دمای هوای شهرکرد به ۷ درجه زیر صفر رسید

تسنيم/ مديرکل هواشناسي چهارمحال و بختياري با اشاره به رتبه اول استان در کاهش بارش گفت: با وجود پديده گلخانهاي و شرايط حدي نميتوان اميدوار به تغيير وضعيت و افزايش بارش در سالهاي آتي بود.
مهران چراغپور، مديرکل هواشناسي چهارمحال و بختياري با اشاره به خسارات ناشي از وزش تندبادهاي شديد در کوهرنگ طي روزهاي گذشته اظهار داشت: سرعت اين تندبادها حداکثر۱۲۰ کيلومتر بر ساعت و به صورت لحظهاي اما با خسارات زياد همراه بود.
وي با اشاره به رتبه اول چهارمحال و بختياري در کاهش بارش کشور افزود: تا قبل از سامانه بارشي دو روز اخير کمبود بارش در استان ۲۳ درصد بود و اکنون ۲۲ درصد شده است که هنوز فاصله زيادي تا رسيدن به حد نرمال بارندگي را داريم، طي بارشها ميانگين بارش در شهرکرد ۵ ميليمتر بود و ميانگين بارشها در استان طي سال زراعي جاري به ۳۱۷ ميليمتر کاهش يافته است در حاليکه بايد ۴۰۵ ميليمتر باشد.
مديرکل هواشناسي چهارمحال و بختياري بيان داشت: ميانگين بلند مدت بارش در شهرکرد ۲۹درصد، در سامان۳۲درصد، فارسان ۳۳ درصد، اردل ۱۶ درصد، بن ۲۲درصد و لردگان ۶درصد کاهش داشته و ارتفاع برف که هماکنون بايد در کوهرنگ يک متر باشد با بارشهاي اخير به صفر رسيده و ذخيره برف نداريم همچنين اگر بارش داشته باشيم ماندگاري نخواهد داشت و خشکسالي نيز از تبعات آن خواهد بود.
چراغپور، وضعيت کاهش بارش در سالهاي آينده را غيرقابل تغيير دانست و گفت: با وجود پديده گلخانهاي، شرايط حدي که شامل بارش بسيار کم يا بسيار زياد ناگهاني و پرسرعت است، نميتوان اميدوار به تغيير وضعيت و افزايش بارش در سالهاي آتي بود.
وي تغيير در مصرف آب و الگوي کشت، استفاده بهينه از آب بخش صنعت و کشتهاي با مصرف آب کم را از شيوههاي سازگاري با اين معضل عنوان کرد و ادامه داد: تغيير اقليم و گرم شدن هوا بيشترين تاثير خود را بر منطقه زاگرس گذاشته و بالا آمدن جو حارهاي به سمت زمين مانند سدي موجب جلوگيري از ورود جريانات مرطوب به کشور از درياي سرخ و اقيانوسها شده که اين پديده در بهمنماه امسال نيز رخ داد و به همين علت در فاز کمبارشي قرار گرفتهايم.
چراغپور خاطرنشان کرد: صبح امروز شهرکرد با منفي هفت درجه سردترين نقطه و لردگان با ۱۷ درجه سانتيگراد بالاي صفر گرمترين نقطه استان بود.