استانداری خراسان شمالی و وزارت کشور تفاهمنامه ۶ هزار میلیارد ریالی امضا کردند

ايرنا/ استاندار خراسان شمالي و معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزارت کشور براي تقويت امکانات شهرداريهاي اين استان تفاهمنامهاي به ارزش ۶ هزار ميليارد ريال منعقد کردند.
تفاهم نامه مزبور در نشست شوراي اداري خراسان شمالي منعقد شد و بر اساس آن قرار است با تحويل امکانات لجستيک به شهرداري هاي استان و تقويت و تامين تجهيزاتي آنها، نسبت به توليد ثروت و کسب درآمد توسط شهرداري ها کمک شود.
محمدعلي شجاعي، استاندار خراسان شمالي در اين نشست گفت: اين تفاهم نامه در ۱۷ بند تنظيم شده و تمامي بخش هاي استان در شهرها و روستاها را شامل مي شود.
وي به سالروز سفر رهبر معظم انقلاب به استان اشاره کرد و اظهار داشت: اين سفر، برکات زيادي براي استان داشت و به توسعه اين منطقه، شتاب بخشيد و استان را دو تا سه دهه، جلو انداخت.
استاندار خراسان شمالي با اشاره به نداشته هاي زياد خراسان شمالي در شرايط حاضر، افزود: اگر سفر رهبري و برکات فراوان آن سفر نبود، اکنون مردم اين استان نداشته هاي بيشتري را تجربه مي کردند.
شجاعي با اشاره به شيوع ويروس کرونا گفت: رعايت پروتکل هاي بهداشتي بايد از ادارات آغاز شود و با کارکناني که اين موارد را رعايت نمي کنند، برخورد مي شود.
وي افزود: ادارات از خدمات رساني به ارباب رجوعي که پروتکل هاي بهداشتي را رعايت نمي کند خودداري کنند و از هفته آتي، ارباب رجوعي که اين پروتکل ها را رعايت نکرده باشند، از ادارات خدمتي نمي گيرند.
استاندار خراسان شمالي با تاکيد بر برخورد با صنوف متخلف گفت: نمي توان به خاطر دو صنف متخلف که موارد بهداشتي را رعايت نمي کنند، تمام صنف را تعطيل کرد، صنوف تعطيل نمي شوند اما با هرگونه تخلف و سر باز زدن از رعايت پروتکل هاي بهداشتي در اصناف برخورد مي شود.
عمران، حوزه مظلوم اعتباري
نماينده شهرستان هاي بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شوراي اسلامي هم در اين نشست از بخش عمران، به عنوان حوزه اي مظلوم ياد کرد و گفت: زماني که با کمبود اعتبار روبه رو شده ايم، قيچي به سمت اعتبارات عمراني رفته و از بودجه اين بخش کاسته شده است.
محمد وحيدي اظهار داشت: خراسان شمالي به لحاظ شاخص هاي توسعه، از استان هاي کم برخوردار است و البته در سفر رهبر معظم انقلاب به استان در سال ۹۱، ارتقاي اين شاخص ها و رسيدن خراسان شمالي به ۱۰ استان برتر هدف گذاري شد اما هنوز تا تحقق آن فاصله بسياري داريم.
وي افزود: جايگاه خراسان شمالي در خيلي از شاخص ها مطلوب نيست، اهالي ۳۰۰ روستاي استان با تنش آبي رو به رو هستند، شاخص بهره مندي روستاييان از راه مناسب پايين است و طول بزرگراه هاي استان هنوز مطلوب نيست.
وحيدي بيان کرد: از زمان تشکيل استان، ميزان مهاجرت روستاييان، به نسبت پيش از آن ۲ برابر شده است که بخشي از آن به علت شرايط اقتصادي است.
نماينده بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به پيگيري براي تغيير ساختار دهياري ها گفت: مجلس شوراي اسلامي تلاش دارد تا با تغيير در ساختار دهياري ها، امنيت شغلي دهياران را ارتقا دهد.
اجراي ۳ سه هزار و ۵٢٣ پروژه عمراني در روستاها
مديرکل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري خراسان شمالي هم در اين نشست با اشاره به روستايي بودن ۴۴ درصد جمعيت استان، گفت: در دولت تدبير و اميد سه هزار و ۵٢٣ پروژه عمراني در روستاهاي استان اجرا شده و در اين زمينه هزار و ۷۰ ميليارد ريال اعتبار هزينه شده است.
محمدرضا موفق يساقي اظهار داشت: ۷۱۰ پروژه سرمايه گذاري و ايجاد اشتغال روستايي استان در دهياري ها تعريف و به وزارت کشور ارسال شده است که ١٠۵ پروژه در کميته ملي وام دهياري ها مصوب شده است.
وي خاطرنشان کرد: ديگر اقدام مهم دولت براي روستاييان، بيمه منازل اين قشر در برابر حوادث غيرمترقبه بوده است که اکنون تمام منازل روستاييان اين استان زير پوشش بيمه است.
مديرکل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري خراسان شمالي گفت: با شيوع ويروس کرونا، بسته هاي بهداشتي در ميان تمام خانواده هاي روستايي استان توزيع شد و اين اقدام، تنها در اين استان اجرا شد.