فرارو/عضو اتاق بازرگاني تهران ادامه داد: با گزارشهاي رسيده به نظر ميرسد اين صرافي حدود ۳۰۰ ميليارد تومان منابع مالي از واردکنندگان دريافت کرده و به جاي عمل به تعهد خود صرافياش را تعطيل کرده است.
يک عضو اتاق بازرگاني تهران با اشاره به لزوم اعتبارسنجي دوباره صرافيهاي فعال در سامانه نيما، از کلاهبرداري يکي از اين صرافيها از تعدادي از واردکنندگان خبر داد.
عباس آرگون اظهار کرد: متأسفانه با وجود آنکه صرافيهاي فعال در سامانه نيما از سوي بانک مرکزي اعتبارسنجي شدهاند، اما چند ماه پس از آغاز به کار اين سامانه به نظر ميرسد بار ديگر ضرورت اعتبارسنجي وجود دارد، زيرا گزارشهايي از تعدادي از فعالان اقتصادي رسيده که از کلاهبرداري در اين سامانه حکايت ميکند.
به گفته وي، در هفتههاي گذشته تعدادي از واردکنندگان به منظور دريافت ارز مورد نيازشان، به واريز مبلغ ريالي به حساب يکي از صرافيهاي سامانه نيما اقدام کردند، اما با گذشت چند روز نه تنها ارزي دريافت نشده که حتي صرافي مذکور مغازه خود را تعطيل کرده و متواري شده است.
عضو اتاق بازرگاني تهران ادامه داد: با گزارشهاي رسيده به نظر ميرسد اين صرافي حدود ۳۰۰ ميليارد تومان منابع مالي از واردکنندگان دريافت کرده و به جاي عمل به تعهد خود صرافياش را تعطيل کرده است.
آرگون با بيان اينکه در شرايط فعلي حفظ اعتماد و ثبات براي فعالان اقتصادي بيشترين اهميت را دارد، توضيح داد: وقتي فعالان اقتصادي با وجود تمام انتقادهايي که به سامانه نيما داشتند، در آن حاضر ميشوند لااقل بايد فضاي اجرايي اين سامانه طوري اعتمادسازي شود که مشکلاتي مانند کلاهبرداريهاي اينچنيني به وجود نيايد.
وي خاطر نشان کرد: به نظر ميرسد با توجه به شرايط به وجود آمده، بانک مرکزي بايد دوباره نسبت به اعتبارسنجي از صرافيهاي فعال در سامانه نيما اقدام کند و در صورت تأييد مجدد اعتبار امکان تبادل ارز به وجود آيد.
از ماههاي ابتدايي سال گذشته و با توجه به افزايش قابل توجه نرخ ارز دولت تصميم گرفت با ارز چند نرخي بازار را مديريت کند که سامانه نيما بخشي از اين نرخها بهشمار ميرود. بر اساس آخرين دستورالعمل ارزي بانک مرکزي صادرکنندگان ايراني بايد ۵۰ درصد از کل ارز حاصل از صادراتشان را وارد اين سامانه کنند.
بازار