مهر/ معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکي دزفول با اشاره به ابتلاي حدود ۶۰ نفر از پرسنل بيمارستان بزرگ دزفول به کرونا، گفت: مردم شرايط کادر درمان را درک و فاصله گذاري اجتماعي را رعايت کنند.
عبدالناصر ميرشکاک، معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکي دزفول اظهار کرد: اهتمام مردم دزفول نسبت به رعايت فاصله گذاري اجتماعي و پرهيز از تردد غيرضرور در سطح جامعه پس از ايام نوروز و روز طبيعت کاهش چشمگيري يافته که اين امر موجب ۱۰ برابر شدن آمار مبتلايان به کرونا در اين شهرستان نسبت به يک ماه قبل شده است.
وي با بيان اينکه در حال حاضر ۳۰ درصد از تختهاي بيمارستان بزرگ دزفول به بيماران کرونايي اختصاص يافته است، افزود: ۷۰ درصد از ظرفيت تختهاي Icu بيمارستان نيز به بيماران کرونايي اختصاص يافته لذا پر شدن ظرفيت بيمارستان با بيماران کرونايي موجب شده تا براي بستري ساير بيماران از قبيل بيماران ديابتي، قلب و عروق و مغز و اعصاب دچار کمبود تخت باشيم.
معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکي دزفول از ابتلاي ۶۰ نفر از پرسنل بيمارستان بزرگ دزفول از جمله مدير و مدير مالي بيمارستان به کرونا خبر داد و گفت: کادر درمان به شدت تحت فشار هستند. در اين هواي گرم تحمل لباسهاي مخصوص درمان به مدت چند ساعت نفسگير است؛ بنابراين عاجزانه از مردم تقاضا داريم نهايت همکاري را براي کاهش زنجيره انتقال بيماري با ما داشته باشند.
ميرشکاک در ادامه با بيان اينکه بسياري از مردم کرونا را جدي نگرفتهاند، عنوان کرد: در حال حاضر تمام مردم با کرونا آشنا شدهاند و مسائل مربوط به اين بيماري را از طريق رسانهها، فضاي مجازي و مسئولان دريافت کردهاند اما به رغم اينکه دانش کافي در خصوص کرونا وجود دارد متأسفانه بينش وجود ندارد.
وي با اشاره به ابتلاء و فوت بسياري از مردم در ايران و جهان بر اثر اين بيماري، تصريح کرد: آمار همچنان در حال افزايش است اما مردم شهرستان بي توجه به وضعيت بحراني در خيابان، بازار و پارکها حاضر ميشوند در حالي که اگر اينگونه پيش برود آينده بسيار تلخي در انتظار دزفول خواهد بود.
معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکي دزفول با انتقاد از برگزاري مجالس عروسي و عزا و دورهمي هاي خانوادگي و فاميلي توسط مردم دزفول، بيان کرد: اين مجالس باعث بروز فاجعه شده در حالي که عمده اين مجالس هيچگونه ضرورتي ندارند. از سويي اگر بانيان مجالس با تعداد محدودي اقدام به برگزاري جشنها و مجالس عزاي خود کنند هيچ خللي در برنامه آنها وارد نميشود.
ميرشکاک، خواستار توجه جدي مردم در راستاي استفاده از ماسک و دستکش شد و گفت: شست و شوي دستها و رعايت فاصله گذاري اجتماعي توسط مردم جدي گرفته شود؛ ضمن اينکه مسئولان نيز به اين نکات اهتمام داشته باشند چرا که کرونا همچون يک آتش سوزي است که به سرعت سرايت ميکند، هر چند شايد به طور کامل مهار نشود اما با رعايت اصول بهداشتي ميتوانيم آتش را کم و محدود کنيم.
وي با اشاره به اينکه مهار کرونا صرفاً وظيفه دولت و نيروهاي مسلح نيست، اضافه کرد: درمان بيماران و محدوديتهاي کرونايي موجب بروز مشکلات اقتصادي زيادي براي دولت و مردم شده است لذا مردم براي اينکه هر چه زودتر اين شرايط بحراني کنترل شود به جاي مهماني و حضور در جامعه، در خانه بمانند و با روشهاي مختلف خود را سرگرم کنند.
ميرشکاک با بيان اينکه ۸۰ درصد از افراد مبتلا به کرونا هيچگونه علائمي ندارند، ادامه داد: ممکن است يک هم صحبتي ساده با اين افراد، يک دست زدن معمولي به سطوح در خارج از منزل و يا يک تردد غيرضرور هرچند کوتاه در جامعه، باعث ابتلاي افراد به ويروس شود بنابراين در خانه ماندن موجب در امان ماندن مردم از ابتلاء به اين ويروس خواهد شد.
معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکي دزفول با اشاره به فعاليت مستمر مراکز ۱۶ ساعته و آزمايشگاه تشخيص کرونا در دزفول، اظهار کرد: به منظور شناسايي افراد مبتلا و کنترل وضعيت، بيماريابي در دزفول افزايش داشته است.
ميرشکاک به بيماران سرپايي تاکيد کرد تا اتمام دوره ۱۴ روزه درمان در خانه بمانند و افزود: افراد مبتلا که بايد در خانه قرنطينه شوند با اعضاي خانواده تماس نزديک نداشته باشد و به هيچ عنوان از منزل خارج نشود. متأسفانه برخي از اين افراد بي توجه به اين امر در جامعه تردد ميکنند و سبب انتقال بيماري ميشوند.
وي با اشاره به وجود نقاهتگاه در دزفول، گفت: بيماران سرپايي که تست کروناي آنها مثبت ميشود در صورتي که شرايط مناسب ايزوله براي قرنطينه خانگي را ندارند ميتوانند در نقاهتگاه اين دوره درمان و قرنطينه خود را سپري کنند هر چند متأسفانه بسياري از مردم نسبت به اين موضوع مقاومت ميکنند.
ميرشکاک در پايان از مردم خواست از ترددهاي غيرضرور پرهيز کنند و با رعايت فاصله گذاري اجتماعي و درک شرايط سخت کادر درمان زنجيره انتقال ويروس را کاهش دهند.
بازار