موردی از ابتلای انسانی به هاری در سمیرم نداشتیم

ايرنا/ مدير شبکه بهداشت و درمان سميرم گفت: موردي از ابتلاي انساني به بيماري خطرناک هاري در اين شهرستان نداشتهايم.
علياصغر صبوحي، مدير شبکه بهداشت و درمان سميرم اظهار کرد: در چند روز اخير شاهد مثبت شدن آزمايش هاري يک راس گاو در يکي از روستاهاي جنوب اين شهرستان بوديم که با همکاري مسئولان مربوطه معدوم شد.
به گفته وي مواردي از حمله همراه با گزيدگي گرگ، خرس و کفتار در اين مناطق داشتهايم که خوشبختانه با مراجعه سريع افراد به مراکز درماني و دريافت به موقع واکسن هاري در چهار نوبت مداوا شدند و در سلامت کامل هستند.
مدير شبکه بهداشت و درمان سميرم با بيان اينکه واکسيناسيون دام و ساير حيوانات با همکاري شبکه دامپزشکي در طول سال انجام ميشود، تصريح کرد: حتي در صورت لزوم براي واکسيناسيون به خانه افرادي که دچار حيوان گزيدگي ميشوند مراجعه ميکنيم.
صبوحي با يادآوري اينکه امسال موردي از بيماري هاري انساني نداشتهايم، اظهار کرد: سميرم و بهويژه جنوب اين شهرستان کوهستاني، عشايري و داراي انواع حيات وحش جانوري است و هر از گاهي ممکن است شاهد حمله يا برخورد حيوان به انسان در اين خطه باشيم.
وي تاکيد کرد: افرادي که حملهاي به آنها شده يا دچار گزش حيواني شدند بايد بلافاصله به شبکه بهداشت و مراکز درماني مراجعه کنند و طول درمان خود را طي کرده و واکسن هاري را دريافت کنند.
مدير شبکه بهداشت و درمان سميرم گفت: ويروس بيماري هاري از طريق بزاق حاوي اين ويروس در حيوان مبتلا به انسان يا حيوان ديگر و گاز گرفتن توسط حيوانات هار به فرد سالم منتقل ميشود و در مواردي ويروس هاري ميتواند از طريق تماس بزاق حيوان هار با غشاهاي مخاطي(چشم، دهان و غيره) و يا پوست خراشيده شده و يا خراشيده شدن پوست بهوسيله پنجه آغشته به بزاق حيوان هار، به انسان منتقل شود.
صبوحي در رابطه با راههاي پيشگيري و درمان بيماري هاري، تصريح کرد: افرادي که حيواناتي مانند سگ، گربه و غيره نگهداري ميکنند بايد اين حيوانات را واکسيناسيون کرده و از قلاده استفاده کنند.
وي با تاکيد بر لزوم واکسيناسيون هاري افرادي که با حيوانات برخورد بيشتري دارند، افزود: چوپانان، عشاير، دامداران، دامپزشکان، ماموران محيط زيست يا افرادي که در کشتارگاهها کار ميکنند بايد پيش از گزش حيوان، واکسن بزنند.