ايسنا/ معاون دانشگاه علوم پزشکي با اذعان به اينکه نگراني ما از فصل سرما است، خاطرنشان کرد: آنفلوانزاي فصلي ميتواند همراه با کرونا شرايط بدي را ايجاد کند. درصورت حفظ شرايط موجود، نگراني افزايش فوتيهاي ناشي از کرونا در استان وجود دارد، از اين رو بايد براي پيشگيري از گسترش اين بيماري تلاش کنيم.
سيامک محبي، معاون درماني دانشگاه علوم پزشکي قم گفت: شرايط قم از نظر شيوع کرونا نسبت به استانهايي که در وضعيت قرمز، نارنجي و حتي زرد قرار دارند بهتر است.
وي افزود: البته بايد گفت به رغم افزايش شمار کروناييها در روزهاي اخير بازهم شرايط قم همچنين در مقايسه با وضعيتي که در اسفندماه سال گذشته و فروردين ماه امسال داشت، نيز بهتر ميباشد.
محبي با ذکر اين مطلب که روند شيوع بيماري و تعداد فوتيها در قم نيز نسبت به ابتداي شيوع کرونا کمتر است، اظهارکرد: با اين وجود تضميني براي حفظ اين وضعيت وجود ندارد. متاسفانه استانها و شهرستانهاي هم مرز با قم از جمله کاشان و استان مرکزي نيز وارد وضعيت قرمز شدند و اين انتظار ميرود که با توجه به آمد و شدهايي که به شهر صورت ميگيرد و همچنين وضعيت فعلي اين بيماري در قم، روزهاي سختي را در پيش داشته باشيم.
محبي با يادآوري اينکه تقريبا از اواخر فروردين شاهد شيب ملايم و نزولي کرونا در قم بوديم، گفت: حدود يک ماه ثبات بيماري را در استان داشتيم به نحوي که فقط ۸۰ تا ۸۵ تَن بستري بودند، ولي طي دو هفته اخير در حال افزايش بيماري در سطح استان هستيم.
وي اضافه کرد:آن دوره يک ماهه را بايد دوره مديريت و مهاربيماري قرار دهيم چون همه مردم و دستگاهها با مشارکتهايي که داشتند، موفق شدند شرايط مطلوبي را براي استان رقم بزنند.
وي با بيان اينکه دو مرکز درماني در قم درحالت آماده باش هستند و به تازگي يک مرکز ديگر نيز وارد مدار مستقيم پذيرش بيماران کرونايي شدهاست، گفت: اميدواريم با کمک مردم اتفاقهاي اسفندماه را تجربه نکنيم و روزهاي آرامي را داشته باشيم.
معاون علوم پزشکي قم با اذعان به اينکه نگراني ما از فصل سرما است، خاطرنشان کرد: آنفلوانزاي فصلي ميتواند همراه با کرونا شرايط بدي را ايجاد کند. درصورت حفظ شرايط موجود، نگراني افزايش فوتيهاي ناشي از کرونا در استان وجود دارد، از اين رو بايد براي پيشگيري از گسترش اين بيماري تلاش کنيم.
وي با بيان اينکه توجه مردم استان به شيوهنامه هاي بهداشتي کاهش پيدا کرده و بخشي از اين موضوع به دليل روند طولاني مدت اين بيماري قابل قبول و منطقي است، گفت: فارغ از اين مساله عوامل ديگر مانند بازگشاييهاي صورت گرفته نيز در افزايش مجدد بيماري موثر ميباشد.
محبي درادامه ديد و بازديد و ميهمانيها را نيز از علل تاثيرگذار در اوج گيري دوباره کرونا در قم عنوان کرد و گفت: طبق بررسيهاي به عمل آمده بيشتر بيماران کرونايي که در قم بستري هستند، طي هفتههاي گذشته يا پذيراي ميهمان بودند و يا به استانهاي ديگر سفر داشتند.
وي با تاکيد بر ضرورت لغو برنامههاي غيرضروري دراستان گفت: طي دو سه هفته اخير از سوي سازمانهايي که گروه هاي آسيبپذير را تحت پوشش دارند، براي برگزاري اردو مکاتبههايي با مديريت بحران و مرکز بهداشت قم صورت گرفته است.
وي اظهارکرد: برخي از اين برنامه ها به دليل چرخه بالايي که ويروس در استان دارد، امکان پذير نيست. اجتناب از اردوها، سمينارها و همايش ها در استان ضروري است. برخي از افرادي که در بستر بيماري هستند، در نشست و سمينارهاي اداري به کرونا مبتلا شدند.
محبي با بيان اينکه مجالس عروسي و عزا بايد به شکل مديريت شده باشد، گفت: اين مجالس يا بايد توسط استان منع، و يا با حفظ حرمت صاحبانشان با کمترين مخاطرات ممکن همراه شود. در خصوص فعاليت اصناف پرخطر قم نيز محدوديتهايي را به ستاد ملي کرونا پيشنهاد داديم تا با تصويب آن روند آرامي که در گذشته داشتيم را بار ديگر تجربه کنيم.
بازار