کرونای انگلیسی به گیلان هم رسید؛ ۱۲ نفر در منجیل قرنطینه شدند

تسنيم/ رئيس دانشگاه علوم پزشکي گيلان از ورود کروناي انگليسي به گيلان خبر داد و گفت: رعايت پروتکلهاي بهداشتي در اماکن عمومي استان ۲۰ درصد کاهش يافته است.
ارسلان سالاري رئيس دانشگاه علوم پزشکي گيلان اظهار داشت: اکنون در سالگرد يک سالگي کرونا قرار داريم و همه مردم و مسئولين در اين يک سال دانشگاه علوم پزشکي گيلان را ياري کردند که از آنها نهايت تقدير و تشکر را داريم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان گيلان خاطرنشان کرد: در طول اين يک سال تعدادي از همکارانمان به خيل شهدا پيوستند که از خداوند منان براي آنها طلب رحمت و مغفرت داريم.
وي افزود: از سال گذشته تا کنون 32 هزار بيمار مبتلا به کرونا در کليه بيمارستانهاي گيلان بستري شدند و بيشاز 100 هزار تست پي سي آر و 40 هزار تست رپيد در مراکز آزمايشگاهي انجام شد و 49 هزار بيمار نيز به شکل سرپايي درمان شدند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان گيلان عنوان داشت: اکنون 360 بيمار در بيمارستانهاي گيلان بستري هستند که 74 نفر از آنها در ICU بستري بوده و حال 26 نفر از آنها نيز وخيم است.
سالاري با بيان اينکه در هر ماه بين 50 الي 70 نفر از هم استانيهايمان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست ميدهند گفت: در طول يک سال از گذشت کرونا تاکنون هزار و 750 نفر از مردم گيلان بر اثر ابتلا به اين ويروس جان خود را از دست دادند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان گيلان تصريح کرد: در حال حاضر شاهد چرخش ويروس کرونا در کشورهاي همسايه ايران از جمله عراق، سوريه، ترکيه و ساير کشورها هستيم.
وي با بيان اينکه 11 مورد ابتلا به کروناي انگليسي در خوزستان مشاهده شده افزود: اين ويروس منجر به مرگ يک کودک يک ساله و 9 ساله در اين استان شد و همچنين مواردي مثبت از نوع جهش يافته کرونا در قزوين، تهران و البرز نيز گزارش شده است.
سالاري گفت: 2 روز پيش در منجيل نمونهاي از ابتلا به کروناي انگليسي در يک خانم 71 ساله مشاهده شد داماد اين خانواده که در البرز سکونت داشته و به کروناي انکليسي مبتلا بود براي سرکشي از خانواده به منجيل آمده و پس از درگير شدن خانم 71 ساله به اين ويروس هر دوي آنها در يکي از بيمارستانهاي البرز بستري شدند.
وي با بيان اينکه متأسفانه خانم 71 ساله مبتلا به کرونا از دنيا رفت ابراز داشت: اکنون 12 نفر از اطرافيان اين خانواده تست کرونا داده و 4 اسفند نتيجه آزمايش آنها مشخص ميشود لذا اين افراد اکنون در قرنطينه خانگي هستند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان گيلان خاطرنشان کرد: اين بيماري سنين پايين را بيشتر درگير کرده و مرگ و مير آن نيز بيشتر است و اکنون نگراني ما شيوع اين بيماري در سراسر استان گيلان است.
وي افزود: حال حاضر 15 تا 20 درصد از رعايت پروتکلهاي بهداشتي در اماکن عمومي استان گيلان که تحت نظارت بهداشت هستند کاهش يافته اما در بسياري از اماکن نيز مانند بازار، حمل و نقل و مراسمات که در باغات و منازل انجام ميشود درصد رعايت پروتکلها کاهش يافته؛ اگر روند به همين گونه ادامه پيدا کند شاهد خيز چهارم کرونا در گيلان هستيم.
سالاري بيان کرد: 7 هزار بسيجي و 2 هزار و 400 نفر از کادر بهداشت و درمان در قالب تيمهاي حمايتي، نظارتي و مراقبي مردم استان گيلان را پايش کردند و از 300 هزا نفر سالمند در گيلان با 180 هزار نفر تماس گرفته شده و 2 هزار و 500 نفر نياز به مراقبت داشتند و 625 نفر تيز قرنطينه شدند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان گيلان عنوان داشت: انشاالله تا عيد امسال نيز بتوانيم بقيه سامندان که نياز به توجه ويژه از نظر مادي و بهداشتي دارند را تحت پوشش قرار دهيم.
وي با بيان اينکه در خانواده ها افرادي را مأمور رعايت سلامت در خانواده ميکنيم گفت: اکنون 600 هزار سفير سلامت در گيلان بيماري کرونا را رصد کرده و گزارش ميدهند لذا در کل استان 100 هزار مکان بازديد وجود داشته و تاکنون 180 هزار بازديد صورت گرفته است.
سالاري تصريح کرد: 350 بازديد از مراکز بهداشتي و درماني و کلينيکها انجام شده عنوان داشت: کرونا سبب افزايش بار مراجعه بيماران شده اما ظرفيتها افزايش پيدا نکرده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان گيلان خاطرنشان کرد: با مذاکرات انجام شده با نظام پزشکي گيلان انشالله بتوانيم در ماههاي آينده شاهد عدم تجمع در کلينيکها و مطبها باشيم.
وي بيان کرد: در سال گذشته گيلان 106 جذب پرستار و رشتههاي پيراپزشکي را داشته و اخيراً نيز مجوز جذب 534 نفر در حوزه بهداشتي و درماني گرفته شد که 163 نفر جذب پرستار و 189 نفر به شکل آواي سلامت و شرکتي اختصاص يافت.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان گيلان تصريح کرد: نتيجه آزمون اين افراد اسفندماه مشخص شده و به ازاي هر ماه خدمت در بيمارستانها نيز 2 امتياز به اين عزيزان تعلق ميگيرد.