مادران باردار در 2 نوبت در استان فارس غربالگری کرونا شدند

ايرنا/ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي شيراز با بيان اينکه مهمترين وظيفه در شناسايي و غربالگري مادران باردار بر عهده پزشکان خانواده و مراقبان سلامت است، افزود: غربالگري بيماري کرونا در مادران باردار از سوي مراقبان سلامت در ۲ مرحله و به صورت کامل در استان فارس انجام شده است.
عبدالرسول همتي، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي شيراز روز سه شنبه در همايش از راه دور آموزشي «سلامت مادران باردار در همه گيري کرونا» افزود: در اين مراحل غربالگري ، مادران مبتلاي داراي علامت، بدون علامت، مشکوک، محتمل و مثبت از سوي پزشکان خانواده با توصيه و پيگيري براي رعايت اصول قرنطينه خانگي و پس از ترخيص از بيمارستان انجام شده است و تمامي اين مادران باردار، سلامتي خود را باز يافته اند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي شيراز، ضمن قدرداني از تلاش شبانه روزي و از خودگذشتگي پزشکان خانواده و مراقبان سلامت در راستاي خدمات رساني طي بحران همه گيري بيماري کرونا افزود: نقش موثر و بي بديل پزشک خانواده و مراقب سلامت در حفظ و ارتقاي سلامت مادران، بر هيچ کس پوشيده نيست.
دکتر همتي ادامه داد: با توجه به نوپديدي بيماري کرونا در صورت دستيابي به هرگونه اطلاعات جديد در مورد اين ويروس، براساس آخرين دستورالعمل هاي ابلاغي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، تمامي اقدامات موردنياز براي بانوان باردار از سوي پزشکان و مراقبان سلامت پيگيري و اجرا مي شود.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه، در همين راستا و با هدف به روزرساني دانش پزشکان خانواده و مراقبان سلامت، حفظ يکپارچگي در عملکرد و دستيابي به اهداف اصلي برنامه ها، به همت گروه سلامت مادران معاونت بهداشت، وبينار پنج روزه آموزشي با حضور دکتر «حميرا وفايي» رئيس بخش پريناتولوژي دانشگاه علوم پزشکي شيراز، برگزار شد و طي آن هزار و ۱۰۰ پزشک و مراقب سلامت، دوره هاي آموزشي موردنظر را گذراندند.
او با اشاره به اينکه در حال حاضر، موردي از مرگ و مير در جمعيت بانوان باردار بر اثر ابتلا به بيماري کوويد-۱۹ در استان فارس گزارش نشده است، تلاش خستگي ناپذير و توانمندي پزشکان خانواده و مراقبان سلامت را در تامين سلامت مادران باردار و نوزادان، طي همه گيري بيماري کوويد-۱۹ بسيار ارزشمند برشمرد.
کارشناسان علوم پزشکي معتقدند که بهترين راه اين است که از بيمار شدن مادران باردار جلوگيري شود. اما با اطلاعات کمي که در اختيار است، به نظر مي رسد که زنان باردار با کوويد ـ۱۹ در مقايسه با زنان در همان سن که باردار نيستند، بيشتر بيمار نمي شوند.
زنان با مشکلات بهداشتي ديگر ، به ويژه مشکلات ريوي، فشار خون بالا، ديابت يا HIV بيشتر در معرض خطر ابتلا به بيماري قرار دارند. اگر اين مورد براي زنان باردار وجود داشته باشد، در صورت تشخيص کرونا بهتر است بيشتر از ساير خانم ها مراقب باشند.