بخشی از کمبود انسولین در خراسان جنوبی رفع شد

ايرنا/ مسوول اداره نظارت بر امور دارويي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند گفت: با توزيع ۵۰۰ عدد انسولين لانتوس در داروخانههاي خراسان جنوبي، بخشي از کمبود انسولين در استان رفع شد و توزيع انسولين به تدريج ادامه دارد.
علي راستي، مسوول اداره نظارت بر امور دارويي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند اظهار کرد: روز گذشته ۱۰۰ بسته پنج عددي انسولين لانتوس و ۱۰۰ بسته انسولين توژئو در داروخانههاي هلال احمر به صورت عمده و برخي داروخانههاي ديگر توزيع شد.
وي با بيان اينکه در مرکز استان انسولين لانتوس تنها در اختيار داروخانه هلال احمر قرار گرفت اظهار داشت: در ساير شهرستانهاي استان نيز نمونه ايراني و خارجي انسولين لانتوس به نسبت مساوي و انسولين توژئو که عملکردي مشابه لانتوس دارد عمدتا در داروخانه هلال احمر و در ساير داروخانهها توزيع شده است.
مسوول اداره نظارت بر امور دارويي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند بيان کرد: انواع مختلف انسولين در داروخانههاي استان موجود است اما در زمينه نوع انسولين لانتوس که خارجي و وارداتي است با کمبود مواجه شده بوديم.
وي گفت: نمونه ايراني اين نوع انسولين نيز در داخل توليد شده است و سهميهاي به استان اختصاص يافته است که به تدريج وارد استان و در اختيار داروخانهها قرار ميگيرد.
راستي تصريح کرد: در ۲ هفته اخير طي ۲ مرحله انسولين لانتوس خارجي در استان توزيع شده اما به ميزان کافي نبوده است.
مسوول اداره نظارت بر امور دارويي دانشگاه علوم پزشکي با بيان اينکه هنوز با کمبود انسولين در استان مواجه هستيم گفت: با تامين بخش اندکي از انسولين لانتوس، نسبت به هفتههاي گذشته وضعيت استان بهتر است.
وي افزود: افرادي که به انسولين لانتوس دسترسي ندارند ميتوانند با مراجعه و مشورت با پزشک خود نسبت به تغيير انسولين اقدام کنند.
راستي تاکيد کرد: اگر در مجموع انسولين لانتوس در استان يا کشور وجود نداشته باشد ميتوان از انواع ديگر يا از نوع ايراني آن استفاده کرد بنابراين آنقدر موضوع حياتي نيست که بيماران فقط به دنبال همين نوع دارو باشند.
وي بيان کرد: با توزيع انسولين در داروخانهها، هجوم زياد مردم به داروخانهها با توجه به شرايط کنوني شيوع کرونا اصلا به صلاح نيست و بيماران بايد به ميزان نياز و بر اساس مقررات بيمه نسبت به تامين انسولين اقدام کنند.
مسوول اداره نظارت بر امور دارويي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند ادامه داد: درخواست انسولين لانتوس خارج از مقررات دفترچه و به صورت آزاد توسط افراد پذيرفته نيست و امکان توزيع به اين شکل در استان وجود ندارد.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند روز گذشته به رسانهها اعلام کرد: بيش از ۲ هزار عدد انسولين در داروخانههاي استان توزيع شد و بيماران ميتوانند با مراجعه به داروخانهها انسولين مورد نياز خود را تهيه کنند.