ايرنا/ معاون بهداشت وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: در برخي استانها مثل قم و گيلان حدود ۴۰ درصد مردم به کرونا و بيماري کوويد۱۹ مبتلا شده اند. در تهران اين ميزان حدود ۱۵درصد جمعيت است و در استانهاي ديگر کمتر است.
عليرضا رئيسي، معاون بهداشت وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي امروز در نشست خبري که به صورت ويدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، در پاسخ به ايرنا درباره ميزان ابتلا به کرونا در کشور افزود: در مورد اينکه چند درصد کشور درگير کرونا شده است نمي توان يک آمار کلي کشور اعلام کرد چون استان به استان فرق ميکند. در برخي استانها ۴ درصد يا ۵ رصد ميزان درگيري با کرونا بوده است. برخي ۱۰ تا ۱۲ درصد، در استان تهران بر اساس بررسيهاي سرولوژي کمتر از ۲۰ درصد و حدود ۱۵ درصد درگيري داشتهايم. قم و گيلان بالاي ۴۰ درصد درگير شدهاند. اگر قرار به ايمني جمعي برسيم بالاي ۶۵ دصد درگيري بايد باشد.
وي در پاسخ به پرسش ديگر ايرنا درباره اينکه آيا ابتلاي دوباره به کرونا وجود داشته است گفت: گزارشي از اينکه بيماراني دوباره مبتلا شده باشند نداشتهايم. اگر تست کسي مثبت شده باشد تا ۶۰ روز بعد ممکن است تست او مثبت باشد. اين به معناي آلودگي محدود نيست. تکههاي ويروس مثبت تلقي در بدن باقي ماند. اين ويروس در بافت ريه يا مخاط سينوس تا مدتها باقي ميماند؛ اما مثبتهاي بعدي بيماريزايي جديد نيست.
رئيسي گفت: اشتباهي که صورت گرفته و چند بار هم گزارش شده درباره ابتلاي مجدد به کوويد ۱۹ اشتباه بود ضمن اينکه اگر فردي بعد از يک بار تست مثبت، تست او منفي و بعد دوباره مثبت شود ممکن است در زماني که منفي شده است، منفي کاذب بوده باشد چون تست کرونا در ۴۰ درصد موارد منفي کاذب دارد. بنابراين تاکنون گزارش مستندي از دوباره گرفتن کوويد۱۹ نداشته ايم.
رئيسي در پاسخ به پرسش ديگر ايرنا درباره تاثير بازگشاييها بر افزايش ابتلا به کوويد۱۹ گفت: بازگشاييها در افزايش بيماري کوويد ۱۹ و انتقال کرونا تاثير داشته است؛ اما ميدانيم که حداقل تا يکسال با اپيدمي کرونا درگير هستيم در اين وضعيت تا کي ميتوانستيم بازگشاييها را به تعويق بيندازيم.
وي گفت: به عنوان وزارت بهداشت به نفع ما بود که بازگشاييها اتفاق نميافتاد؛ اما ما تحت تحريم و در شرايط بد و مشکلات اقتصادي هستيم افرادي هستند اگر روزانه کار نکنند شب شام ندارند نميتوانيم همه چيز را تعطيل کنيم.
معاون وزير بهداشت افزود: آمريکا ۱۱۴ ميليارد دلار براي کرونا پول گذاشت. انگليس ۲۲ ميليارد پوند براي مديريت و کنترل کرونا پول گذاشت. پول ما براي کرونا يک ميليارد يورو از صندوق توسعه ملي که با گذشت ۵ ماه از اپيدمي کرونا فقط ۳۰ درصد اين پول را گرفتهايم بايد واقعنگر باشيم.
رئيسي گفت: اعتقاد ما اين است که ميشود بازگشاييها را انجام دهيم و با رعايت پروتکلها بيماري هم افزايش پيدا نکند.
بازار