فارس/ مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي آذربايجانشرقي به وضعيت بلاتکليف کارخانه ماشينسازي تبريز و ريختهگري هم اشاره کرد و گفت: کارخانه ماشينسازي تبريز و ريختهگري در حالت بلاتکليفي بسر ميبرند و در صورت عدم تدبير و تعيين تکليف به موقع در چند روز آينده با بحران و تنش کارگري در اين زمينه مواجه خواهيم شد.
حسين فتحي مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي آذربايجانشرقي امروز در جلسه همانديشي نمايندگان استان آذربايجانشرقي در مجلس شوراي اسلامي با سازمانها و نهادهاي حوزه کار و امور اجتماعي استان با بيان اينکه بيشترين مشکلات واحدهاي توليدي آذربايجانشرقي را مربوط به واحدهايي دانست که بر اساس اصل 44 قانون اساسي به بخش خصوصي فاقد اهليت واگذار شدهاند، اظهار داشت: در عارضهيابي و آسيبشناسي اين واحدها، بيش از 80 درصد مشکلات ناشي از مشکلات مديريتي بوده و کمتر از 20 درصد چالشهاي اين واحدها از عواملي چون تحريم و رکود اقتصادي متأثر بوده است.
وي با اشاره به چندين مورد از تغييرات مديريتي در اين واحدها در سطح استان يادآور شد: براي نمونه با تغييرات مديريتي در کارخانجات بلبرينگسازي، چيني ارس، گسترس توسعه صنعت آذربايجان، تبريز کف، سراب بافت و ماشينآلات صنعتي شاهد رونق توليد و از سرگيري فعاليت آنها بودهايم.
وي با اشاره به مشکلات بخش صنعت و توليد، اصلاح قوانين و ايجاد مقررات تسهيلگر، براي رونق توليد با مشارکت شرکاي اجتماعي را خواستار شد و گفت: ضرورت دارد در واگذاري واحدهاي توليدي به بخش خصوصي، اهليت افراد بهطور جدي مورد توجه باشد.
فتحي در عين حال به وضعيت بلاتکليف کارخانه ماشينسازي تبريز و ريختهگري هم اشاره و تصريح کرد: کارخانه ماشينسازي تبريز و ريختهگري در حالت بلاتکليفي بسر ميبرند و در صورت عدم تدبير و تعيين تکليف به موقع در چند روز آينده با بحران و تنش کارگري در اين زمينه مواجه خواهيم شد.
وي همچنين با بيان اينکه شوراي هماهنگي ادارات تحت پوشش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي در مجموع 10 اداره و سازمان را شامل ميشود، متذکر شد: در حال حاضر 36 شهرک صنعتي، 17 ناحيه صنعتي و يک شهرک سرمايهگذاري خارجي با دارا بودن 45 هزار کارگاه فعال تأمين اجتماعي يکي از صنعتيترين استانهاي کشور محسوب ميشود.
وي به برخي ويژگيهاي جويندگان کار در استان آذربايجانشرقي اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 265 هزار نفر بيکار در سطح استان داريم که 7 / 18 درصد آن را فارغالتحصيلان دانشگاهي تشکيل ميدهند که اين ميزان از متوسط کشوري نيز بالاتر است.
فتحي با اشاره به اينکه دنياي کار متفاوت در عصر جديد و چند سال آينده در حال شکل گيري است گفت: بر همين اساس بازار کار نيز تغيير يافته و آينده کار هم دچار تحول عظيمي مي شود، به طوري که طي 20 سال آينده حداقل 80 درصد مشاغل امروز از بين خواهد رفت و بهجاي آن مشاغل جديد به وجود خواهد آمد و لازم است هم گام با اين نوع تغييرات بازارکار، پيشبينيهاي لازم را داشته باشيم.
بازار