سهم چهارمحال و بختیاری از واکسن آنفلوآنزا ۱۰ برابر شد

ايرنا/ رئيس مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري گفت: سهم واکسن آنفلوآنزاي اين استان در مقايسه با سال گذشته ۱۰ برابر شده است و با اولويت افراد در معرض خطر و داراي بيماري زمينهاي توزيع ميشود.
سيد راشد جزايري، رئيس مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري روز سهشنبه افزود: گروههاي هدف دريافت واکسن آنفلوآنزا شامل مادران باردار، کادر بهداشت و درمان، افراد داراي بيماري زمينهاي، افراد داراي ضعف سيستم ايمني، دانشجويان پزشکي و پيراپزشکي، فعالان عرصه نيروي انتظامي، نظامي، دامپزشکان و محيطبانان است.
وي با بيان اينکه شيوع ويروس آنفلوآنزا در چهارمحال و بختياري تا حدي متفاوت از استانهاي ديگر است، تصريح کرد: تجارب سالهاي گذشته نشان ميدهد زمان شيوع آنفلوآنزا در اين استان زودتر آغاز ميشود و طول شيوع آن طولانيتر است که اين موضوع ناشي از نوع شرايط آب و هوايي و اقليم استان است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي، خدمات درماني و بهداشتي چهارمحال و بختياري، قيمت واکسن آنفلوآنزا را ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: جوانان و افرادي که از ايمني بدني برخوردار هستند به دنبال تزريق واکسن آنفلوآنزا نباشند و بهترين راه پيشگيري در اين افراد استفاده از ماسک و رعايت فاصله اجتماعي است.
به گفته جزايري، تزريق واکسن آنفلوآنزا براي افراد مشکوک يا مبتلا به کرونا، افرادي که داراي آلرژي هستند و افرادي که در سالهاي گذشته با تزريق اين واکسن در بخشهايي از بدن خود فلج موقت مشاهده کردهاند توصيه نميشود.
وي خاطرنشان کرد: واکسنهاي آنفلوآنزا از هفته اول مهر به مرور در استان توزيع ميشود.
سال گذشته در حدود چهار هزار دوز واکسن آنفلوآنزا در اختيار چهارمحال و بختياري قرار داده شد.
بنا بر گزارشهاي پزشکي، علائم آنفلوآنزا با سرماخوردگي شباهتهاي زيادي دارد و به طور دقيق نميتوان علايم مجزايي براي اين بيماري ذکر کرد اما تب، درد عضلاني، اسکلتي، تهوع و استفراغ در بين افراد مشکوک به آنفلوانزا مشاهده ميشود.
به گفته پزشکان بهترين روش پيشگيري از بروز آنفلوانزا رعايت اصول بهداشت فردي مانند شستن مداوم دستها با صابون و آب گرم و استفاده از تهويه هوا در محيط هاي بسته، اجتناب از خودتجويزي و استفاده از آنتي بيوتيک و کورتن و تزريق واکسن در زمان مناسب است.