مردم حتی پولهای مازاد خود را هم وارد بورس نکنند

اقتصاد24/ نماينده مردم اراک، کميجان و خنداب گفت: در شرايط فعلي مردم مازاد پولهاي خود را هم نيز وارد بورس نکنند، چون دولت برنامه مشخصي ندارد و آنها هم هيچ اميدي نداشته باشند که بورس به اين زوديها به بازار اوليه خود برگردد.
همچنان صحبت درباره بورس داغ است و کم نيستند افرادي که با تشويق دولت پا به اين بازار سرمايه گذاشتند و اما اکنون سرمايه خود را از دست رفته ميبينند؛ هرچند که اين روزها بورس روندي صعودي را در پيش گرفته و احتمال سربهسر شدن سرمايههاي مردم در آينده نزديک وجود دارد. حال قاضيزاده هاشمي، نايب رئيس مجلس ليست حقوقيهاي متخلف که سبب ريزش بورس در ماههاي اخير شده بودند را به قوه قضاييه ارسال کرده است و بايد منتظر بود و ديد چه سرنوشتي براي اسامي اين ليست رقم خواهد خورد؟
اگرچه چندهفتهاي است که بورس شرايط بهتري را به خود گرفته، اما به قول معروف مردم مار گزيده شدهاند و حق دارند نسبت به تداوم فعاليت در اين بازار غيرقابل پيشبيني، ترديد داشته باشند.
در همين رابطه، محمدحسن آصفري، نماينده مردم اراک، کميجان و خنداب گفت: متاسفانه طي جلسات متعددي که با دولت در مجلس داشتيم، متوجه شديم که دولت هيچ برنامه قانوني و اصولي و مشخصي براي حمايت از بازار بورس ندارد.
وي افزود: دولت و رييسجمهور و وزير اقتصاد، مردم را به سرمايهگذاري در بورس تشويق کردند و برخي از مردم سرمايههاي اصلي خود مثل خودرو، مسکن، طلا و جواهرشان را فروختند و وارد اين بازار شدند.نماينده اراک تصريح کرد: مردم امروز به بورس بياعتماد شدهاند، همچنان که در گذشته به موسسات مالي و اعتباري بياعتماد شده بودند و بارها به همين دليل در اعتراض به پولهايي که از دست داده بودند، جلوي مجلس جمع کردند.
نايب رئيس کميسيون امور داخلي کشور و شوراها اظهار داشت: امروز هم اگر دولت براي موضوع بورس چارهانديشياي نداشته باشد که البته ندارد، مطمئناً اسباب اعتراض مردم را بهدنبال خواهد داشت.
آصفري درباره اعتراضات و تجمعات مردم در اعتراض به روند بورس نيز گفت: اگر روند ريزشي بورس ادامه يابد ممکن است اينبار جمعيت بيشتري از مردم دور هم جمع شوند، ولي اميدواريم که دولت اقدام جدي در اين باره انجام دهد تا شاهد اعتراضات و اتفاقات ناخوشايندي نباشيم.
اين نماينده يادآور شد: طي اين مدت با دولت چندين جلسه غيرعلني در مجلس داشتيم. رييس سازمان بورس و وزير اقتصاد را به کميسيون دعوت کرديم و متوجه شديم تا الان چارهاي نينديشيدهاند و فقط به گفتار درماني پرداختهاند و با اين کار نميشود مسئله بورس را حل کرد.
اين نماينده اراک در ادامه عنوان کرد: دولت در ابتدا شرکتهاي حقوقي و دولتي خود را وارد بورس کرد و اين شرکتها به محض سودکردن و چندبرابرکردن سرمايههاي خود که با پول مردم صورت گرفته بود از بورس خارج شدند. دولت بايد شرکتهاي اساسي خود که از بورس خارج شدهاند را ملزم و اجبار کند که دوباره وارد بورس شوند و سرمايههاي خود را به بورس برگردانند و اگر اين اتفاق نيفتد مسئله بورس حل نميشود و آينده خطرناکي خواهد داشت.
آصفري افزود: مثلاً کارخانهاي از طرف يکي از بانکها با قيمت هر سهم ۳۰۰ تومان وارد بورس شد، بعد گذشت مدتي که سهام آن بالا رفت، حقوقيها و دولتيها از بورس با سود بالا خارج شدند و حال که سهام نزول شديد پيدا کرده وارد بازار شدند و در حال خريد همان سهام هستند.
وي در پايان در توصيه به مردم براي ورود سرمايههايشان به بورس خاطرنشان کرد: مردم کلاً هيچ زماني نبايد مايحتاج اصلي خود را وارد بازار بورس کنند و فعلاً نهتنها مايحتاج اصلي خود، بلکه مازاد پولهاي خود را هم نيز وارد بورس نکنند، چون دولت برنامه مشخصي ندارد و مردم هيچ اميدي نداشته باشند که بورس به اين زوديها به بازار اوليه خود برگردد. فعلاً ورود به بورس ريسک خطرناکي است.