خطرناک ترین مناطق کرونا در تهران کدامند؟

همشهري آنلاين/ رئيس کميته سلامت شوراي شهر تهران درباره مسائل مهم مرتبط با اپيدمي کرونا در پايتخت ازجمله پر شدن بيمارستانها از بيماران کرونا و استفاده از سولههاي بحران شهرداري براي اين منظور، لغو نشدن طرح ترافيک و... تا کمترين و بيشترين موارد ابتلا در مناطق تهران توضيح داد.
ناهيد خداکرمي رئيس کميته سلامت شوراي شهر تهران گفت: ۵۰ سوله مديريت بحران همزمان با شيوع کرونا در ماههاي گذشته آماده استفاده براي مبتلايان به کرونا قرار گرفته است و مديريت شهري آمادگي لازم را جهت دراختيار قرار دادن کامل اين سولهها دارد. اينکه گفته ميشود چرا با وجود نداشتن ظرفيت پذيرش در برخي ازبيمارستانهاي پايتخت به دليل کرونا از سولههاي بحران استفاده نميشود را از مسئولان مربوطه در دانشگاههاي علوم پزشکي و يا ستاد مقابله با کروناي تهران بايد سوال کرد. ما آمادگي لازم را به صورت کامل جهت هماهنگي داريم.
وي افزود: براساس مستندات انجامگرفته، پارکها و بوستانها جزو محلهاي خطرناک که سبب ابتلا کرونا به شهروندان شود نيستند و در صورتي که تجمع در بوستانها نداشته باشيم و افراد ماسک هم استفاده کنند و فاصله اجتماعي رعايت شود، احتمال انتقال کرونا پايين است. با اين وجود، اگر ستاد مقابله با کرونا صلاح بداند که پارکها و بوستانها تعطيل شود، قطعاً ما نيز در مديريت شهري به اين موضوع تمکين ميکنيم و اقدامات لازم جهت همکاري صورت ميگيرد.
خداکرمي گفت: نسبت به فضاهاي سربسته و مهمانيهاي خانوادگي، خطر ابتلا به کرونا در مترو و اتوبوس کمتر است. البته ويروس کرونا هر روز اطلاعات جديدي در مورد آن به دست ميآيد. اخيراً آمارها نشان ميدهد که اگر ماندگاري در يک فضا بيش از ۱۵ دقيقه باشد و فردي بيمار در اين مکان حضور داشته باشد، احتمال انتقال کرونا زياد است. البته ماندگاري اکثر مسافرين در مترو چندان زياد نيست، اما حتما بايد استفاده از ماسک در مترو و اتوبوس مدنظر قرار گيرد.
وي ادامه داد: طرح ترافيک سه ماه در پايتخت لغو شد، ولي تغييري در آمار مبتلايان به وجود نيامد. اگر بر روي مسائل جزئي متمرکز شويم، موضوعات اساسي گم ميشود. ما مقاومتي در برابر لغو طرح ترافيک نداريم، ولي نبايد نسبت به پاک کردن صورت مسئله و دلايل اصلي ابتلا به کرونا و شيوع آن اقدام کرد. مطالعات در کشور ما و بسياري از کارشناسان نشان ميدهد لغو طرح ترافيک نه تنها اثر مثبت در کاهش آمار مبتلايان ندارد بلکه ميتواند نتيجه معکوس هم ايجاد کند ولي ما در اين زمينه تابع ستاد کرونا هستيم و اگر اعلام کنند طرح لغو شود، شهرداري مخالفتي نخواهد داشت.
اين عضو شوراي شهر گفت: اوايل شيوع کرونا مساله انتقال ويروس کرونا از طريق سطوح مختلف مطرح بود ولي الان اکثر مطالعات نشان ميدهد که بيشترين انتقال ويروس کوويد۱۹ از طريق هوا و گذر ويروس از بيني و دهان افراد انجام ميگيرد، بنابراين ضدعفوني معابر هر چند که در حال حاضر انجام ميگيرد، ولي ضرورت چنداني ندارد. قطعاً تماس نزديک با بيمار کرونا و انتقال هوابرد ويروس از عوامل اصلي ابتلا است. سطوح در تماس با دهان و بيني افراد نيست. البته پروتکلها روز به روز براساس اعلام جهاني بهداشت ارتقا مييابد و اطلاعات جديد منتشر ميشود که ما تابع رعايت پروتکلها هستيم.
وي با اشاره به اعمال محدوديتهاي يک هفتهاي براي پايتخت بيان کرد: دولت به آثار اقتصادي ناشي از محدوديتها فکر ميکند، اما لازم است مسئولان تصميمي عاجل اتخاذ کنند تا هم زنجيره بيماري قطع شود و هم کادر درمان نفسي تازه کنند. ايجاد محدوديت يک هفتهاي در تهران با توجه به وضعيت شيوع و همچنين دوره بيماري کم است و بايد اين محدوديتها حداقل يک ماهه باشد.
خداکرمي درباره بيشترين دليل ابتلا به کرونا در پايتخت گفت: درباره سابقه و دليل ابتلاي به کرونا بر اساس بررسيهايي که تابستان انجام گرفت، ۲۲ درصد مبتلايان با فرد مبتلا تماس داشتهاند، ۱۷ درصد سابقه سفر به شهرهاي پرخطر و ۶۷ درصد سابقه حضور در تجمع را داشتهاند.
وي همچنين اظهار کرد: بر اساس بررسيهاي انجام شده، مناطق ۴، ۸ و ۱۳ بيشترين مبتلايان و مناطق ۹، ۲۸، ۲۱و ۲۲ کمترين ميزان ابتلا را داشتهاند.