نماد آخرین خبر

مورد مثبتی از کرونای انگلیسی در استان قم مشاهده نشده است

منبع
مهر
بروزرسانی
مورد مثبتی از کرونای انگلیسی در استان قم مشاهده نشده است

مهر/ معاون فني مرکز بهداشت استان قم با بيان اينکه در کروناي انگليسي گروه هاي سني پايين هم درگير مي شود گفت: مورد مثبتي از کروناي انگليسي در استان قم مشاهده نشده است.

محمد جواد باقريان معاون فني مرکز بهداشت استان قم با اشاره به اينکه کروناي انگليسي همان کروناست با اين تفاوت که ميزان سرايت پذيري بيماري و سرعت بدتر شدن بيماري افزايش پيدا کرده است، اظهار کرد: اين نوع از بيماري کرونا گروه سني که دچار مي‌شوند را تغيير داده و بيشتر گروه‌هاي سني کودکان، نوجوانان و جوانان را درگير مي‌کند که با اين وجود، سن ابتلاء پايين‌تر آمده و قدرت سرايت و شدت بيماري افزايش پيدا کرده است.
معاون فني مرکز بهداشت استان قم با بيان اينکه ميزان سرايت پذيري بيماري ۷۰ درصد افزايش پيدا کرده ولي به نظر مي‌رسد قدرت سرايت ويروس افزايش پيدا کرده است و از نظر علائم باليني با کروناي چيني که از ووهان منتشر شده بود، تفاوتي ندارد و داراي همان علائم است، افزود: علائمي شامل تب، لرز، بدن درد، سرفه، آبريزش بيني، اسهال، استفراغ، گلودرد که بعضي از اين علائم را فرد مبتلا از خود بروز مي‌دهد و اين‌طور نيست که همه افراد علائم همزمان را تجربه کنند و از خود بروز دهند.
وي با تاکيد بر اينکه در تصور عاميانه مردم فکر مي‌کنند همه علائم را بايد با هم داشته باشند تا نام بيمار را بيمار کرونايي بگذارند، ولي اين طور نيست؛ ادامه داد: چون شروعش شروع خزنده اي است و فرد يک يا دو روز فقط سردرد دارد و علامت ديگري ندارد و يا آبريزش بيني دارد، ممکن است شدت بيماري بدتر شود و علائم بيشتري در ادامه براي فرد مبتلا ظاهر شود؛ ولي بعضي از افراد هم هستند که در حد علائم خفيف، که بيماري بهبود پيدا مي‌کند و نيازي به مراجعه به مرکز درماني هم ندارند.
باقريان با بيان اينکه شروع اين بيماري ناگهاني نيست و در اکثر افراد اينگونه رخ مي‌دهد و در بعضي از افراد ممکن است فرم شديد بيماري بروز کند و علائم پشت سر هم و شدت دار باشد، گفت: در استان قم تاکنون موردي از کروناي انگليسي مشاهده نشده و با توجه به نمونه گيري که انجام شد و در استان قم آزمايشگاه تشخيصي وجود ندارد، براي تأييد و تشخيص نهايي به انستيتو پاستور تهران ارسال کرديم.
وي با اشاره به اينکه نه تنها استان قم بلکه همه استان‌ها نمونه گيري ها را به تهران ارسال مي‌کنند و تاکنون با توجه به نمونه‌هاي ارسال شده مورد مثبتي گزارش نشده است اما اين ويروس در جامعه منتشر شده و افراد آلوده زيادي هستند و ممکن است به زودي اين ويروس به قم وارد شود و استان قم را هم درگير کند، افزود: افراد و گروه‌هاي مختلف با رعايت دستورالعمل‌هاي بهداشتي و فاصله گذاري اجتماعي از شيوع و انتشار اين بيماري در استان جلوگيري کنند.
باقريان با اشاره به تزريق بخش اول واکسن در استان قم براي تکنسين کادر درمان بيمارستان اميرالمومنين که درگير بيماران کرونايي هستند، افزود: در اين يک هفته عارضه‌اي جدي از اين ويروس گزارش نشده است و با وجود پيگيري‌هاي انجام شده، فقط تعدادي از افراد درد در ناحيه تزريق و چند نفر هم تب خفيف داشتند که برطرف شد و علامتي به عنوان عارضه واکسن اسپوتنيک شناسايي نکرديم.
معاون فني مرکز بهداشت استان قم با تاکيد بر اينکه بعد از تکميل واکسيناسيون کادر درمان، در مراحل بعدي تزريق واکسن بايد به سالمندان در خانه‌هاي سالمندي و در مراکز تجمعي آنها و جانبازان شيميايي بالاي ۵۰ درصد تزريق شود، ادامه داد: قرار است واکسن‌هاي نوع ديگري هم خريداري شود و همچنين واکسن‌هاي سوئدي و چيني هم وارد کشور شود.
باقريان با اشاره به اينکه واکسن ايراني هم در مرحله آزمايش‌هاي انساني است و ممکن است ماه‌هاي بعد تأييد شود و اميد داريم تا تابستان سال آينده، ۶۵ درصدي که بايد واکسينه شوند تا زنجيره انتقال قطع شود، واکسينه شده باشند.
وي با تاکيد بر اينکه واکسن‌هاي تزريق شده يا در حال تزريق از کروناي انگليسي محافظت مي‌کنند و يا ايمني ايجاد مي‌کنند، افزود: ادعاي شرکت سازنده واکسن اسپوتنيک فايو اين هست که ايمني ايجاد مي‌کند ولي بايد صبر کرد و اجازه داد بعد از يک ماه اين افرادي که واکسن را دريافت کردند ببينيم که ايمني ايجاد شده و يا چند درصد ايمني را در افراد ايجاد کرده و يا چند درصد افراد مبتلا به کروناي انگليسي شدند.
معاون فني مرکز بهداشت استان قم با بيان اينکه در هفته‌هاي گذشته بين ۱۳۰ تا ۱۴۰ نفر را شناسايي کرديم و اين به اين معني است که کرونا همچنان تمام نشده و همچنان خطر وجود دارد و در حال گسترش است، ادامه داد: تاکيد ما بر اين است که مردم رعايت کنند و ما موارد شناسايي شده را محدود کنيم وقرنطينه انجام شود، چهارده روز دوره واگير سپري کنند تا اين بيماري را مهار کنيم؛ ولي چنانچه محدوديت‌ها را رعايت نکنيم بايد شاهد دور جديدي از بيماري کرونا در استان و کشور باشيم.
باقريان با اشاره به اينکه کساني که قبلاً مبتلا شدند بعد از دو سه ماه به خاطر اُفت آنتي بادي‌هاي در گردش خون ممکن است دوباره مبتلا شوند، گفت: در اين دسته از افراد، ممکن است در دفعه‌هاي دوم وسوم به بيماري شديد تري درگير شوند.
وي با بيان اينکه از مردم تقاضا داريم تا پروتکل‌ها را رعايت کنند و تا به واکسيناسيون کامل برسيم، راه زيادي داريم و هنوز به نقطه مورد نظر نرسيديم؛ افزود: اميدواريم همکاري خوب مردم و همدلي‌اي که در اسفند و فروردين براي کنترل بيماري در اوايل امسال وجود داشت، در آغاز سال جديد نيز وجود داشته باشد.

آخرين خبر قم در اينستاگرام :
https://instagram.com/qomtoday