بیماران سرپایی کرونا در خراسان جنوبی رو به افزایش است

ايرنا/ مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشکي بيرجند گفت: براي خيز جديد کرونا نبايد منتظر عيد نوروز باشيم و از همين الان ميزان موارد سرپايي در خراسان جنوبي به شدت افزايش يافته است.
مسعود ضيايي، مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشکي بيرجند روز يکشنبه افزود: افزود: اگر اين روند ادامه داشته باشد، شاهد خيز چهارم کرونا در استان خواهيم بود.
وي تصريح کرد: طبق بررسيهاي به عمل آمده موارد ابتلاي فاميلي و خانوادگي به بيماري کوويد ۱۹ در خراسان جنوبي افزايش يافته که برگرفته از دورهميها است و با اين روند به طور طبيعي موارد بستري هم براي ۲ هفته آينده رو به افزايش خواهد بود.
متخصص بيماريهاي عفوني گفت: آغاز تزريق واکسن کرونا بارقهاي از اميد در کشور بود اما زماني موثر است که بيش از ۶۰ درصد مردم يعني حدود ۶۰ ميليون نفر از جمعيت ايران واکسينه شوند و در بهترين شرايط بعيد است کمتر از يک سال ديگر اين اتفاق بيفتد.
وي تاکيد کرد: کساني هم که واکسينه ميشوند بايد تمامي دستورالعملهاي بهداشتي را رعايت کنند زيرا احتمال مبتلا و ناقل بودن آنها وجود دارد.
دکتر ضيايي گفت: واکسن ۱۰۰ درصد تاثير ندارد و ممکن است با همان ۱۰ درصد فرد مبتلا شود و اگر جهشي هم در ويروس اتفاق بيفتد که به کلي وضعيت متفاوت ميشود.
وي با تاکيد بر اينکه واکسن زدن نبايد منجر به عاديانگاري شود افزود: جهشهايي در ويروس کرونا اتفاق افتاده که هنوز موردي در استان مشاهده نشده اما در صورت رعايت نکردن پروتکلهاي بهداشتي بايد براي ورود ويروس جهش يافته آماده باشيم.
مدير گروه بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشکي بيرجند تصريح کرد: بنابراين رعايت نکردن پروتکلهاي بهداشتي، برگزاري دورهميها و مسافرت، احتمال ورود ويروس جهش يافته به استان را دوچندان ميکند و همه در اين زمينه مسووليت داريم.
وي گفت: ممکن است ابتلا به کرونا از طريق سطوح کمتر اتفاق بيفتد اما از طريق تنفسي، دهان و مخاط به شدت واگير است و بايد با ماسک زدن و رعايت فاصله در تمامي مکانها از انتقال ويروس و گردش آن جلوگيري کرد.
اولين مورد ابتلا به بيماري کوويد ۱۹ در خراسان جنوبي اوايل اسفند ۹۸ در پي همهگيري جهاني ويروس کرونا اعلام شد و پس از گذر خيزهاي اول و دوم بيماري در فروردين و تير امسال، روند بيماري بار ديگر در مهر امسال صعودي شد که اين روند تا آبان و آذر ماه ادامه يافت به طوري که آمار مبتلايان روزانه (۲۴ ساعت) سه رقمي و فوتيهاي کرونا در اين استان دورقمي شد.
به دنبال اجراي محدوديتهاي جامع از اول آذر ماه و همراهي مردم و اصناف به تدريج موارد ابتلا به کرونا، بيماران مراجعه کننده به بيمارستانها، تستهاي مثبت، موارد بستري و فوتي در خراسان جنوبي کاهش يافت.
براساس مصوبهاي که از سوي ستاد ملي مديريت و مقابله با کرونا به استانها و دانشگاههاي علوم پزشکي سراسر کشور ابلاغ شد، با توجه به رنگي که وضعيت شيوع کرونا در شهرهاي مختلف را نشان ميدهد، براي فعاليت چهار گروه شغلي تصميمگيري ميشود.
مشاغل به چهار گروه تقسيم شدهاند و براساس وضعيت شهرها به فعاليت خود ادامه ميدهند براي مثال در شرايط سفيد و قبل از آن آبي هر چهار گروه فعاليت دارند و در شرايط زرد، گروه شغلي چهار از فعاليت منع شده است.
گروههاي شغلي سه و چهار در مناطق نارنجي (پرخطر) مجاز به فعاليت نيستند و در شرايط قرمز (خيلي پرخطر) فقط گروه شغلي يک (مشاغل ضروري) ميتواند فعاليت کند.
براساس مصوبه ستاد استاني مديريت کرونا تردد شبانه در تمامي شهرستانهاي خراسان جنوبي بدون در نظر گرفتن رنگ آنها از ساعت ۲۱ تا ۳ صبح ممنوع است.
قاينات در حال حاضر تنها شهرستان نارنجي خراسان جنوبي است که از يک هفته قبل به دنبال افزايش موارد مثبت و بستري در اين شهرستان از زرد به نارنجي تغيير وضعيت داد.
همچنين پنج شهرستان استان شامل بيرجند، زيرکوه، فردوس، نهبندان و طبس در وضعيت زرد (متوسط خطر) هستند و پنج شهرستان سربيشه، درميان، بشرويه، خوسف و سرايان در وضعيت آبي (کم خطر) باقي ماندند.