نماد آخرین خبر

دروازه‌های باز لرستان به روی کرونای جهش یافته

منبع
ايرنا
بروزرسانی
دروازه‌های باز لرستان به روی کرونای جهش یافته

ايرنا/ شلوغي بازار و خريدهاي نوروزي از موج چهارم کرونا خبر مي‌دهد، خريدي که با چند ثانيه غفلت، کرونا و رنگ و بوي مرگ را به خانه مي‌برد.

شلوغي خيابان ها و ترافيک شديد شهر خرم آباد در اين روزها خبر از رسيدن نوروز دارد، مردم براي خريدهاي عيد به بازار آمده اند اما آيا ارزش دارد براي شادي لحظه اي فرارسيدن نوروز، جانمان را تقديم کرونا کنيم؟ کرونايي که در يک سال گذشته نشان داده است با هيچ کس شوخي ندارد و پير، جوان و حتي در موج چهارم کودکان را به کام مرگ مي کشاند.
شوخي نيست، پروتکل هاي بهداشتي را رعايت کنيد، ماسک بزنيد، دست هايتان را مرتب بشوييد، از اجتماع پرهيز کنيد، به مراسم عروسي و عزا نرويد و هزاران بار اين جمله ها را در يکسال گذشته شنيده ايم اما برخي گوش شنوا ندارند، هيچ يک از اين موارد را رعايت نمي کنند و همين مساله باعث شده است کرونا تاکنون سه موج همه گيري را پشت سربگذارد و اکنون خود را براي موج چهارم آماده کرده است.
اين روزها ترافيک خودروها و ازدحام جمعيت خيابان هاي شهر خرم آباد به حدي است که انکار کرونا وجود ندارد و مردم با خريد نوروزي مي خواهند شادي عيد را دوچندان کنند، غافل از اينکه شهري شلوغ با جمعيتي که بسياري از آنها ماسک نزده است، غافلگير خواهد شد.
به قول قديمي ها شهر جاي سوزن انداختن ندارد، مردم چنان شانه به شانه هم راه مي روند و در پاساژ و مغازه ها کنار هم مي ايستند انگار کرونا رخت بربسته است و عيد نوروز بايد سفره هاي رنگين با جمعيت زيادي خانواده ها گسترده شود.
اين بار هم کرونا رنگ باخته است، مردم مساله ويروس را ساده گرفته اند، غافل از اين هستند که ويروس جهش يافته کرونا پشت دروازه هاي لرستان و ممکن است هر لحظه موج چهارم کرونا استان را فراگيرد و اين بار جوانان و کودکان را هم درگير کند.
باتوجه به هشدارهاي فراوان مسئولان بهداشتي مبني بر اينکه کروناي جهش يافته پشت دروازه هاي لرستان است، مردم بايد بيشتر رعايت کنند اما اين شلوغي بازار خرم آباد چيز ديگري مي گويد اينکه مردم اعتقادي به کرونا ندارند و فکر مي کنند اين ويروس جهش يافته مانند کوويد ۱۹ است و راههاي مقابله با آن را مي دانند.

با تمام اين هشدارها و تذکراتي که مسئولان اجرايي و بهداشتي لرستان به مردم مي دهند اما برخي چنان بي خيال از کنار اين ويروس مي گذرند که انگار جزيي از خانواده شان شده است و کمتر به اين هشدارها توجه مي کنند غافل از اينکه کروناي جهش يافته در استان هاي خوزستان و ايلام ورود کرده است و اين زنگ خطري براي لرستان به شمار مي رود.
کنترل ورودي هاي لرستان
سيدموسي خادمي استاندار لرستان مي گويد: ورودي‌هاي استان از سمت خوزستان بايد کنترل شود تا بتوان از شيوع ويروس جهش يافته کرونا جلوگيري کرد چون رشد سريع بيماري در خوزستان و افزايش آمار ابتلا ، تعداد بستري و فوت، ناشي از  ويروس جهش يافته انگليسي بود.
خادمي با اشاره به اينکه لرستان به دليل همسايگي و مجاورت با خوزستان به شدت در معرض خطر قرار دارد، اظهار داشت: از مردم استان درخواست مي شود به هيچ وجه به خوزستان سفر نکنند.
وي گفت: همچنين از مردم خوزستان انتظار مي‌رود تا حد امکان به استان هاي مجاور و لرستان  سفر نکنند و بايد ورودي شهرستان پلدختر از سمت خوزستان به شدت کنترل شود.
وي افزود: در سطح استان نيز بايد تمهيداتي فراهم و از ورود وسائط نقليه جلوگيري شود، نيروي انتظامي نيز موظف است با همه خودورهايي که پلاک مربوط به شهرهاي قرمز خوزستان دارند طبق مصوبات برخورد کند.
استاندار لرستان با بيان اينکه آمار مراجعان به مراکز درماني در استان رو به افزايش و نگران کننده است اظهار داشت: برخي از شهرهاي با وضعيت آبي به زرد تبديل شده اند که در صورت ادامه اين روند، سرايت بيماري رو به افزايش خواهد بود.
خادمي گفت: وضعيت قرمز کرونا در خوزستان هشداري جدي براي لرستان است پس نبايد شرايط عادي تلقي شود، مردم رعايت بيش از پيش پروتکل هاي بهداشتي را در دستورکار داشته باشند چراکه کرونا تمام نشده است و شواهد از بازگشت موج جديدي حکايت دارد.
لرستان رتبه دوم ابتلا به کرونا را دارد
محمدرضا نيکبخت رييس دانشگاه علوم پزشکي لرستان نيز گفت: لرستان از نظر ابتلا به کرونا در کشور داراي رتبه دوم اما آمار مرگ و مير استان در رتبه هاي مياني کشور است.
وي ادامه داد: از ابتداي آذرماه با آغاز طرح شهيد سليماني در لرستان کاهش قابل توجهي از شيوع ويروس نسبت به ماه هاي قبلي حاصل شد به نحوي که ۱۷ هزار و ۱۱۴ نفر ابتلاي قطعي در آبان ماه به ۶ هزار و ۴۸۸ نفر در آذر کاهش يافت.
وي با اشاره به کاهش ۶۳ و ۷۸ درصدي مبتلايان کرونا در آذر و دي نسبت به آبان ماه اظهار داشت: تا ۲۷ بهمن ماه جاري ۲ هزار و ۷۱۳ نفر مبتلاي جديد شناسايي شد که از آمار دي ماه کمتر است.
رييس دانشگاه علوم پزشکي لرستان افزود: مرگ قطعي به دليل کرونا در اين استان طي آبان ماه سال جاري ۳۱۵ نفر، آذر ۲۱۴ و دي ۵۱ نفر بود و در بهمن ماه نيز تاکنون ۲۴ نفر بر اثر کوويد ۱۹ در استان جان باختند.
نيکبخت با بيان اينکه پنج آزمايشگاه تشخيص تست کرونا در لرستان وجود دارد افزود: ميانگين روزانه قطعي کرونا در آبان ماه ۵۵۸ نفر و در بهمن ماه با کاهش ۸۲ درصدي به ۱۰۰ نفر رسيده است.
وي ادامه داد: آبان ماه ميانگين مرگ و مير روزانه بر اثر کرونا در لرستان ۱۱ نفر بوده که تا ۲۴ بهمن ماه به ۹۲ درصد و کمتر از يک نفر رسيده است.
وي گفت: با اجراي طرح شهيد سليماني يک هزار و ۲۰۰ تيم تشکيل شد و ۲۳ هزار و ۶۱۷ نفر از بيماران زمينه اي، سالمندان و مادران باردار در منزل مراقبت شدند.
رييس دانشگاه علوم پزشکي لرستان با ابراز نگراني در مورد موج چهارم کوويد ۱۹ و شيوع کروناي انگليسي در استان تصريح کرد: اختلاف در پديده هاي ژنتيکي و تغيير رفتار ويروس باعث شده بيش از پيش آمادگي هاي لازم را داشته باشيم.
نيکبخت افزود: روزهاي آينده مي تواند روزهاي سختي باشد چراکه قدرت بيماري زايي و کشندگي ويروس جديد ده‌ها برابر بيشتر است و حتي يک لحظه نبايد غفلت کرد.
حجت الاسلام سيد احمدرضا شاهرخي نماينده ولي فقيه در لرستان و امام جمعه خرم‌آباد نيز گفت: رعايت مقررات ستاد ملي کرونا وظيفه همه مردم است که بايد به آن عمل کنند، امروز ويروس کرونا در جهان سبب ابتلا و فوت شده است که باوجود مجاهدت هاي فراواني که در سطح کشور و استان صورت گرفته است اما بسياري، پروتکل ها را رعايت نمي کنند. 
وي افزود: با تلاش دانشگاه علوم پزشکي لرستان، سپاه پاسداران، بسيج، هلال احمر، جوانان انقلابي مساجد، نيروهاي نظامي و انتظامي و همه اقشار مختلف مردم امروز وضعيت شيوع کرونا در لرستان از قرمز به زرد و آبي تبديل شده که اين مهم با اقدامات فراواني صورت گرفته است.     
حجت الاسلام شاهرخي يادآور شد: مجموعه زيادي از دستگاه هاي دولتي و مردمي با اجراي طرح شهيد سرافراز سردار سليماني تلاش کردند که امروز شاهد استاني زرد و آبي هستيم و اين تنها با رعايت فاصله اجتماعي، استفاده از ماسک، شستن دستها و جلوگيري از تجمعات امکان پذير است. 
وي گفت: متاسفانه شاهد اجتماعات در آرامستان ها و رعايت نکردن فاصله اجتماعي هستيم که اين باعث مي شود، شرايط زرد و آبي به قرمز تبديل شود که کسب و کار در شهرهاي نارنجي و قرمز تعطيل خواهد شد و تعداد زيادي بيکار مي‌شوند.   
امام جمعه خرم‌آباد تاکيد کرد: نبايد به نحوي رفتار کرد که کسب و کار اصناف و خيلي از اقشار ضعيف تعطيل شود چراکه اين تعطيلي آثار و پيامدهاي منفي بر زندگي مردم کم درآمد خواهد داشت.   
کروناي انگليسي پشت دروازه هاي لرستان
مريم کوشکي معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي لرستان نيز گفت: تعداد مبتلايان کرونا در استان با افزايش ۱۵۸ بيمار جديد تا دوم اسفند ماه به ۶۶ هزار و۴۵۳ نفر رسيد.
وي ادامه داد: اکنون ۱۴۴ بيمار مبتلا و مشکوک به کرونا در بيمارستان هاي استان بستري هستند، تاکنون يک هزار و ۳۴۵ نفر از مردم اين استان به دليل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.
کوشکي با بيان اينکه کروناي انگليسي پشت دروازه هاي لرستان قرار دارد اضافه کرد: مردم استان از با دوري از تجمعات و دورهمي و رعايت پروتکل هاي بهداشتي از خود و فرزندانشان مراقبت کنند.
وي ادامه داد: بر همين اساس از تمامي مردم لرستان تقاضا مي‌شود در خصوص رعايت دقيق پروتکل هاي بهداشتي و استفاده مداوم از ماسک، کاهش ترددهاي غير ضروري، مسافرت هاي بين شهري و حذف تجمعات خطر آفرين از جمله حضور در آرامستان‌ها اهتمام بيشتري داشته باشند.
وي يادآور شد: با ادامه روند موجود، احتمال بازگشت استان به شرايط نارنجي طي هفته هاي آينده محتمل است که افزايش تعداد مبتلايان و مرگ و مير را به دنبال خواهد داشت.
نظارت بر بازار تشديد مي شود
منوچهر اسبکوه رييس اتاق اصناف لرستان نيز گفت: شلوغي بازار به دليل بي‌توجهي مردم و اصناف رخ داده است چراکه مردم اهميتي به موضوع کرونا نمي‌دهند.
وي اظهار داشت: به همين منظور ۲ گروه گشت نظارتي در خرم‌آباد با هرگونه نقض پروتکل‌هاي بهداشتي در سطح بازار مقابله مي کنند و در صورتي که اصناف و بازاريان پروتکل‌هاي بهداشتي را رعايت نکنند، در سه مرحله تذکر شفاهي، کتبي و پلمب مغازه با آنها برخورد مي‌شود.
وي تصريح کرد: از ۱۵ اسفندماه که خريد نوروزي مردم بيشتر و وضعيت بازار شلوغ تر مي‌شود برنامه نظارتي، شديدتر خواهد شد و حتي اگر يک فرد هم ماسک نداشته باشد با آنها برخورد مي‌شود.
وي ادامه داد: اکنون ۸۵ درصد اصناف و بازاريان پروتکل هاي بهداشتي را رعايت مي کنند و با ۱۵ درصدي که به پروتکل ها اهميت نمي دهند، از ۱۵ اسفندماه برخوردهاي شديدتري خواهد شد چرا که موج چهارم کرونا در راه و ممکن است وضعيت حادتر شود.
رييس اتاق اصناف لرستان ابراز اميدواري کرد با تدابير سختگيرانه اي همچون پلمب واحدهايي که رعايت پروتکل ها را در دستور کار خود قرار نمي دهند، بتوان وضعيت بازار را تا حدودي سامان داد تا مردم و صاحبان واحدهاي صنفي کمتر دچار مشکل شوند.
براساس اعلام معاونت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و ستاد استاني شهرستان هاي خرم آباد، بروجرد، اليگودرز، کوهدشت، پلدختر،دلفان و سلسله در وضعيت زرد و شهرستان هاي  دورود، ازنا، رومشکان و چگني در وضعيت آبي قرار دارند.

آخرين خبر لرستان در اينستاگرام :
https://instagram.com/lorestan_todayy

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره