آزمایش داروی کرونا روی ۲ هزار داوطلب قزوینی

صدا و سيما/ داروي آيورمکتين با هدف کمک به پيشگيري و درمان کرونا به شکل داوطلبانه روي ۲ هزار بيمار و داوطلب قزويني در حال آزمايش است.
پيمان نامدار رئيس دانشگاه علوم پزشکي، خدمات بهداشتي و درماني استان قزوين اظهار کرد: اگر چه اين دارو تاکنون روي بيماران نتيجه مثبت داده است، اما سازمان بهداشت جهاني ۱۱ فروردين اعلام کرد که هنوز اين دارو را تاييد نکرده و، چون اين دارو به عنوان ضد ويروس شناخته ميشود، بايد تحقيقات بيشتري روي آن انجام شود.
پيمان نامدار، با بيان اينکه داروي ايورمکتين تا زماني که دستور کشوري نداشته باشد هرگز در مراکز درماني قابل استفاده نخواهد بود، اظهار داشت: اگر کسي به داروي ايورمکتين حساسيت نشان دهد قصور پزشکي شمرده ميشود و اين دارو براي استفاده در مراکز درماني نيازمند دستورات پزشکي است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي، خدمات بهداشتي و درماني استان قزوين اظهار داشت: فعلاً تجويز داروي ايورمکتين در قزوين منعي ندارد و هم اکنون داروخانههايي از جمله در بيمارستان ولايت و بوعلي اين دارو را عرضه ميکنند، اما آيورمکتين در مرحله تحقيق است و بيمارستانها و مراکز درماني کرونا فعلاً نميتوانند بدون تأييدات پزشکي و دستورات ستاد مقابله با کرونا از آن استفاده کنند.
نامدار با بيان اينکه فعلا پيشگيري بهترين راه براي مقابله با کروناست، افزود: ايجاد عفونتهاي مجدد در بيماران بهبود يافته کرونا نشان ميدهد که امکان ابتلاي ويروس جهش يافته کرونا در اين افراد وجود دارد و افرادي که قبلا نيز از شر اين بيماري خلاص شدهاند، بايد همچنان اصول بهداشتي را رعايت کنند.
وي با بيان اينکه روزانه يک هزار و ۲۰۰ تست سريع کرونا در استان قزوين انجام ميشود، اظهار داشت: اين تستها بسته به تعداد و نياز مراکز طرح شهيد سليماني و غربالگري بايد افزايش يابد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي، خدمات بهداشتي و درماني استان قزوين با بيان اينکه رستورانها از مکانهاي پرخطر به شمار ميروند، در پايان خاطرنشان کرد: به همه اصناف تاکيد کرديم که تالارهاي پذيرايي بايد کاملا بسته شوند و رستورانها همه غذاي بيرون بر ارائه کنند.
آيورمکتين پيش از عنوان به دارويي براي درمان عفونتهاي انگلي مورد استفاده قرار ميگرفت.