نماد آخرین خبر

تلف شدن بیش از یک هزار پرنده با دانه‌ سمی در خوزستان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تلف شدن بیش از یک هزار پرنده با دانه‌ سمی در خوزستان

ايرنا/ فرمانده يگان حفاظت محيط زيست خوزستان گفت: يک هزار و ۱۹۵ قطعه انواع کبوتر قمري، چاهي و ياکريم، با دانه‌هاي سمي شکارچيان غيرمجاز، در جنگل‌هاي حميديه و دشت آزادگان در غرب خوزستان در يک هفته اخير تلف شدند.

حسن‌آقا شيرمحمدي، فرمانده يگان حفاظت محيط زيست خوزستان در تشريح اين اتفاق بيان کرد: تلف شدن اين تعداد پرنده در ۲ حادثه به فاصله چند روز در جنگل‌هاي دست‌کاشت خسرج شهرستان حميديه و منطقه جليزي در سوسنگرد مرکز شهرستان دشت‌آزادگان رخ داده است.
وي افزود: جنگل‌هاي خسرج و شن‌زارهاي حدفاصل حميديه و دشت آزادگان به دليل ظرفيت‌هايي که دارد، محل زيست انواع کبوتر، همچون قمري، چاهي و ياکريم است که باعث شده برخي به طمع کسب درآمد به فکر صيد آنها از روش‌هاي غيرمعمول افتند که يکي از اين روش‌ها صيد با دانه‌هاي سمي است.
شيرمحمدي توضيح داد: ۲۹ بهمن، در پي دريافت گزارشي از همياران محيط زيست، محيط بان‌ها به جنگل‌هاي خسرج در حميديه مراجعه و مشاهده کردند دانه‌هاي سمي در محل پخش شده و ۴۶۳ قطعه کبوتر از نوع قمري و ياکريم تلف شده‌اند.
وي افزود: متخلفان به محض ديدن ماموران محيط زيست فرار کردند که در هنگام فرار سه گوني حاوي پرونده‌ و يک دستگاه موتورسيکلت را جا گذاشتند، که پس از شناسايي متخلفان، اکنون چهار نفر به مراجع قضايي معرفي شدند.
شيرمحمدي اضافه کرد: در ۲ روز گذشته نيز گزارشي از سم‌ريزي در جنگل‌هاي اطراف جليزي و زمين‌هاي کشاورزي دشت آزادگان دريافت کرديم که محيط بان‌ها با استفاده از خودروي شخصي و ايجاد کمين متوجه شدند آن منطقه هم آلوده به دانه‌هاي سمي شده است، متخلفان ۲ نفر بودند که يک نفر متواري و يک نفر دستگير شده است.
به گفته وي، در اين حادثه نيز ۷۳۲ کبوتر چاهي و قمري در اثر سم ريزي تلف شده بود.
وي با بيان اينکه استفاده از دانه‌هاي سمي براي شکار پرندگان پيش از اين نيز سابقه داشته، گفت: دليل اين اقدام فقر فرهنگي و نبود تعهد در افراد نسبت به حيات وحش و انگيزه کسب درآمد است.
شيرمحمدي بيان کرد: با توجه به اينکه تعداد اين پرندگان در منطقه زياد است برخي به فکر صيد تعداد زياد پرنده مي‌افتند و براي اينکه در يک بازه زماني کم، تعداد بالايي شکار کنند، از اين روش زشت و غيرشرعي استفاده کرده و با سمي کردن دانه‌ها و پخش آن در منطقه، باعث مي‌شوند کبوترهايي که اين دانه‌ها را بخورند تلف شده، سپس آنها را جمع‌آوري و ذبح غيرشرعي مي‌کنند و پس از کندن پر آنها در بازار مي‌فروشند.
وي افزود: سازمان محيط زيست با تمام بضاعت خود و گشت و کنترل‌ها سعي در متوقف کردن شکارچيان دارد اما نمي‌توان گفت که اين حوادث تمام شده و ديگر تکرار نمي‌شود.
شيرمحمدي ادامه داد: آموزش و فرهنگسازي و برخورد شديد قضايي با متخلفان مي‌تواند تاحدودي کارساز باشد؛ البته اميدواريم قوانين در اين زمينه کافي و عبرت آموز شود زيرا گاهي براي برخورد با يک جرم ضعف قانوني داريم که بايد برطرف شود.
بر اساس اين گزارش، شکار پرندگان يکي از چالش‌هاي خوزستان به ويژه در زمان مهاجرت پرندگان است. دانه‌هاي سمي و محميه (دامگاه) از روش‌هايي است که شکارچيان در خوزستان به وسيله آنها تعداد بسيار زيادي پرنده را کشتار مي‌کنند.
آذر امسال نيز ۵۸۵ قطعه پرنده توسط اداره حفاظت محيط زيست هويزه در مدت سه روز از شکارچيان غيرمجاز کشف شد.
 
  
  
 
 

آخرين خبر خوزستان در اينستاگرام :
https://instagram.com/khouzestan_today