سیستانوبلوچستان رتبه پنجم کشور در صدور نسخه الکترونیک

آخرين خبر/ مديرکل بيمه سلامت سيستان و بلوچستان با اشاره به اينکه اين استان رتبه پنجم کشور در صدور نسخه الکترونيک را از آن خود کرده است، گفت: بيمه سلامت ۷۰ ميليارد ريال در زمان کرونا به مراکز درماني استان پرداخت کرد.
رضا عباسي، مديرکل بيمه سلامت سيستان و بلوچستان اظهار کرد: سازمان بيمه سلامت ايران مانند بازوي توانمند و قدرتمند در اجراي طرح هاي ملي دولت يازدهم و دوازدهم با عدالت اجتماعي و همت و اهتمام لازم و فرهنگ سازي گامهاي مهمي در جهت بهبود عرصه سلامت افراد جامعه برداشته و هر روز بر منويات کارهاي خود افزوده است.
وي گفت: اين سازمان ماموريت دارد براي کاهش مخاطرات مالي با گسترش و توسعه بيمه همگاني سلامت امکان بهره مندي عادلانه از خدمات مطلوب و اثر بخش زمينه حفظ و ارتقاي سلامت را براي تمامي افراد جامعه زير پوشش فراهم کند و يکي از بزرگترين اصلاحات نظام رفاه اجتماعي کشور بر عهده سازمان بيمه سلامت نهاده شده و زمينه تحقق اهداف بلندي مانند عدالت اجتماعي، ارتقاي سطح کيفيت در ارائه خدمات سلامت، کاهش پرداخت از جيب بيمه شدگان، رفع همپوشاني بيمه اي و بسط و گسترش برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در سراسر کشور فراهم مي شود.
مديرکل بيمه سلامت سيستان و بلوچستان افزود: بهطور کلي دولت يازدهم با رويکرد تدبير و اميد و آرامش به مردم در راستاي زدودن غبار فقر و محروميت از چهره مردم سيستان و بلوچستان افزايش شاخص هاي سلامت را به اجرا گذاشته است.
وي بيان کرد: اداره کل بيمه سلامت سيستان و بلوچستان با تلاش و روابط عاطفي، همدلي، همفکري، همگرايي و تدابير اميدوارانه و با محور قرار دادن عدالت اجتماعي و با تعامل و همکاري با دانشگاه هاي علوم پزشکي زاهدان، زابل و ايرانشهر و موسسه هاي تشخيصي و درماني و جامعه بيمه شدگان در راستاي ايجاد جامعه سلامتنگر با چشمانداز کاهش هزينه هاي درماني گام برداشته و با ورود به ميدان هاي تلاش و فعاليت و حرکت در مسير روشن مي کوشد تمام آحاد جامعه را زير پوشش خدمات خود قرار داده و با تکيه بر آموزه هاي اسلامي و برپايه ارزش هاي والاي انساني بتواند دغدغه هاي سلامت مردم جامعه را کاهش داده و هر روز بر ارتقاي شاخص هاي سلامت بيفزايد.
عباسي ادامه داد: بيش از يک ميليون و ۸۳۸ هزار و ۸۱۷ نفر از جمعيت استان در صندوق هاي کارکنان دولت، ساير اقشار، روستاييان و شهرنشينان و ايرانيان زيرپوشش بيمه سلامت استان قرار دارند که از اين تعداد يک ميليون و ۳۲۳ هزار و ۵۳۹ نفر در صندوق بيمه روستاييان بهصورت رايگان در سال ۸۴ تحت پوشش اين بيمه قرار گرفته و دفترچه بيمه سلامت روستايي رايگان دريافت کرده اند.
وي گفت: همچنين در اجراي برنامه بيمه سلامت همگاني که در سال ۹۳ بهصورت پايلوت براي شهرنشيناني که فاقد پوشش بيمه اي و از نظر بيمه درماني با رنج و مشکل روبرو بودند توانستيم بيش از ۳۴۷ هزار و ۳۸۶ نفر را بهصورت رايگان زير پوشش بيمه سلامت استان، ۱۶۲ هزار و ۲۵۴ نفر در صندوق کارکنان دولت و ۴۱ هزار و ۲۸ نفر را در صندوق ساير اقشار زير پوشش بيمه سلامت سيستان و بلوچستان قرار داده و همچنان خدمات درماني به اين عزيزان ارائه مي شود.
وي افزود: به منظور رفاه حال بيمه شدگان و دسترسي سريع و آسان به خدمات تشخيصي درماني با بيش از ۸۲۰ مرکز درماني سراسر استان اعم از پزشکان عمومي، متخصصان، فوق تخصص، دندانپزشکان، داروخانه ها و مراکز پاراکلينيک، فيزيوتراپي ها، بيمارستان ها و مراکز درماني روستايي عقد قرارداد همکاري امضا کرده و پرداخت صورتحساب هاي ارسالي به تمامي موسسات درماني انجام مي شود.
مديرکل بيمه سلامت سيستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: اين اداره کل در راستاي ارائه خدمات مطلوب تر به جامعه بيمه شدگان با استقرار پزشکان خانواده در مراکز بهداشتي- درماني روستايي سطح استان تمامي خدمات سطح يک را در محل سکونت اين افراد به آنان ارائه مي دهد و روستاييان در صورت نياز به خدمات تخصصي و فوق تخصصي از طريق سيستم ارجاع و برنامه پزشک خانواده مي توانند از خدمات درماني بهره مند شوند.
وي اظهار کرد: هم اينک صدور، تعويض و تمديد دفاتر بيمه سلامت در تمامي دفاتر پيشخوان دولت در همه شهرستان ها و شهرهاي استان و يا نمايندگي هاي بيمه سلامت در مدت کمتر از ۱۰ دقيقه انجام مي شود و در همين راستا با بيش از ۷۱ دفتر پيشخوان دولت قرارداد همکاري به منظور تسهيل و تسريع ارائه خدمات به بيمه شدگان عزيز انجام شده است.
عباسي ادامه داد: بيش از چهار هزار و ۱۰۹ نفر از بيماران خاص شامل دياليزي، هموفيلي، تالاسمي، پيوند کليه و MS زيرپوشش بيمه سلامت استان هستند و در اجراي طرح تحول نظام سلامت تمامي هزينه هاي درماني بيماران در بيمارستان هاي دولتي بهصورت ۱۰۰ درصد رايگان است و داروهاي مصرفي بسته خدمتي اين بيماران نيز بهصورت رايگان ارائه مي شود.
وي گفت: با اجراي برنامه تحول نظام سلامت از سال ۹۳ فرانشيز درمان در تمامي صندوق ها از جمله کارکنان دولت، روستاييان، ساير اقشار و شهرنشينان کاهش يافته بهگونهاي که پرداخت فرانشيز هزينه هاي درماني از طرف سازمان بيمه سلامت در بخش سرپايي ۷۰ درصد و خدمات بستري براي همه صندوق ها ۹۰ درصد همراه با تجهيزات مورد نياز بيماران بستري در بيمارستان هاي دولتي از سوي سازمان بيمه سلامت پرداخت مي شود.
مديرکل بيمه سلامت سيستان و بلوچستان افزود: سازمان بيمه سلامت ايران به منظور صرفه جويي در هزينه هاي درماني و آشنا کردن بيمه شدگان از حقوق قانوني خود گام هاي مهمي در راستاي توانمندسازي بيمه شدگان با برنامه ريزي لازم در خصوص انجام برنامه هاي ديدارهاي چهره به چهره و ساير وسايل ارتباط جمعي در جهت حفظ جايگاه کرامت انساني بيمه شدگان عزيز برداشته است.
عباسي ادامه داد: اجراي پروژه هاي چهارگانه الکترونيک از جمله استحقاق سنجي، نسخه نويسي الکترونيک، تبادل الکترونيک اسناد بستري و نظام ارجاع الکترونيک از جمله اهداف سازمان در جهت تسهيل امور بيمه شدگان است که در استان در حال انجام مي باشد.
وي بيان کرد: اجراي برنامه ارزيابي وسع و دهک بندي بيمه شدگان روستايي و شهري داراي دفترچه بيمه سلامت مي تواند در جهت خدمات دهي مطلوبتر به بيمه شدگان موثر واقع شود و بر اساس ارزيابي وسع کسانيکه در دهک هاي يک، دو و سه قرار گيرند و از نظر وضع اقتصادي در سطح پايين تري قرار داشته باشند بهصورت رايگان صاحب دفترچه بيمه سلامت مي شوند و افرادي که در دهک چهار قرار گيرند ۵۰ درصد حق بيمه را پرداخت و دهک هاي پنج به بالا کل حق بيمه را پرداخت مي کند.
مديرکل بيمه سلامت سيستان و بلوچستان گفت: از ديگر اهداف سازمان، زير پوشش قرار دادن مددجويان کميته امداد امام خميني و افراد مجهول الهويه و زندانيان است که به اين عزيزان خدمات درماني در بخش بستري و سرپايي ارائه مي شود.
وي همچنين افزود: با استفاده از سازمان الکترونيک ميتوان نظارت مناسبي روي بيمهشدهها و رفتارشناسي آنها انجام داد و براي اين موضوع بايد دادهها و اطلاعات درست در اختيار بيمهها قرار داشته باشد.
عباسي به شيوع ويروس کرونا نيز اشاره و اظهار کرد: يکي از مهمترين اقدامات سازمان بيمه سلامت از ابتداي شيوع اين ويروس در کشور، پوشش بيمهاي براي افراد فاقد پوشش بيمه روي تخت بيمارستان بود و اين در حاليست که در شرايط عادي، بيمه شدن روي تخت بيمارستان انجام نميشود و افراد براي ارزيابي وسع و پوشش بيمهاي بايد دوره انتظار را بگذرانند و بر اساس مقررات، ارزيابي وسع توسط وزارت رفاه حداقل يک ماه به طول مي انجامد، اما در دوران شيوع ويروس کرونا، اين بازه زماني با تعامل انجام شده بين سازمان بيمه سلامت و وزارت رفاه به يک روز کاهش پيدا کرد.
وي ادامه داد: در بخش بستري در بيمارستانهاي دولتي ۹۰ درصد هزينهها و در بخش سرپايي نيز ۷۰ درصد هزينهها بر عهده بيمه سلامت است.
مديرکل بيمه سلامت سيستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: پس از شيوع ويروس کرونا، تمديد اعتبار دفترچههاي بيمه سلامت که برگه سفيد داشت و اعتبار آنها پايان يافته بود نيز در دو نوبت انجام شد.
وي گفت: سامانه تلفني ۱۶۶۶ نيز از ابتداي شيوع ويروس کرونا در کشور فعال شد تا به سوالهاي بيمه شدگان در زمينه اين بيماري پاسخ دهد و بر اساس بررسيهاي انجام شده، اين مشاورههاي تلفني در کاهش حجم مراجعه مردم به بيمارستانها و مراکز درماني و آرامش دادن به آنها و کاهش اضطراب بسيار موثر بوده و در اين زمينه ۱۳۰ خط جديد به سامانه ۱۶۶۶ اضافه شد و ۳۰ پرستار و ۱۰ پزشک عمومي در سه شيفت به سوالات پاسخ دادند.
عباسي افزود: گروهي نيز شامل پزشکان متخصص عفوني و متخصص ريه براي ارائه آخرين اطلاعات مربوط به بيماري کرونا و راهنمايي کارشناسان پاسخگو در سامانه ۱۶۶۶ براي ارائه اطلاعات دقيقتر به بيمه شدگان شکل گرفت.