مرغ کشتار روز در اهواز به کمتر از نرخ مصوب رسید
![مرغ کشتار روز در اهواز به کمتر از نرخ مصوب رسید](https://app.akharinkhabar.ir/images/2020/12/27/b0527e20-11d9-4ebf-97b4-271143dcc2db.jpeg)
ايرنا/ مرغ کشتار روز آماده طبخ در اهواز روز يکشنبه به پايينتر از نرخ مصوب رسيد و به قيمت هر کيلوگرم ۲۰۳هزار ريال به فروش رفت.
بهاي هر کيلوگرم مرغ تازه که يک ماه گذشته تا ۳۶۰ هزار ريال رسيده بوده به تدريج روند کاهشي را شروع کرد و به ايستگاه ۲۰۳هزار ريال يعني يک هزار ريال کمتر از قيمت مصوب عرضه شد.
با اين حال برخي مناطق خوزستان نظير آبادان و خرمشهر که توليد مرغ ندارند اين فراورده پروتئيني همچنان بيشتر از ۲۱۰هزار ريال عرضه ميشود.
براساس مصوبه ستاد تنظيم بازار خوزستان، قيمت هر کيلوگرم مرغ زنده براساس نرخ نهادهها در واحدهاي توليدي ۱۴۴هزار ريال و مرغ تازه آماده طبخ براي مصرف کنندگان نهايي ۲۰۴هزار ريال تعيين شده است.
دست اندرکاران توليد مرغ در استان مي گويند با توزيع زياد نهادههاي دامي با نرخهاي مصوب در سامانه بازارگاه در ۴۵ روز اخير و دسترسي توليدکنندگان به اين نهادهها، روند قيمت گوشت مرغ رو به کاهش رفت.
با بازگشت آرامش به بازار مرغ تازه، مصرف اين ماده پروتئيني در ميان خانوارهاي متوسط در استان افزايش يافت.
به دنبال کاهش قميت مرغ تازه در اهواز، مرغ تازه بستهبندي شده در فروشگاههاي زنجيرهاي نيز کاهش يافت.
در همين حال مديرکل پشتيباني امور دام خوزستان با اشاره به روند کاهشي قيمت مرغ تازه، از تداوم توزيع مرغ منجمد با نرخ ۱۵۰هزار ريال به دست مصرف کننده نهايي خبر داد.
حميد بدوي افزود: توزيع مرغ منجمد در فروشگاههاي زنجيرهاي و تعاوني هاي مصرف در سطح استان به روال و قيمت مصوب(۱۴۰هزار ريال به قيمت عمده فروشي) ادامه مييابد.
وي با بيان اينکه نهادههاي مورد نياز مرغداريها در بستر بازارگاه عرضه ميشود افزود: توزيع منظم و بدون وقفه نهادههاي طيور در خوزستان ادامه دارد.
مصرف سالانه مرغ در خوزستان اندکي بيش از ۱۰۰هزار تن است ولي توليد آن در استان ۶۰هزار تن است و بقيه نياز استان از مناطق همجوار تامين ميشود.
با تثبيت نسبي قيمت مرغ تازه در کلانشهر اهواز، حالا نوبت تخم مرغ است که در هفتههاي اخير روند افزايشي به خود گرفته است.
هم اکنون هر شانه ۳۰تايي تخم مرغ معمولي در اهواز تا ۴۰۰هزار ريال عرضه ميشود ولي تخم مرغ با برند و بسته بندي ويژه با بهاي بيشتري عرضه ميشود.
بر اساس ستاد تنظيم بازار کشور قيمت مصوب هر شانه تخم مرغ معمولي تاريخ دار ۲۸۰هزار ريال است.
علت اصلي افزايش قيمت تخم در ماههاي اخير مرغ تامين نشدن به موقع نهاده و صادرات آن به کشورهاي همسايه به خصوص عراق است.