بازار