خرید واکسن کرونا توسط ایران حتمی شد

رکنا/ سخنگوي سازمان غذا و دارو از ارسال توافقنامهاي از سوي محمدرضا شانه ساز رييس سازمان غذا و دارو امضا و به اتحاديه بين المللي واکسن خبر داد.
کيانوش جهانپور سخنگوي سازمان غذا و دارو افزود: با دستور سعيد نمکي وزير بهداشت و در راستاي مصوبه اخير ستاد ملي مقابله با کرونا مبني بر خريد واکسن کرونا از ساز و کار کواکس، با هماهنگي هاي انجام شده از سوي اداره کل همکاريهاي بين المللي وزارت بهداشت، توافقنامهاي از سوي محمدرضا شانه ساز رييس سازمان غذا و دارو امضا و به اتحاديه بين المللي واکسن، ارسال شده است.
سخنگوي سازمان غذا و دارو ادامه داد: گام بعدي پس از امضا و ارسال توافقنامه، تامين پيش پرداخت لازم تا ۱۸ مهر مطابق با ۹ اکتبر ۲۰۲۰ است که قاعدتا بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران نسبت به تامين اين مرحله اقدام خواهد کرد؛ همچنين در راستاي دستور سعيد نمکي وزير بهداشت در جهت استفاده از منابع ارزي کشورمان در برخي کشورهاي آسيايي، هماهنگي ها و مذاکرات متعددي با وزارت امور خارجه و طرف خارجي به صورت جدي در دستور کار قرار گرفته است.
وي اضافه کرد: اتحاديه بين المللي واکسن به منظور برجسته کردن ابعاد بين المللي خريد واکسن کوويد ۱۹، فهرستي از دولت هاي مشارکت کننده در ساز و کار کواکس را منتشر کرده که جمهوري اسلامي ايران نيز يکي از اين کشورها است.
مهمترين ابزار مقابله جهاني با پاندمي کرونا
سخنگوي سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: براي سلامت انسان ها به دور از هرگونه تبعيض و يکسونگري و تحريم ظالمانه، نگاه علمي به مديريت پاندمي، اولويت سلامت، مشارکت مردم، مسووليت مشترک و همکاري بين بخشي و بين المللي، رويکرد همه جانبه، توجه به مولفه ها و آثار اجتماعي و اقتصادي بيماري و همچنين تعهد حکومت ها و رهبران کشورها، مهمترين ابزار مقابله جهاني با پاندمي کرونا است.
جهانپور يادآور شد: در راه مقابله با کرونا، فعالان عرصه سلامت از بهورزان و مراقبان سلامت تا پرستاران پيراپزشکان و پزشکان و همه کارکنان سلامت، بهعنوان خط مقدم دفاع از سلامت عمومي، بيشترين فشار را متحمل شدند و بايد در مقابل ايثار و جانفشاني همه مدافعان سلامت به ويژه شهداي عزيزي که جان خويش را فداي سلامت مردم کردند، تعظيم کنيم.
تلاش همگاني در توليد واکسن کرونا
وي گفت: تلاش همگاني در عرصه توليد واکسن کوويد ۱۹ و دسترسي همزمان، عادلانه و به دور از تبعيض به واکسن هاي احتمالي که توسط ساز و کار کواکس با مشارکت سازمان جهاني بهداشت، اتحاديه جهاني واکسن و ساير نهادهاي بين المللي مديريت مي شود و پيوستن جمهوري اسلامي ايران به اين ساز و کار در کنار بيش از ۱۸۰ کشور جهان، درس ديگري در پاندمي کرونا است که براي مقابله با مشکلات جهاني، راهي به جز همکاري و مشارکت جهاني وجود ندارد.
سازمان جهاني بهداشت در هماهنگي با گروهي از ائتلاف جهاني واکسن موسوم به «گاوي» و ائتلاف براي نوآوري هاي آمادگي همه گيري(CEPI)، سازوکاري را موسوم به کواکس براي اطمينانبخشي درمورد توزيع عادلانه تر واکسن کوويد – ۱۹ ايجاد کرده است. اما اين سازوکار به جمع آوري وجوهات مالي براي تامين واکسن ۹۲ کشور کم درآمد و اقتصادهاي ديگر نياز دارد.
/