ايرنا/ معاون فرهنگي، اجتماعي و گردشگري سازمان منطقه آزاد اروند گفت: ورود گردشگران خارجي به خصوص گردشگران کشور عراق به آبادان و خرمشهر با رفع موانع موجود آسانتر ميشود.
قدرت الله طميميان، معاون فرهنگي، اجتماعي و گردشگري سازمان منطقه آزاد اروند در نشست مشترک با رايزن اقتصادي و معاون سرکنسول ايران در بصره در سازمان منطقه آزاد اروند اظهار داشت: برطرف کردن چالشها و مشکلات موجود در آبادان و خرمشهر براي حضورگردشگران خارجي به ويژه اتباع عراق از اقدامات سازمان منطقه آزاد اروند است.
وي با اشاره به ظرفيت ارز آوري گردشگران عراقي در زمان تحريم افزود: گردشگري سلامت، زيارت و بازارهاي آبادان و خرمشهر جذابيت ويژهاي براي شهروندان عراقي بخصوص استان بصره دارند و برطرف کردن موانع فعلي ميتواند نقش ويژهاي در راستاي ورود هرچه بيشتر گردشگر به اين منطقه باشد.
معاون فرهنگي، اجتماعي و فرهنگي سازمان منطقه آزاد اروند به استقرار بانک يا صرافي در مرزشلمچه در آينده نزديک اشاره کرد و بيان داشت:با اين اقدام مشکل مبادله ارزي فعالان حوزه گردشگري و صرافان در اين مرز بين المللي که معضلي در مسير ورود گردشگران مي باشد برطرف خواهد شد.
طميميان تصريح کرد: بايد براي هرکدام از چالشهاي مطرح شده در اين نشست يک راه کار عملياتي در نظر گرفت و براي ساماندهي و حل و فصل مشکلات گردشگران عراقي، به سهم خود يک نماينده از سازمان منطقه آزاد اروند در مرز شلمچه مستقر مي شود.
رايزن اقتصادي و معاون سرکنسول ايران در بصره نيز در اين نشست عراق را بهترين بازار هدف در مقوله گردشگري بخصوص گردشگري سلامت و زيارتي دانست و گفت: ما داراي فرصتهاي بسيار ممتازي نظير امکانات درماني، نزديکي و قرابت فرهنگي با ملت عراق هستيم که ميتوانيم در اين خصوص تبليغات وسيعي انجام دهيم.
مهرزاد زارعي افزود: همچنين برطرف کردن فقرزيرساختي، تبليغات به زبان عربي و ارائه بستههاي گردشگري از ديگر اقداماتي است که بايد مورد توجه سازمان منطقه آزاد اروند قرار گيرد.
منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربي خليج فارس شامل شهرهاي آبادان، خرمشهر و مينوشهر(جزيره مينو) مي باشد که در محل تلاقي دو رودخانه اروند و کارون واقع است.
اين منطقه در همجواري با کشورهاي عراق و کويت با داشتن ظرفيت هاي مناسب نظير حمل و نقل جاده اي، ريلي، دريايي و هوايي از اهميت ويژه اي برخوردار است.
بازار