ايرنا/ مسئول پيشبيني اداره کل هواشناسي استان مرکزي گفت: بر اساس نقشههاي پيشيابي هوا در شبانه روز آينده پديده غالب در اين استان به ويژه مناطق شمالي وزش باد است که موجب ايجاد توده ريزگرد و غبارآلودگي ميشود.
رضا مرادي، مسئول پيشبيني اداره کل هواشناسي استان مرکزي اظهار کرد: اين شرايط به دليل تداوم وزش بادهاي شرقي و انتقال گرد و خاک از بيابانهاي نواحي مرکزي کشور رخ ميدهد.
وي بيان کرد: عبور موج ناپايدارتر از مياني جو روز شنبه موجب ميشود که بر ميزان پوشش ابر در ساعات عصر افزوده شود و احتمال رگبارهاي خفيف و پراکنده در برخي مناطق شمال استان مرکزي بهويژه ارتفاعات اين نواحي وجود دارد.
مسئول پيشبيني اداره کل هواشناسي استان مرکزي ادامه داد: کاهش دماي هوا در ۲۴ ساعت آينده تدوام دارد و پس از آن تا پايان هفته تغييرات محسوسي در دماي هواي نقاط مختلف اين استان پيشبيني نشده است.
مرادي توصيه کرد: ادامه عمليات برداشت محصولات از جمله گندم، جو آبي و ديم در تمام مناطق استان بايد با نظارت بر کنترل ريزش کمباينها و حمل گندم به سيلوها صورت گيرد و تا پايان هفته از ايجاد هرگونه آتش در نزديک مزارع، مراتع، جنگلها و باغات خودداري شود.
وي عنوان کرد: کنترل کنههاي نباتي در مزارع کشت بهاره و باغات با توجه به طغيان کنه، کاهش دور آب آبياري در باغات بهمنظور جلوگيري از آسيب و خسارت آفات چوبخوار با توجه به گرم شدن هوا، مصرف کودهاي ريزمغذي و تقويتي در محصولات بهاره به صورت محلول پاشي قبل از آبياري و کنترل آفات و بيماريهاي درختان ميوه با توجه به اطلاعيههاي صادره پيش آگاهي شهرستانها ضروري است.
مسئول پيشبيني اداره کل هواشناسي استان مرکزي اضافه کرد: ساوه با بيشينه دماي ۳۷ و ۲ دهم درجه سانتيگراد بالاي صفر گرمترين و شازند با کمينه دماي ۱۸ و ۲ دهم درجه سانتيگراد بالاي صفر خنکترين شهر استان مرکزي در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
بازار